Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Пак за Гърция
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Риболов в Гърция
Човека май иска да каже,че е хванал девойкатаvasilev написа:Какво е товаstih написа:Това "хванах" на пристана в Кавала миналата сряда:Нищо не се разбира
![]()
Някакъв боклук ли е
![]()
![]()

Зарганолог
А бе Мишел на тебе да не ти викат зарганоубиеца.Mi7chell написа:Човека май иска да каже,че е хванал девойкатаvasilev написа:Какво е товаstih написа:Това "хванах" на пристана в Кавала миналата сряда:Нищо не се разбира
![]()
Някакъв боклук ли е
![]()
![]()

-
- новобранец
аз също съм на това мнение.аз съм правил много здрав риболов самоче на остров евия,гр.Халкида хващалсъм зарган .6 килограма самоче на търмък също така големи лавракета и гофарета.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Даааа,търмъка в нашите среди не е позволено средство за риболов.ванката_72 написа:аз също съм на това мнение.аз съм правил много здрав риболов самоче на остров евия,гр.Халкида хващалсъм зарган .6 килограма самоче на търмък също така големи лавракета и гофарета.

Ако можеш,оправи малко правописа.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
Несъм много добър с правописа,но за това пък в риболова съм много добър.
-
- новобранец
Роден съм в гр.Кричим през които минава ре.Въча на 8 километра е яз.Кричим а след него прочутия със трофеините си шарани Антонивановци од дете съм по тия места и съм запознат много добре с риболова по тях.С удоволствие ще помогна на колеги които имат нужда.
-
- научил се да хвърля
Виждал съм местните в Гърция да ловят кефали на леко дънце от пристана на малко парченце месо.Само не помня дали беше свинско или овче.На някакво селце на запад от Кавала.На други места бях виждал да увиват цялата стръв (рибка) с куки както каза колегата и на голяма тапа.В Турция го ловят пак така но на комат хляб и на повърхността,но на месо не бях виждал
.Пробвайте работи
.

Лягам с мисълта,че утре пак ще съм за риба.Риболов NON STOP!
тая рибка дето викаш, колега, е сарделка най-добре прясна, ако няма може и солена (пасти й викат) на нея най-рядко кефал ще хванеш щото на нея най се мета хищник. а традиционно и най лесно (щото е повече от водата) се лови на хляб или на топченце на "леко дънце" както казваш или на комат (псоми полителиас или луксозен хляб б.л.) увит в полиангистро. иначе в средиземно море особено около градовете и х*я си да потопиш кефал ще изкараш. той направо с кепа да го ловиш.
fakir написа:хляб б.л.) иначе в средиземно море особено около градовете и х*я си да потопиш кефал ще изкараш. той направо с кепа да го ловиш.

... някои правят комбинирана стръв дето става и за месоядни и за вегетарянци - месят хляб (пак от луксозния щото е по-жилав) и сарделка. а ако искате да изумите дъртите гръцки рибари които гледат на вас може би с лека насмешка, може да си извадите 1-2 морски краставици (има ги доста по каменисто дъно) цепи се жилавата кожа и вътре е едно такова като сопол. сопола се отделя и се бърка както се разбиват яйца. сопола се сгъстява много бързо и става нещо като жилаво тесто = мноооо яка стръв! захранка = морски таралежи (също изобилстват по каменисто дъно) натрошават се и много привличат. а за по-смелите може да предложа следното невероятно мезе. събират се таралежи и като им отвориш "капачките" (там дето са зъбките) вътре е като жълтък на яйце. капваш няколко капки лимон и с една лъжичка изгребваш съдържанието - задължително се консумира с узо..... уникално е! .... а и дамата с вас ще остане приятно изненадана от способностите ви в хоризонтално положение.
...когато няма риба, и жабата е рак...
Забрави да пишеш,че докато събират морските таралежи трябва много да се оглеждат,че барнат ли ги от морската полиция ще им скъсат дупето.Забранени са със закон.За да събираш таралежи е нужно специално разрешителноfakir написа:... някои правят комбинирана стръв дето става и за месоядни и за вегетарянци - месят хляб (пак от луксозния щото е по-жилав) и сарделка. а ако искате да изумите дъртите гръцки рибари които гледат на вас може би с лека насмешка, може да си извадите 1-2 морски краставици (има ги доста по каменисто дъно) цепи се жилавата кожа и вътре е едно такова като сопол. сопола се отделя и се бърка както се разбиват яйца. сопола се сгъстява много бързо и става нещо като жилаво тесто = мноооо яка стръв! захранка = морски таралежи (също изобилстват по каменисто дъно) натрошават се и много привличат. а за по-смелите може да предложа следното невероятно мезе. събират се таралежи и като им отвориш "капачките" (там дето са зъбките) вътре е като жълтък на яйце. капваш няколко капки лимон и с една лъжичка изгребваш съдържанието - задължително се консумира с узо..... уникално е! .... а и дамата с вас ще остане приятно изненадана от способностите ви в хоризонтално положение.

Искам да попитам посветените за съвет. Случва ни се да ходим служебно в Мраморно море и всички гръцки морета - все рибни райони. Какво може да се влачи, че рядко се спира и то за кратко. Значи, движим се с 5 - 5,5 възла обикновенно, защото отзаде сме с обект. Такъмчета, нещо, воблерчета ли, или пък други джаджи някакви. И въобще, с този ход възможно ли е да се лови нещо. Благодаря предварително!