Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Зарган и илария

Мнение от чуруликпенчо »

Вчера , зарган доста едър- 15+3 и чернокоп 3+1 с що-годе приличен размер. Бомбарди "Чурулик". Шоуто стана оня ден /петък/ ,когато съпругата ми хвана едно калканче /диаметър около 25см./ на потапяща бомбарда. Естествено беше пуснато на свобода.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Сутринта с насрешния вятър ГРЕДА,оплетени бидеми накрая скъсах и бонбарда,новата пръчка остана без сефте-ужас.От Дружба отидох на Траката,там вълната по добре хората хвърлят-риба йок,на колата и в къщи,ако падне вятъра или обърне запъд след обед ще пробвам пак.
За да поискаш, трябва да дадеш
avus
новобранец
новобранец

Мнение от avus »

чуруликпенчо написа:..... Бомбарди "Чурулик".......
Ей тук вече ме заинтересува и ще питам: Какви са тези бомбарди? Покажи някоя снимка, дай някакво инфо за тях, начин на производство и действие? Нали форума е за споделяне :)
Мерси предварително :oops:
dach
новобранец
новобранец

Мнение от dach »

Днес уникална греда,ставане в 5 ч,по тъмно бяхме на едни скали след Лозенец които не бях посещавал доста години както си карах в тъмното и ми се изпречи една ограда.Всичко застроено не може да се стигне до морето.Обратно на Маслен нос ,куца история , този източен вятър никъде не става за риболов.Намокрихме и чепаретата на северната страна и на Корекя, но нищо.От там на Райския залив в Созопол беше подветрино и викаме почнахме ги ,но не би ,нито един удар.Обадиха ми се,че на пристанището в Бургас вадели чернокоп ,газ на колата , спираме и един чичка вади един зъбатко на блесна .Разпъват се блесни ,чепарета ,тапички и квот се сетиш .Резултат един кефал ,една платерина на тапички и един хубав чернокоп на потапяща бомбарда.Около мен не видях някой да има много голям успех ,тук там по някое чернокопче.Даже и баш майсторите от четата на бат Милен ги гледах ,че не се поздравиха с някакви попадения.
Сега вече май се оправи времето ,ама каталясах от обикаляне и тази седмица е пишем неуспешна.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

avus написа:
чуруликпенчо написа:..... Бомбарди "Чурулик".......
Ей тук вече ме заинтересува и ще питам: Какви са тези бомбарди? Покажи някоя снимка, дай някакво инфо за тях, начин на производство и действие? Нали форума е за споделяне :)
Мерси предварително :oops:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=49&t=12640
Тук е писал,може да прочетеш.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

to6eto69 написа:Сутринта с насрешния вятър ГРЕДА,оплетени бидеми накрая скъсах и бонбарда,новата пръчка остана без сефте-ужас.От Дружба отидох на Траката,там вълната по добре хората хвърлят-риба йок,на колата и в къщи,ако падне вятъра или обърне запъд след обед ще пробвам пак.
Същото беше дереджето и по буните във Варна. Без изключение 1, 2, 3, вълнолом, навсякъде доста неприятен вятър, малко желаещи и много разочарование! Но нищо и утре е ден!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Изображение Тея са от днес сутринта.На плаваща бомбарда от брега на "Карантината".На ел.везната ги теглих,кило без 50грама. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
avus
новобранец
новобранец

Мнение от avus »

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=49&t=12640
Тук е писал,може да прочетеш.
Благодаря! Сега ще разгледам.

Поздрави
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

Камбата написа: Тея са от днес сутринта.На плаваща бомбарда от брега на "Карантината".На ел.везната ги теглих,кило без 50грама. :lol:
Супер, предвид лошото време. Между другото по не проверена информация, днес преди и в ранният следобед в новия канал, под моста е имало доста лодки. Вероятно ситуацията от преди три седмици се е повторила. Ако някой е информиран да пише !!!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Бе можеше и още,ама и на това се радвам.Лових от 8 до 9.30 някъде и се прибрах,щот ми свършиха черавите.Интересно,че нито една заргана не удари,а аз тръгнах по-скоро за нея. :lol:
Пропуснах да спомена,че рибите стояха близо до брега. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Шнорхел
новобранец
новобранец

Мнение от Шнорхел »

"по не проверена информация, днес преди и в ранният следобед в новия канал, под моста е имало доста лодки"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Наистина имаше много лодки,отдавна не бях виждал толкова народ :shock: !Днес на Галата двама човека-един зарган/ обаче голям и много-о-о мазен :D /и нищо друго,ни удар,ни отхапани червеи,нищо - за втори път от доста време намирам време за риба и за втори път карък :smt093 . Май ще се взима отпуска,преди да застудее съвсем...
Най-трудно е да замълчиш , когато няма какво да кажеш !!!
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Ето и яко инфо от следобеда,както казах вчера си взех нова пръчка и понеже сутринта не успях да я оцапотя а и вятърът поотихна в колата и 16.00 на моста,първо хвърляне-удар ГОЛ и така до 18.30.Резултат 21 заргана,тука вече нямаше пипане,беше си клане.Смених поне 5 бидема защото доста риби си заминаха с червена кука в уста.Снимките след малко в албума,качеството е гадно но беше притъмняло и снимах с начелника, последните четири са от тази вечер. Поздрави.п.п.И утре като доида на моста да ми направите едно място :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dach
новобранец
новобранец

Мнение от dach »

Снимай я тази нова пръчка бе адаш и аз съм с нова ,че и макара нова,но още не ми носят слука.
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Не е само от пръчката батка,постоянство трябва за да хванеш момента и мерак.Поздрави
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

Сутринта беше кахърен от гредата но сега вече си спокоен че тоягата работи :lol: :lol: . На Тюленово днес от 2 до към 4.30 само вятър бистра вода но не пипа въобще.
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”