Тролинг-сезон 2008г!

Модератор: bobopeli

toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Тролинг-сезон 2008г!

Мнение от toshko »

Пробвал съм и аз, ама без успех, ма не се и натискам, че ако са фане нещо край със съня.
Пък и като се почерпим вечер............. Ма и нали беше забранено нощем :D
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

simbat написа:Аз май ще се откажа от този метод на риболов.Оня ден сутринта успях да излъжа две бели на воблер и няколко костура от брега а после до тъмно влачих без успех.Местни капацитети ми споделиха,че влачели от 22ч. до 4 сутринта из заливите със завидни резултати и останах доста учуден-какво ще кажете,някой пробвал ли е тролинг нощем?
Много е гадно. Вчера след 16.30 влязохме на Жребеца да проверим какво се случва към стената. Два удара, като единия на костур. Прибрахме се потъмно и точно на ракетната площадка мотора спря от раз. Закачили сме сара.
Та се питам, какво се случва ако се предвижваш на скорост.
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Тролинг-сезон 2008 приключи , рибата вече е много надолу , макар че 2005 даваше и до 30.10 , но само гърчави бели /0.7-1.0кг./. Сега се развързват ръцете на ония с плетените въдици , няма кой да им ги закачва в движение. Тази година учудващо не съм закачил нито една мрежа , макар че пусках воблерите до 15метра дълбочина.
На платено не одим !
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Верно е така.Сега ще се развилнеят още повече.Тази година нарязах около 6бр мрежи,десетина сари и отделно прибрахме и изгорихме към 15 мрежи.Да,развалихме им доста рахатлъка през годината,но ако ме питате мен,нощния риболов на кльонк,тролинг и длуге разрешени методи,трябва да се разреши зада се намали и през лятото бракониерството през ноща.Доста риба ще се спаси така,убеден съм !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Krokibg написа:..Да,развалихме им доста рахатлъка през годината,но ако ме питате мен,нощния риболов на кльонк,тролинг и длуге разрешени методи,трябва да се разреши зада се намали и през лятото бракониерството през ноща.Доста риба ще се спаси така,убеден съм !!!

Подкрепям! И аз мисля така,но тази година,уви,не успяхме да променим тази глупава постановка..
На чиновниците и бракониерите им отърва да е ,,забранено,,. На първите - за да не работят, а на вторите- за да не ги
тормози никой нощем..
Искрено се надявам в скоро време да променим статуквото !!

Поздрави!
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Вчера на Цонево пълно капо :( .А влачихме до последно с надежда.Миналата седмица от брега сутрин има няколко бели риби на воблер и това ми даде надежда,че може да излезе нещо и на влачене,но уви.Видях и чух един колега да клионка точно пред "замъка",но не знам какъв е резултата.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Този уикенд и аз ще се пробвам на тролинг по-сериозно!Ще пробвам нови воблери,пък да видим ко ше стане! :oops: Подозирам,че Сампо е прав,но треа да се провери на живо! :D Все пак е доста топло за сезона! :roll:
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

А какво би станало ако вкарам воблера на 12-15 м. , както показва сонара????
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Не винаги,рибата която показва сонара е бяла :roll: Много пъти съм имал удари на чисто празен сонар без да трепне рибка по час-два.Верно е че вече пада на дълбокото и има резон в дълбокото тролене но аз като влача последните дни,удари на 7-9-11 метра няма но на 4,5 - има.Водата отгоре при слънчево време се загрява и рибата се качва в горнияслой за да се храни.Когато лодката минава през пасажа,той се пръска в страни а от доло под лодката сонара показва че няма ни риба ни рак.Аз така си предтавям нещата,след като екрана на сонара е празен а удари има.само дето не е много активна и ударите са вяли.От два поредни дни тролинг на Тракиец,шест удара от които едната риба извадена,една се откачи преди да я хвана с ръка и четири мигновенни откачания.Вече е по мудна и най добре да се търси на дъното,защото вече започва да се групира.Имам три бели до 2кг на спинер - 12/15метра.Успех !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”