Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз.Стойковци/Логодаж прясно инфо?
Модератор: sapuna
яз.Стойковци/Логодаж прясно инфо?
Колеги, някои скоро ходил ли е в тази посока.Чета из форума, че е бил яко обрасъл с водорасли миналата година- как е положението сега, въобще има ли смисъл да се ходи ако си без лодка? И освен всичко друго държи ли щука тоя водоем?

- makari
- научил се да хвърля
Re: яз.Стойковци/Логодаж прясно инфо?
Здравейте колеги.Водорасли има много и всяка година се увеличават.Риба има предимно сом,каракуда,шаран малко,клен и пьстьрва още по–малко,но щука няма.С мои приятели сме пускали около 10 бройки по 300–400гр. лани, но само толкова. 

Който не е учил започва да учи другите.
има ли възможност от брега да се лови сом с воблери и други изкуствени примамки?makari написа:Здравейте колеги.Водорасли има много и ...
а и да ме ориентираш къде се си пробвам късмета - то и на снимката се виждат водораслите, а тя е от 2005г. така че за съжаление не е актуално разположението на водораслите.Благодаря предварително!

-
- кандидат преподавател
Без лодка едва ли ще стане риболов,горичката от източната част на водоема тя е единствена,за сом вкарваш на вътре до едни стърчашти дървета във водата на окло100-120мт и слагаш за стръв жаба средна големина ако не каракудка ама на тапа иначе се крие във водораслите и сома не я намира ,докъто жабата се мъчи след 20-30мин.да изплува и не ляга на дъното,за този водоем само това е начина и е изпробван.
Благодаря много за информацията.Ще отскоча в събота да хвърля един поглед, ако въпреки всичко си харесам някое местенце да помятам воблери и клатушки:)Пътя до там как е- имам предвид по черен път ли се стига или по асфалт - не успях да видя в гугъла.

-
- кандидат преподавател
До вилната зона е добър,следва черен път който ако завали може и да закъсаш.
- makari
- научил се да хвърля
От эападната страна на яэовира до кулата е асфалт.
-
- кандидат преподавател
Разрешен е на всякъде само нощем минават и пишат актове за нощен риболов,ама рибата става въпрос за шаран и сом кълве след 22.00часа.RAMIREZ написа:a на стената разрешено ли е за риболов?
- makari
- научил се да хвърля
Иэвинявам се предварително,но не съм чул на някой да е съставен акт,освен като иэключим вечерите преди откриването на риболова.Ходя поне по петнадесет пъти на лято и то все на стената или около първите два эалива,защото там може да имаш много–повече късмет да хванеш по–хубава риба(сом,понякога едър шаран и много рядко клен или пъстърва.
-
- кандидат преподавател
Правят проверки за нощен риболов и то често поне така беше миналата година,на мен ми направиха забележка да си извадя въдиците защото щели да ми драснат един акт,ама това е добре че има контрол заради мрежарите.
- makari
- научил се да хвърля
Тази година беше по–лабаво и не са се заяждали граничната с никой мисля,а само си наблюдават с биноклите и камерите за нощно виждане и чат пат проверяваха за въжета,но имаше хора,които се изтерикатиха и си ги пускаха по светло,когато няма кой да записва.Но общо взето през последните две три години взе да се връща шоро помалко,иначе не можеше да се открие и със сонар.
Едно благодаря на гранична полиция,че ако не пазят много–хубаво трафика,то поне ни върнаха малко рибата.

В събота ще се прбвам от стената за сом на жабка или на рибе, абе едната въдица ще я хвърля на жабка, другата на царевица на косъм, а с последната ще пообиколя да помятам воблери:)такива са ми плановете:)надявам се да имам слука през деня- малко ме отчаяхте че всичката читава риба кълве след 22:00 часа, но ще опитам.

- makari
- научил се да хвърля
Стената е от едри камъни и на дъно не е много удачно.
благодаря ''makari'' щях да се чудя що не пипа, а първия залив в дясно от стената как е има ли много водорасли?makari написа:Стената е от едри камъни и на дъно не е много удачно.