Брягово 24.10.2008

Модератори: bobopeli, sapuna

Avrionov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Брягово 24.10.2008

Мнение от Avrionov »

В четвъртък получих информация, че са спряли с тарашенето с мрежи и че рибата се е поуспокоила, и вчера сутринта в 8:30 се озовах на язовира. Информацията ми бе за "дърти" каракуди и епизодични шарани на плувка. За стръв бях приготвил жито, царевица, бял и червен. Тъй като язовира е много паднал (изпускат го заради "дрането" с мрежи), застанах от другият край на стената, на камъните. Лових с 2 въдици на дълбочина 5 м. и разстояние от брега около 8 м. На куките закачих жито и царевица, като захраних със същото. Около един час нямах пипване, все едно бях заметнал във ваната и реших да сменя стръвта, като сложих бял червей. Резулатът беше бърза серия от микроскопични костури, които ме накараха да псувам както само аз си знам. Веднага смених на първоначалната стръв и решен по-добре валат отколкото 5 сантиметрови костури. Около 10 часа рибата се размърда и започнаха да се обаждат и първите половинлитрови каракуди. Стръвта не я подбираха, взимаха еднакво добре и на царевица и на жито. Следобед като се постопли повечко, рибата взе да взима по-отблизо, и се наложи да намаля дълбочината на 3.5 м. и да замятам на около 5 метра от брега. Кълването беше на серии от по 15 минути с пауза от около 30 мин., което ме наведе на мисълта, че рибата се движи постоянно. Единствено между 4 и 5 часа беше "пикът", тогава не можех да смогна с двете въдици. Приключих към 18:30 с много риба. За жалост неможах да "ковна" някой шаран, ама такъв ми бил късмета. Снимки нямам, не мисля, че каракудата е повод за снимка. Всичката риба си я прибрах и я раздадох на хората не за да се хваля, ама неможе онези тъпаци които ми искат 7 лева (не ми е за тях) да минават с мрежите и да продават после рибата, а пък аз да им я пускам обратно в язовира и те да правят бизнес със същата!
Regards: Avrionov
P.S. Каракудите много дърпаха, емоции имаше яко! Изкарах и 7 каракуди които по моя преценка бяха над кило!
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Брягово 24.10.2008

Мнение от chestarfield »

Браво градски, наскубал си ги здраво караконджорите, крайно време беше и Брягово да се включи към успешните.Значи спряха да мрежат толостолопа??? разсипаха го и тоя язовир.
:lol: сега проверих от август месец ,няма там друг успешен излет.и тои е мои? :shock:
Брех тия арендатори за Никулден ли се готват???? :P
насякаде мрежи праскат. :evil: :arrow: :twisted:
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Re: Брягово 24.10.2008

Мнение от BZI »

Честър къде е това брягово?
Изображение Пазете природата чиста !!!!