Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Малко шаранчета на чоба.
Малко шаранчета на чоба.
..Здравейте в събота с бащата ходихме на чоба на платения да по начешем крастата и така... пристигнахме малко късничко ..към 8 без 15 ..,но за това време на годината е нормално и така ...разпъване подхранване и започнахме да чакаме..
След 20 мин настъпи и първия удар ,но не беше захапала рибата добре и след засечката ми олекна ..усетих че има нещо....и какво може да е то закачил съм някаква си тежест 100-200гр. и влакно уплетено ,но успях да го махна и си спестих рязането.. След време последва втори удар но този път вече без пропуски .. едно шаранче 1,200
... След това взеха през 20 мин. удари на едни дребосъци по 800-900гр и така извадихме няколко но пускахме
На самата снимка неможе да си проличи дали наистина се пуска или не ,но за по-невярващите имам доста клипчета с пускания ,но за да не ги качвам който иска да се увери : skype: cr1t1kal..
И така хващахме постоянно и постоянно такива дребосъци (немисля че трябва да правя снимка на такива шаранчета) наи накрая мина нещо по така .. което ни даде надежда за нещо по голямо ,а ето го и това което ни даде тази надежда: 2,5кг.
И така накрая си зехме тия 2-та колкото да има за една салатка :
....
И така финиширахме доволни в 5:30 ч. ТА ДоВоЛно..

И така хващахме постоянно и постоянно такива дребосъци (немисля че трябва да правя снимка на такива шаранчета) наи накрая мина нещо по така .. което ни даде надежда за нещо по голямо ,а ето го и това което ни даде тази надежда: 2,5кг.

И така финиширахме доволни в 5:30 ч. ТА ДоВоЛно..
Re: Малко шаранчета на чоба.
Е такива като теб ми пълнят душата.Браво,и за напред още по-големи.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Пловдивско е незнам точно дали е село тюркмен-мюркмен .. ,но мисля че съм чул нещо такова .. язовира се намира след като излезнеш от чоба продължаваш към 500 м . напред и там се виждат едни обори за гушене които са на няколко метра от пътя като навлезе6 ,но няма да навлизаш ,а продължаваш на пред много малко и се вижда една къща от пътя ,където се намира и язовира .. Пътя е хував и дори през зимата няма да имаш никакви проблеми с минаването . Язовира държи следните риби Каракуда-дребна ,шаран - ,сом-само 17 парчета пускани,костур -доста казаха и амур(несъм сигурен).. Язовира си има контеинери за отпадъците ,чист е има 2 ръкава и незнам какво повече да кажа за него ,това Е! ДАно да съм ти бил полезенshumaher_k написа:Браво колегаТова Чоба до с.Тюркмен ли е?Пловдивско

Последно промяна от crosser на Вто Дек 08, 2009 7:50 pm, променено общо 2 пъти.
язовира го познавам от доста време тази година се пуска за 1ви път на снимките се вижда колко е изпуснат но то е защото ще се лови толостолопа които енад 4кг преди 1 г беше само за произвотствен риболов шарана варира от800г до 3500г има 18 сома над 18кг костур от 500г нагоре жалкото е че се затваря има доста заребител които ще се излови на пролет язовира ще отвори с риди от кило нагоре имам снимки на язовира с трофеини риби точно колегата които изпраща снимките до тях колеги изкараха 1 шаран 3500г иедин 2500г
незнам как да кача снимките от язовира смятам че догодина ще е един от европеиските язовири в БЪЛГАРИЯ
НЕщо се бъркаш ,собствениците казаха ,че няма никакъв толостолоп ..а шарани има с доста по големи размери от тези които ти каза ,съжалявам не се заяждам ама такава е думата на собственицитеvilio52 написа:язовира го познавам от доста време тази година се пуска за 1ви път на снимките се вижда колко е изпуснат но то е защото ще се лови толостолопа които енад 4кг преди 1 г беше само за произвотствен риболов шарана варира от800г до 3500г има 18 сома над 18кг костур от 500г нагоре жалкото е че се затваря има доста заребител които ще се излови на пролет язовира ще отвори с риди от кило нагоре имам снимки на язовира с трофеини риби точно колегата които изпраща снимките до тях колеги изкараха 1 шаран 3500г иедин 2500г
На снимката ми прилича на водоема,който се намира след Чоба,по пътя за Тюркмен,вляво има едни градини и пътя върви преди тях,покрай нивата,но е мек път и при дъжд е разкалян.Мисля,че бях последния,който лови на него,преди да го забранят.Бяха две момчета и започнаха да пускат шаран и амур.Естествено ни изгониха и казаха,че няма да го пускат за риболов.Иначе вървяха едни едри каракуди по килограм.Какви са условията сега?-такса или какво.Наслука.
-
- разбира нещата
водоема го наричат местните 9-ти полк.намира се 500м след чоба посока Болярино(дясно на пътя).има няколко паткарника и една сграда на селскостопанското летище,които се виждат ,от пътя.риба има предимно шаран,от 0.5 до 3-4 кг.тва лято направавих 4 или 5 излета там.доволен!!няма да бъде точен и излавян,само дребните шарковци ще бъдят местени,да не се похабяват.инфото е 100%.става за много як риболов на плувка на шаран излизат същите,като на дъното,само дето прави повече кеф.царевица!риба има доволно в него и ще има и занапред по-големи
шарана доколкото си спомням беше 4.50лв и такса на човек.

и втората снимка е от 2008нещо годината....

браво на младия колега за хвнатите риби.да знаеш,че няма по хубаво хоби ,от това да ходиш за риба

и втората снимка е от 2008нещо годината....

браво на младия колега за хвнатите риби.да знаеш,че няма по хубаво хоби ,от това да ходиш за риба
- flyester
- разбира нещата
Браво Ники. 

Ами основно хората ловят шарана друга риба която излиза е костура ,каракудата е много дребна и не излиза чак толкова многоfugata написа:Колега освен Шаран друго излиза ли?