Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Сигурноста ни когато спим.
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- rumen_78
- научил се да хвърля
Re: Сигурноста ни когато спим.
Аз лично не разбирам , що за човек би посегнал на чуждото ,но за жалост реалността е такава. Да рачитаме на "очовечването "на хората може би е нелепо.Аз прибирам всичко което е възможно в колата и в палатката ,а лодката я връзвам с маскирано въженце за нещо дрънчащо за аларма.
тежко се брате живее сред глупци неразбрани ,душата ми в огън тлее,сърцрто в люти рани....
Има ги обемните датчици и те си действат.Истината е обаче в едно кученце.Без порода дори-пак действа.Спомена ми е от 1998г.Имах пойнтер който бе родил шест малки и не го взех.Тръгнах на шест дневен риболов,а се върнах на първия.Откраднаха ни 11 въдици.За пръв път без куче.
Пушки, пистолети не свършиха никаква работа.Искаше се едно единствено излайване,но го нямаше.От тогава или кучето е с мен или багажа в колата и спиш спокойно.Тея работи с канапа и опасването на лагера не помага.Крадците идват с лодки

Дейба всички боклуци
дейбаааа.....майка им и всичко къде шава у тях
на кола. 

Дейба всички боклуци

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Колеги не знам до сега съм бил на хиляди лагера и нощувки по различни язовири никога и за миг не съм си помислял за това как да си охранявам нещата все пак сме колеги всичките как ще се карадем то е смешна работа.Когато итида някъде на излет е по добре да си отпочина от всичките глупости от ежедневието и да се насладя на природата на риболов и веерно време на пииване смятам че и всички са така не вярвам да има колеги които да чакат с нетърпение на доиде вечерта и да бродят по лагерите на другите рибари с цел да откраднат нещо така че споко гледайте от веселата страна на живота и си правета густото не мислете за глупости
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Хм,щекотлива тема все пак.Но....има едни такива алармички за портмонета,портфейли и дамски чанти.Имат щифт който се връзва за ципа и/или за закопчалката на чантата.Около 150 децибела е и освен ако не си на над литър огнена вода ще я чуеш.Та с корда връзваш щифтовете и през колчета или храсти опасващ целия лагер.Алармичките при теб в палатката и заредената пушка със морска сол или дребни сачми също.Още по-лесно е да свържеш с алармата само нещата който могат да придизвикат интерес у крадците(лодка,двигател,въдици и т.н.).Мисля че в илиенци алармичките струваха около 10-ина лева бройката.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Може да наредиш и вълчи капани наоколо,и като щракне
.....А сега сериозно,колегата takezo е прав тази система работи безотказно.Ползвамя от около 20г. Преди я вързвах към клаксона на колата , а сега ползвам говорител от аларма за кола.

За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Стойката и въдиците са подсигурени на 99 % от тая централа с шок датчик

ако подпрете на нея каквото и да е маса стол и тн. то също е защитено.
При бурен вятър обаче понякога има проблеми :

ако подпрете на нея каквото и да е маса стол и тн. то също е защитено.
При бурен вятър обаче понякога има проблеми :

Слушам/гледам/и не вярвам,кви са тия охрани кви са тия електроники

Немога и не искам да си представя един риболов опашен с жици,кодове,акомулатори и темподобни съвремени техники които ще ми направят живота още по-сложен и непоносим.
Отиваш на водоема хвърляш си въдиците и чакаш....не крадеца а рибата на живота си

е да ама когато такъмите ти струват 3-4000лв и се събудиш беэ тех ти е кофтиNedeltcho Delev написа:![]()
![]()
![]()
Слушам/гледам/и не вярвам,кви са тия охрани кви са тия електроникихора опомнете се,за къде сте тръгнали за риба,за лов на вещици или да практикувате любимото си хоби
Ако и на риболов ще ми трябва СОТ,датчици да отчитат движение,сигнализатори с пароли и още куп глупости ами тогава си стойте в къщи и няма да имате тез кахъри.Който го е страх от мечки не ходи в гората,в крайна сметка риболова е хоби който трябва да ни разпусне от сивото и електронно ежедневие и да ни направи живота по-разпускащ и да сме по-близо до природата/първичното/а не да се ангажираме с техники и пароли които в ежедневието ни са дошли до гуша.
Немога и не искам да си представя един риболов опашен с жици,кодове,акомулатори и темподобни съвремени техники които ще ми направят живота още по-сложен и непоносим.
Отиваш на водоема хвърляш си въдиците и чакаш....не крадеца а рибата на живота си

има доста такива случаи последните години
- MIhaYLOV
- научил се да хвърля
Колеги като ви слушам май доста сте се опарили от кражбите
При нас лично (става въпрос за р. Дунав) никога до сега не се е случвало това и когато дойде някой така да го наречем чужденец за риба и като вземе да се омотава във въжета и разни звънци и аларми, чак ми става смешен, но сега разбирам, че по язовирите не е шега работа и си е цял бизнес 

slavi253 написа:[
е да ама когато такъмите ти струват 3-4000лв и се събудиш беэ тех ти е кофти![]()
има доста такива случаи последните години
Колега според мен такива такъми като те е страх да ги излагаш на язовир има панаирни палати за изложение обурудвани с последна мода на съвремената охранителна техника,в крайна сметка не отиваме за риба да си изложим обурудването а за риба.
Само да ви информирам,че вчера един човек не го познавам е хванал 11/единадесет/кг.шаран с въдица от 5/пет/лв.с макарата на торен червей без да е имал кахъра дали някой ще му гепи такъма

И аз съм на твоя страна просто отиваме на риба за отмора и почивка а не за да се омотаваме всяка вечер с разни корди жичи и прочие.А колкото до скъпата техника ако става въпрос за въдици и платформи то просто вечерта може да се вкарват в колата.Nedeltcho Delev написа:![]()
![]()
![]()
Слушам/гледам/и не вярвам,кви са тия охрани кви са тия електроникихора опомнете се,за къде сте тръгнали за риба,за лов на вещици или да практикувате любимото си хоби
Ако и на риболов ще ми трябва СОТ,датчици да отчитат движение,сигнализатори с пароли и още куп глупости ами тогава си стойте в къщи и няма да имате тез кахъри.Който го е страх от мечки не ходи в гората,в крайна сметка риболова е хоби който трябва да ни разпусне от сивото и електронно ежедневие и да ни направи живота по-разпускащ и да сме по-близо до природата/първичното/а не да се ангажираме с техники и пароли които в ежедневието ни са дошли до гуша.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Marco Polo написа:Предполагам, че доста хора ще се позаинтересуват къде може да се намери.bigbfg написа:Стойката и въдиците са подсигурени на 99 % от тая централа с шок датчик.
Малко повече информация можеш ли да дадеш?

Цената е доста висока но ако имаш скъпи такъми си заслужава.А и предпазването от кражба не е основната цел на централата.
Васко, ми ти цял питон гледаш в къщи! Предполагам, че няма да ти е проблем да си вземеш и някоя дребна порода куче, което не изисква кой знае какви грижи - пекинез, пинчер, болонка, пък и голяма аларма дигат, като усетят нещо непознато, не от друго, ами от страх! Номера с въженца и корди не е удачен - всяка вечер ги разпъваш, сутрин ги прибираш..., пък и както ти казваш - ставаш да пикаеш и с пияната глава се намотайш на конците - край, ша събудиш всички комшии покрай теб! Всеки знае, че нощем не трябва да има въдици във водата, или ако има, то трябва да има един буден да ги следи, то иначе какъв е смисъла! Но ми прави впечатление, че почти никой не ги вади нощем (включително и аз) - нали все чакаме "рибата на живота си". Виж, за лодката с мотор си е друго нещо - възможно по-близо до бивака и "жива" аларма - това според мен е най-удачно. Мойто въпреки, че всява респект, не е от злобните, но усети ли нещо необичайно и надава глас:

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Наи сигурната охрана е опознаването на колегите около нас. Настани ли се някои около лагерът ми задължително взимам някоя и друга бира и отивам да му досаждам ако има нужда помагам при разпъване на палатки и такъми. Понякога може и да съм досаден на колегите но докато не го разбера що за човек е не го оставям на мира. Обикновенно през ноща си къркам до 3-4 часа и докато легна жената вече става. Относно датчиците с подобен съм охранявал на открито масите в една кръчма щот ме мързеше да ги прибирам и вадя всяка вечер и сутрин и нямах фалшиви сигнали. Мисля, че датчикът ми беше от тези които отчитат температурните промени.
Относно лодката питаи Доцента, на жребчево след срещата доиде един негов приятел които имаше някаква аларма като за кола на лодката.
Относно лодката питаи Доцента, на жребчево след срещата доиде един негов приятел които имаше някаква аларма като за кола на лодката.
- tonipu6kata
- новобранец
Ние като ходим с чичо и татко си имаме Марк(ловджийско куче)
А когато ходим без чичо и без Марк тогава никой не ни пази по някое време някой от нас се събужда и оглежда!