Моля за СЪВЕТ

Модератор: sapuna

Аватар
cassper
новобранец
новобранец

Моля за СЪВЕТ

Мнение от cassper »

Здравейте на всички. Ситуацията е следната, има малко т.е Микро водоемче което държи страшно големи екземпляри Шаран ( над 10 кг. ), и никой не се е хвалил с улов на шаран от това гьолче освен каракуда,щука,бяла риба,червеноперка. Просто колегите са го отписали това малко микро язовирче (знаете, има доста такива които в краен случай се чудите защо сте го пренебрегвали, но повярвайте ми че големите изненади се крият точно по тези места), та въпроса ми е: там не ходят шаранджии и рибата не е разглезена, а е наплашена от мрежари. На какво може да се обади шарко, или на какво по точно да го търся. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
nasluka na vsichki..:)
preskata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Моля за СЪВЕТ

Мнение от preskata »

Виж сега аз попринцип не съм по улова на шаран ама лятото какво да правя и си ги хващам.Но да говорим по темата на село има също едно такова микро язовирче дето имаше шаран но не голям.Един приятел го хвана на плувка на сладка царевица :wink: !!!Нядявам се съм помогналлллллллл!!!

Поздрави!
За мен винаги навсякъде има риба
Аватар
cassper
новобранец
новобранец

Мнение от cassper »

preskata написа:Виж сега аз попринцип не съм по улова на шаран ама лятото какво да правя и си ги хващам.Но да говорим по темата на село има също едно такова микро язовирче дето имаше шаран но не голям.Един приятел го хвана на плувка на сладка царевица :wink: !!!Нядявам се съм помогналлллллллл!!!

Поздрави!
Помогна ми страшно много колега, за което хиляди благодарности :D
очаквам по сериозни отговори. Благодаря ви
Аватар
vodi77
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vodi77 »

Почваш да си храниш едно местенце редовно всяка вечер ,и щом е микро резултата ще дойде бързо :wink:
Аз пак съм за риба;;;;
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

vodi77 написа:Почваш да си храниш едно местенце редовно всяка вечер :wink:
туй сме го правили .. има ефект
късмет работа . .
nervaa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nervaa »

Пробваи на плувка на конощип.Имал съм няколко случая в които ми отнася плувката на отсрещния бряг за секунди.Дано да съм ти бил полезен.
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Айде и от мен малко - на наше село също има големи шарковци, но са единици. Един единствен път ми удари на дъно на рибе от водоема - отнесе основно 0,35; повод0,30....! Само гледах - нарвя се в едни папури - нема мърдане от там. Имай предвид, че шарана след 2кг е и хищник! Рибето (за стръв) тук му викаме баришник - не знам при теб как е!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

Здрасти колега! Щом си решил твърдо да постигнеш резултат и след като имаш съмнения че има големи екземпляри но са наплашени, би трябвало да подходиш по сериозно: купи си или вземи на заем от някой колега сонар и виж къде точно обитава рибката. След това се сещаш: хранене и чакане. Успех колега и наслука! :D
Шаранът не ти гледа такъмите!

CATCH & RELEASE
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

gogolisec написа:... Имай предвид, че шарана след 2кг е и хищник!
И най-вече през есента,когато се запасява с мазнини за през зимата.Така че може да пробваш и на грозд торен или бял червей.Ама най-добре е да ги храниш на едно и също място,както ти казаха в по-горните постове.Все пак става въпрос за микро язовирче и много лесно може да разучиш навиците им или да им ги наложиш.През пролетта ти препоръчвам да ги търсиш на плувка близо до брега.Тогава се предполага,че нивото на водата се качва и те тръгват да търсят храна покрай брега,дето през есента е било суша и се намира доста храна(семена и т.н.).Това са мои наблюдения от едно микро язовирче над Разлог,което през пролетта и началото лятото е пълно до горе,а към края на лятото започват да го източват,за да си поливат нивите.Та на това гьолче съм забелязал.че шараните кълват на плувка близо до брега през пълноводния период,а на дъно нямам и удар,а есента става обратното.
Успех колега и дано съм ти помогнал(все пак става дума за различни водоеми)!
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Аватар
GRASSCARPHUNTER
новобранец
новобранец

Мнение от GRASSCARPHUNTER »

Здравей, колега ! Моето мнение по въпроса е : 1.Пробвай на малка рибка от самия водоем-щипок,кротушка или др.Имай предвид ,че ШАРКО НЕ ОБИЧА МАЛКИ РИБКИ С ШИПОВЕ НА ПЕРКИТЕ -КАТО КАРАКУДКИ,СЛЪНЧЕВКИ ит.н. 2.Моят предпочитан метод -намираш си едно местенце храниш яко с ЦАРЕВИЦА -СУХА ИЛИ ВАРЕНА и го търсиш на същата стръв -на косъм,за да не те тормозят дребосъците.Пробваш вечер,надвечер ,сутрин ,за да установиш кога се храни.УСПЕХ !!!
Ако искаш да си щастлив 6 месеца -купи си нова кола ,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се ,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница...,А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ -СТАНИ РИБАР !
Аватар
cassper
новобранец
новобранец

Мнение от cassper »

Благодаря на всички отзовали се колеги, днес въпреки че е дъждовно и гадно време след обяд ще посетя въпросното гьолче и ще ви пиша за резултата.
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

GRASSCARPHUNTER написа:2.Моят предпочитан метод -намираш си едно местенце храниш яко с ЦАРЕВИЦА -СУХА ИЛИ ВАРЕНА и го търсиш на същата стръв -на косъм,за да не те тормозят дребосъците.Пробваш вечер,надвечер ,сутрин ,за да установиш кога се храни.УСПЕХ !!!
Според мен колегата е прав-суха царевица, на косъм, храниш 3-4 дена преди риболова (със царевица) ако искаш пробваи по 1 кг сутрин и 1 надвечер.
cassper написа:Благодаря на всички отзовали се колеги, днес въпреки че е дъждовно и гадно време след обяд ще посетя въпросното гьолче и ще ви пиша за резултата.
Ако мога да помогна по-късно с нещо... ще пиша! :)
Аватар
ioan69
новобранец
новобранец

Мнение от ioan69 »

колега имах сходен проблем.значи най-добре пробвай на хляб . В град неделино има един водоем там има шарани по 15-20кг но хубавото е че са спокойни и дават на хляб. Водеоема е общински и няма собственик.Аз нямам възможност да ходя отидете вие. Наслука :drinkers:
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Колега ... несериозно е да пробваш на хляб червей рибка и разни други. Така предразполагаш хищници и каракуди да те нападат. Големия шаран се търси по друг начин. Пробвай по лесния начин.. разучи първо дъното.. с едно обикновенно олово и с придърпване.. Захранвай едно избрано от теб място. По възможност по едра царевица.и да е вкисната.. ако имаш дипове .. дипвай царевицата в тежки миризми (раци,миди,риба,ултрабайт,кръв от черави) Ако нямаш дипове слагай 6-7 царевица на косъм(вкисната) и чакане му е майката. Успех колега . надявам се да съм ти бил полезен :roll:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Именно в такива водоеми /малки,запустели, с разна риба/ живата рибка не е несериозна стръв!! В малките водоеми в които изобилства от кубинки шарана се приучава да се храни с тях....стига се дотам че на доста места ги предпочита пред сладка царевица да речем. Та....плувка....привечер....2-3 метра от брега.....3-4 сантиметрово рибе....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”