Яз.Тополница

Модератори: bobopeli, sapuna

yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Яз.Тополница

Мнение от yzyna »

Доста се зачудих как да кръстя темата,и дали изобщо да си правя труда да пиша!За какво иде реч,днес с един френд решихме да посетим въпросния язовир,пристигаме на стената около 9.30ч. знаех от темата на Марко Поло че язовира е с доста ниско ниво,но гледката направо ме втрещи!!!! :shock: Язовира приличаше на някъква стара мина в чието дъно се мяркаше вода!Който е ходил на стената на язовира скоро,знае за какво става на въпрос.За да стигна до вода,трябваше да мина по почти непроходими пътеки,и да се спусна няколкостотин метра в отвес надолу по сипеи и каманяк,абе както и да е!Трасе от около километър го преминахме за час,извадихме луд кусмет че излета мина без травми!Като цяло риболова беше доста труден,излизаха дребни кефлета,а на жива стръв надърпахме и десетина костура със среден размер и 3-4 перки за гарнитура!Но да оставим настрана риболова,какво ме извади от кожа,все ми се е случвало да виждам мрежари,но като там такова нещо няма никъде в България!!!!!!Тези хора си обикаляха цял ден с 3-лодки и вадеха или пускаха мрежи!Улова в една от лодките доколкото видях бе натикан в няколко чувала,баси и свинщината!На тръгване се изправих на стената и една от лодките пускаше мрежа през целия язовир,от бряг в бряг,уникални идиоти!Докато си товарех багажа в колата и благославях на глас роднините на лодкари и мрежари и всякъква бракониерска гад,един местен човек ме заговори,сподели човека че язовира бил взет на концесия от някой си ЛАЙНАР,и той безнаказано си го тропосвал вече няколко години!Всичко около стената било негова територия,така било с години каза човека,излови казва и уклея този с мрежите,баси!!!!!!!! :evil: Та,има ли законно право този псевдо бизнесмен да извършва стопански риболов?И ако има такова(в което аз се съмнявам),то не трябва ли някакси да се контролира?Решил съм утре сутрин да отскоча до ИАРА-Пазарджик,и да се поинтересувам в правото си на риболовец,гражданин и данъкоплатец,какъв е аджеба статута на Язовир Тополница?
Прилагам малко снимки с лошо качество,поради прoстата прiчина че са с телефон,фотото остана да почива у дома!
Изображение

Този мост по принцип е на около 30-метра под вода,при нормално ниво на язовира!
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тук колегата се мисли за планинска коза!!!!
Изображение
Последно промяна от yzyna на Сря Окт 22, 2008 12:04 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Яз.Тополница

Мнение от Живко Василев »

:shock: :shock: :evil: То при всички тези мрежи твоя риболов си е направо за успешни.
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Аватар
dobromir_dimov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dobromir_dimov »

Има нещо гнило в Дания!!! Като гледам снимките стената на язовира трябва да изглежда така от другата страна. Когато гледката е такава откъм водоема нормален е въпроса ЗАЩО? И чакаме отговор!!!
“Woe to you oh earth and sea
… for the devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of he beast
for it is a human number
its number is six hundred and sixty six”
Аватар
karadjov77
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от karadjov77 »

:D :D :D
НЕ ПЛАЧИ МАЙКО НЕ ТЪЖИ,
ЧЕ СТАНАХ АЗИ ХАЙДУТИН,
ХАЙДУТИН МАЙКО БУНТОВНИК.
wewewe
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wewewe »

Има едни педали на бунгалата до Мъти вир те са редовни с една синя лодка май са и още една по-голяма.Горските също там са дълбоко в играта,а и от селата до стената не си поплюват.Няма оправия за него гьол.
Аватар
dimi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimi »

Тоя язовир като цяло си е кофти работа.Преди месец бяхме там с едни приятели и същата простотия.Двама уж "пазители" излезоха с номера че язовира е арендаторски и риболова като цяло бил забранен.Незнам какво са зарибявали но също станахме свидетели на изваждането на две мрежи.
Та половихме малко по река Тополница с не особено добър резултат.Та със сигурност няма да повторя излет на тоя язовир. :evil:
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Кои е подписал договор за стопански риболов?И какво печели държавата от арендатор като този?Разсипаха ни Родината разни безобразни копеленца,но не е виновен този които яде баницата,а този който му я дава!Направо съм бясен,кои е този велик гении дето подписва концесията на идиоти като тези,с удоволствие бих му набутал директната осмица в задника!!
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Абе хора ,от язовира се лови уклей по 300 кг. на ден :shock: и какво мислите се прави с него....................фабрично консервиране като копърка :shock:
Имфото е от преди 4 години и не забелязвате ли ,че популацията на тази риба е "страшно голяма" :evil: :oops: :cry:
Да не говорим за другите видове :(
Марко е в час с този водоем и много може да каже за него-но за жалост предполагам нищо хубаво :( :?
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Кучетата си лаят,керванът си върви!
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Марко,никои не те бръсне за жив бе братле!Ние сме последната дупка на кавала,ще се опитам да направя нещо,но едва ли то ще е кои знае колко същественно!
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Marco Polo написа:Това ти казвам и аз... :? Май няма смисъл да си опъваш нервите...
Абе аз много лесно мога да ги оправя тези селяни,ами просто в момента още се ваздържам!Ще забравят къде се намира и язовир и река и всичко! :evil:
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Все трябва да има някакъв начин за противодействие :!: Дайте да направим нещо, да се обадим на "Господари на ефира", да съберем пари за адвокат, да съдим кмета на Пазарджик или общината или ИАРА или държавата. Няма ли прокурори, няма ли колеги адвокати и юристи от форума :evil:
нямам живарник
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Аз не мога да ти отговоря, не съм правист, за това трябва адвокат, те познават законите и си знаят в определен случай какво дело може да се води и дали може да се спечели.
нямам живарник
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Добре де,не забраниха ли в БГ.промишления риболов?Доколкото знам,единственият начин за някаква концесия в момента,това са изграждането на садки!Абе не им е чиста работата на тези рибовъди :evil:
wewewe
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wewewe »

yzyna написа:Добре де,не забраниха ли в БГ.промишления риболов?Доколкото знам,единственият начин за някаква концесия в момента,това са изграждането на садки!Абе не им е чиста работата на тези рибовъди :evil:
Тц,не е баш така.Забраниха го само на определени язовири.От това пък автоматично следва,че на останалите експлоатацията на рибните ресурси автоматично се повишава.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”