Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Шнорхел
новобранец
новобранец

Re: Зарган и илария

Мнение от Шнорхел »

Днес сутринта минах информативно покрай буните-на четвърта и между трета и четвърта изкараха няколко прилични платерини на дъно,ама зарган не видях да вади никой,въпреки,че имаше бомбардири :? .Общо взето имаше малко хора за съботен ден.Като гледам и никой не пише,май утре пак ще пропусна риболова -а предвиждат и умерен североизточен вятър...
Най-трудно е да замълчиш , когато няма какво да кажеш !!!
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

На трета буна до 10,00ч. се изкараха общо 2 заргана и всеки по около 2-3 иларии.Пасажа /илария/ беше пред левия рог. Рибата беше дребна /боклуджа/,с изключение на 2-3 риби,които си струваха. Неприятен ,студен вятър,кафето в заведението скъпо и далеч.Абе никакво удоволствие.Поради тази причина и не останах повече.Какво се е случило нататък,нека да пишат тези,които останаха.Имаше колеги от форума,така че......
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз май преди два дни видях на трета буна един познат фейс,ама не съм сигурен чии беше.Мисля,че на Мишел,ама не съм сигурен. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

чуруликпенчо написа:На трета буна до 10,00ч. се изкараха общо 2 заргана и всеки по около 2-3 иларии.Пасажа /илария/ беше пред левия рог. Рибата беше дребна /боклуджа/,с изключение на 2-3 риби,които си струваха. Неприятен ,студен вятър,кафето в заведението скъпо и далеч.Абе никакво удоволствие.Поради тази причина и не останах повече.Какво се е случило нататък,нека да пишат тези,които останаха.Имаше колеги от форума,така че......
След като ти тръгна и рибата тръгна с теб,аз бях с една сива зимна шапка имах 1 платерина и 2 иларийки,зарган между другото не видях да вадят.По-рано бях на вълнолома там нищо,след това на 1-ва буна и там нищо,след това отидох на 3-та(там с 3-те риби)след това на 4-та там нищо...Накрая отидох на вълнолома към 14:00 и взех 15-тина малки иларийки и 5 заргани до преди малко.
Последно промяна от Mi7chell на Съб Окт 25, 2008 6:56 pm, променено общо 1 път.
Зарганолог
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

На Балчик хубаво време без вълна без вятър без РИБА,месните тази година не са виждали зарган нито платерина излизала по някоя дребна илария , на буната на която бяхме -предпоследната, хвърляха само за кая и там без успех,инъче места за риболов много удобни но кат няма риба да..........местата.От там Варна-Дружба 2 ч тренировка хвърляне срещу силен северен вятър,от там Траката доло тихо бонбардаджиите вече се били отказали без резултат,на дъно едно приятелче 15 сетина дребни илариики другите колеги с доста по лоши резултати,това от мен.
За да поискаш, трябва да дадеш
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

Днес ходих на Дружба на малкото мостче от 16.30ч. до към 18 нищо. Вятър имаше но става за работа но риба йок 1 удар но повторение нямаше и не можах да я взема :( Аз вече почнах да се притеснявам тази год. май ще ни подмине зизито а и платерина не се обади а тя и на по топло време даваше други години. Или ще избие здраво за 5/6 дни и ако си там ще начешем крастата ако ли не вие знаете. Бах мааму кофти сезон. Бомбардистите сме прецака ни??? :evil: :evil: :evil:
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Отишъл си когато ние сме тръгнали,ударът е наи вероятно от чернокопчетата ,извадих няколко от тях но без много чуствителен връх и малко игра след първия удар и с тях е трудна работа,а и се надявам че ще даде време за да се забавляваме още малко .
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

аз бях с една сива зимна шапка
...и се поздравихме , защото сме ловили един до друг на вълнолома.

Можеше да изкараш повече риба , но колегата в дясно от теб /момчето с пуловера/ ти режеше много кофти хвърлянето.Плюс беше,че сума време си игра с една бомбарда /що ли му трябваше да я сменя ?/ ,та те остави на спокойствие. Е,няма как! Всички някога сме били начинаещи, и все някой се е съобразявал с нас. Утре мисля да се пробвам пак там,като идеята е просто в излета. Ако вървят същите дребошляци ще съм само зрител.
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

А дано. И аз искарах 2/3 ама те са като старите ножчета за бръснене. В началото не можех да изкарам червея цял идеше ми да тръгна сам бях на моста. На Рубин се виждаха хора но и там било така доиде един от колегите без въдица той ми каза. Един приятел е на Синеморец там на морето не става за работа ходили на реката нищо. Един водоз на (Русалка е преподавател) ми каза днес че още водата била топла но платерината избива и на 21/22 градуса а тя в морето иииич. Тя като вкусови качества не струва ама как дърпа само бомбардистите знаем какъв е кефа. Дано да избие ама вече съм скептик. Тази година съм изхвърлил над 35 дози червей а до седмица в хладилника даянят. Тя и март месец можеш да вземеш някоя риба ама няма бройки. Дано да избие че как съм се настървил мани мани.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

maximof написа: Бах мааму кофти сезон. Бомбардистите сме прецака ни??? :evil: :evil: :evil:
Не плюй бе,не си само ти.Гледам днес морето-тепсия,ама аз бях на голям банкет,че нямаше как в морето.утре ми е свободен ден,сигурно ще е Изображениеили най малко Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Позна :cry:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

В момента,/както и вчера следобяд/ избиват рибата на вълнолома. Вчера никой не си призна.Ха да видим дали днес някой ......... На "Карантината" - същата работа. Инак,всички сме "честните Калудки". :evil: :evil:
dimitur
новобранец
новобранец

Мнение от dimitur »

Страшно клане на вълнолома.Направо избиха ..............боклуджата!Днес на Дужба страшна вълна, много вятър ,удар няма :mrgreen: .
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

.Направо избиха ..............боклуджата!
Сорри зА тъпото питане :oops: ама кво е ;боклуджа' :?:
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

чуруликпенчо написа:В момента,/както и вчера следобяд/ избиват рибата на вълнолома. Вчера никой не си призна.Ха да видим дали днес някой ......... На "Карантината" - същата работа. Инак,всички сме "честните Калудки". :evil: :evil:
Е да аз казах хванах 15-тина иларийки,но не казах,че някои хора направиха по 3-4 кила..които бяха на плаваща както вчера така и днес я смазаха,но аз и вчера и днес търсех зарган и платерина и си мятах на потъваща далеч от тълпата :P,не че нямам плаваща...+ това не ми прави никакъв кеф ваденето на боклуджата,и най-важното,аз не ходя за риба с нагласата за многото бройки и многото килограми.Предпочитам да хвана 10 хубави заргана или 4-5 хубави платерини отколкото 5 кила боклуджа и според мен повечето от вас колеги посещаващи този форум сте на същото мнение.
Зарганолог
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”