Какво ще кажете за това -добре ли е за кльонк!

Модератор: sapuna

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Какво ще кажете за това -добре ли е за кльонк!

Мнение от krokibg »

Димане,бяхме за риба на Дунава и аз тръгнах да кльонкам със на Митев лодката.Да,обаче се закачих без да искам за някакъв кол и течението ме понесе здраво надолу по реката.Затворих аванса и се започна една борба и бавно със навиване и предърпване стигнах до мястото дето беше закачката и познай колко дърпане и опъване беше.Е,накрая се изправи сомската тройка и се откачех но от зверското напъване се изплеснала някаква втулка и от там се извърта настрани едно зъбно колело и се прееба.Добре че беше Гоголисеца та взе момчето нещата при сърце и оправи макарата като подсили и втулката и направи нова зъбчатка.Още нямам голяма риба хваната на него/щото нямам и много излети/ но колко по голям сом мога да хвана от мен заедно със лодката и то при положение че и течението на средата на Дунава е много-много силно/визирам другата страна на остров Батин към Румънската страна/.Прави си сам сметката и преценявай.На всичкото отгоре е и за дясна ръка и стой под пръчката като нормална макара.Има си и дискова спирачка.Успех !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Николай Стефанов
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Николай Стефанов »

Krokibg написа:.На всичкото отгоре е и за дясна ръка и стой под пръчката като нормална макара. !!!
Като че ли е за лява ръка :roll:
А това, че стои отдолу на пръчката може и да не е толкова добре, според мен.
Опитите не се броят - важен е крайният резултат !
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Ето го и моят мултипликатор:

Изображение

Добри отзиви в Net-a, става за Casting и troling.Иначе е много як.Strike Max Drag =22, маалко по-добре от двойно по скъпия модел ТЛД20II (двускоростния) и TLD20.
Още не е обловен - само веднъж се пробвах да хвърля надалече, но нямам тренинг и
естествено се обзаведох с "птиче гнездо"...сега си седи в кутията...мисля по въпроса.
Взех го за Дунав, за very long Casting... и на стойката, а аз да "кеся" до него, за нещо по така от средата на Реката...
tinkovetc
новобранец
новобранец

Мнение от tinkovetc »

да идеална е
dsa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dsa »

снощи гледах братята руснаци ги търбушеха от лодка на кльонк без прът,дърпаше ги браточката на ръка направо в лодката
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

dsa написа:снощи гледах братята руснаци ги търбушеха от лодка на кльонк без прът,дърпаше ги браточката на ръка направо в лодката
То и аз започнах със дюзен, ама кога си имаш удобствата си е друго.Едно е да те напъне някое животно с дюзена и да се чудиш как да отпуснеш, друго е да си имаш една добра макара.Иначе всичко е въпрос на избор и възможности.Той големия не подбира с какво ловиш, вичко е техника, знание и мноо късмет.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Баруте,забрави да отбележиш за наличието на милионите сомове по Руския край! :D :D :D Бе,на видео е лесно,но на практика положението е очен тегаво! :D :D :D Макарето и такъмите не са проблем,а сомът е доста труден и хитър за улавяне! :cry:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Николай Стефанов написа:
Krokibg написа:.На всичкото отгоре е и за дясна ръка и стой под пръчката като нормална макара. !!!

Да бе колега,просто грешка !!!За лява ръка е Корбуса за които пиша :oops:

Троли и тук го има,само че за размерите на нашите водоеми,толкова рибари,лодки със тролещи,кльонкащи и разхождащи се из язовирите му идва в повече и не само на сома а и другите риби се стресират.Тръгваме си със лодките и ги погват мрежарите.Те излизат и оставят мрежите,идват токаджийте и така до края на света.Иначе сома си ни е достатъчно но водоемите са ни малко теснички в сравнение сас необятните руски реки.И там имат бракониери и токаджий,но просто са като пет гъби на 50 декара поляна.Много риби има които са наранявани по няколко пъти и колкото и да не искаме,сома просто си свикна и със примамките и със кльонка и нему прави голямо впечатление.Мина времето/говорил съм със хора ловили от доста години/когато на ден са имали по десет - петнадесет удара :idea:
Последно промяна от krokibg на Нед Фев 15, 2009 11:50 pm, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Много съм се чудил,дали заради едната риба треа да се изпотрепеме риболовци и бракониери! :oops: Не си заслужава! :wink: Ако има държава,бракониерите ще са кът!По новият закон,риболовците от даден клуб ще могат да стопанисват даден водоем и да проверяват за нередности!Един вид законът е на наша страна и тогава ще стане интересно! :wink: Има надежда да се цивилизоваме! :D :D :D
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Krokibg написа:
Николай Стефанов написа:

Да бе колега,просто грешка !!!За дясна ръка е Корбуса за които пиша :oops:
Krokibg, последно за коя ръка е? Ако макарата е отдолу, въдицата е в дясната ръка, с лявата ръка в посока "напред" се навива влакното както при безинерционна макара, така ли? Питам, защото макарата ми хареса.

Изображение
CORMORAN Seacor Corboss
Gear ratio 4,2:1 ; Line cap 0,45/330 0,50/280 ; Ball bearing 3 ; Deeph counter

http://www.piscatus.de/ANGELROLLEN/CORM ... :1474.html
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Diman написа:Krokibg, последно за коя ръка е? Ако макарата е отдолу, въдицата е в дясната ръка, с лявата ръка в посока "напред" се навива влакното както при безинерционна макара, така ли? Питам, защото макарата ми хареса.
:smt023 Тая на Любо е такава
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Добре, а брояча на какъв принцип работи? Ако се задвижва от вал-зъбно колело(от вала на макарата), примерно, значи реално уреда отчита оборотите и ги трансформира в метри. Ако е така, отчитането на метрите е неточно и зависи от дебелината на навитото влакно.
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Айде пак да се намеся - брояча е зацепен директно за ролката посредством зъбни предавки. Да, прав си, че при различен диаметър на ролката, в зависимост от количеството навито влакно и диаметъра му, брояча ще те лъже, но производителя е сметнал някаква усреднена стойност, може би и това е най-оптималния вариант, Предполагам, че на 100 метра разликата ще е не повече от 2-3 М. Ако това е от значение, незнам - не съм запознат с методите на троленето. По-скоро ти отчита на какво разстояние от лодката се намира в момента примамката, или дай-боже уловената вече риба :wink: ! Пък ти си прави сметка +- 2-3 метра.
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

gogolisec написа:Айде пак да се намеся - брояча е зацепен директно за ролката посредством зъбни предавки. Да, прав си, че при различен диаметър на ролката, в зависимост от количеството навито влакно и диаметъра му, брояча ще те лъже, но производителя е сметнал някаква усреднена стойност, може би и това е най-оптималния вариант, Предполагам, че на 100 метра разликата ще е не повече от 2-3 М. Ако това е от значение, незнам - не съм запознат с методите на троленето. По-скоро ти отчита на какво разстояние от лодката се намира в момента примамката, или дай-боже уловената вече риба
Дължината на влакното в една витка от мултито се изчислява по формулата за обиколка на кръг- 2Пr. Сами разбирате, че тук грешката е много по- голяма. При диаметър 4см(в дюлгерски единици, за по-нагледно), 5 оборота=2*3,14*0,02*5=0,628м. При диаметър 8см. дължината е два пъти по-голяма, т.е 1,256м. Т.е. за 5 оборота грешката(грубо) е 0,5м. Множко е. Но- ще му се хване цаката-не е проблем.
Иначе - наистина е хубаво да "знаеш къде си" и във всеки един момент да знаеш какво разстояние те дели от рибата. Така можеш лесно да планираш следващите си действия. gogolisec, благодаря ти за съдействието.
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

абе да използвъм темата ,аз взех това преди година но май не е много добро, досега имам един тест с него и май му се счупи спирачката :oops:
Изображение
hakespeare - Brutus Multiplier
Мултипликатор със здрава и надеждна констукция за тежък и морски риболов.

- лек графитен корпус
- 3 легера, 3.3 : 1
- алуминиева шпула
- инерционна спирачна система- FREE SPOOL CONTROL
- за дясна ръка
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”