Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

спининг пръчка
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Румбата
- разбира нещата
Re: спининг пръчка

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Ами за Дунав поне 2,70 м мисля аз, че и по-дълга. За фибростъклото сигурно имаш предвид телескопична, което не е добре. Гледай да не е повече от 200-240 гр. теглото й.
Е щом е 42 значи да не те мислим !!! И 1 кг да е гегата все тя
!

Туй риболова не е за мен 

Marco повярвай !!!! аз имам една такава на 2.10 за 13 леваMarco Polo написа:Мони, моята е карбон, скъпа, сравнително качествена... 2.13 м. - 130 грама... Акция 3-14 гр.
Просто нещо не ми се връзват нещата, ще ми се да ти повярвам, ама някакси не мога...

Туй риболова не е за мен 

лично мое мнение а и всеобщо (имам 2.10 , 2.40 и 2.70 ) за начинаещ по добре 2.10 или 2.40 , че по лесно се управлява примамката , а и от мястото зависи!! ЛЯтото като ходих на Места за кефал бях с 2.70 ама пак ми пречеха дърветата ...Сега ходя по често на открити места и 2.70 ми е добре ..И накрая както казаха доста хора универсална няма , а има таква каквато на теб най ти допада
..

Туй риболова не е за мен 

Абсолютно наложително е ,човек да си купи нещо качествено.Аз до скоро си мислих,че три метровият лек телескоп ми върши работа,да ама не....След всяко замятане на блесната идва един момент ,когато китката и дори цялата ръка ме заболяваше ,до толкова,че по нататъшният риболов беше излишен...А,нали сме там за удоволствие.
Е, след ,като се нагледах на що годе маркови "блеснарки" си избрах един "корморан" 2,10 м. /тъндър стик/,можеби е среден клас ,но вече имам 2 излета с него на Негованската баластриера и смея да твърдя,че съм си купил най-добрата въдица за спининг,лека ,удобна и т.н. Удоволствието на този вид риболов отново се възроди и то стократно....Всеки може да си риболовства с, каквато си пръчка иска,но рано или късно сам ще разбере,че е по добре да дадеш някой лев отгоре и да си мяташ блесната без проблеми .

Е, след ,като се нагледах на що годе маркови "блеснарки" си избрах един "корморан" 2,10 м. /тъндър стик/,можеби е среден клас ,но вече имам 2 излета с него на Негованската баластриера и смея да твърдя,че съм си купил най-добрата въдица за спининг,лека ,удобна и т.н. Удоволствието на този вид риболов отново се възроди и то стократно....Всеки може да си риболовства с, каквато си пръчка иска,но рано или късно сам ще разбере,че е по добре да дадеш някой лев отгоре и да си мяташ блесната без проблеми .

-
- вече хвърля и на тежко
Да, Марко Поло е прав - взимаш пръчката, слагаш и макара, хвърляш и виждаш ''твоята'' пръчка ли е или не. А абсолютно всичко си проличава на самия водоем качества и недостатъци на закупената вещ. Лошото е ако нещо не те кефи, тогава лошо. Но по принцип скъпото винаги излиза евтино /е почти винаги /. 

-
- вече хвърля и на тежко
ЗА МНОГО ГОДИНИ !!! Гледах-гледах по форума и нищо не видях за спининг на Maver. В Плевенските магазини няма много голям избор от пръчки за спининг, но видях един Maver 2.40/5-20 и 2.7/8-25 - 80лв., не запомних модела, но стоеше добре в ръката и почвам да му се чудя
На сайта на Maver нищо не открих... Ако някой знае нещо по въпроса, моля да пише.

Мавер имат много хубави спинингови пръчки колега.
Не се сещам за този модел който ти споменаваш, но е възможно да е добра пръчка.
Не се сещам за този модел който ти споменаваш, но е възможно да е добра пръчка.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- вече хвърля и на тежко
С бяло- сребристо, връхно коляно. Ако е тази пръчка, е медиум и не е много удачна за силикон. Иначе за клатушки става. Въртележки също но със забележка- мори се пръчката.... За воблери не знам, мека е. 
П. п. Аз също ловя с Мавър и много съм доволен от всичко в тяхната концепция.

П. п. Аз също ловя с Мавър и много съм доволен от всичко в тяхната концепция.

-
- вече хвърля и на тежко
Сега ходих до магазина да видя как се казва Maver-a и докъто се прибера го забравих
, но беше нещо от рода на : STRAIL ULTRA. На 2 колена с еднакъв черен (карбонов) цвят. Иначе огледах и други варианти на Шимано, Баркли , но Мавъра като че ли е най-най за тези пари.

Стралис /Stralis/ е пръчката http://www.maver.net/it/prodotti.php?CAT=A18&FAM=A Това е от новата продуктова гама. Skirt доколкото виждам от сайта - вече не се предлага. То няма и голям избор на спининг сопи де... явно не им са приоритет.rmstanev написа:Сега ходих до магазина да видя как се казва Maver-a и докъто се прибера го забравих, но беше нещо от рода на : STRAIL ULTRA. На 2 колена с еднакъв черен (карбонов) цвят. Иначе огледах и други варианти на Шимано, Баркли , но Мавъра като че ли е най-най за тези пари.
-
- вече хвърля и на тежко
Отново Благодарности за СЕСТРАТА, аз колко търсих в интернета за Мавър точно този сайт не съм гледал. Не че от написаното там разбрах нещо повече за пръчката ама...Ще ми се да взема 2.40 която е 5-20, но пък селото на жената е Черквица (Дунава) и ако ида там незнам дали няма да е натоваря повече?
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Здравейте колеги.Днес си харесах една пръчка на "OKUMA" 2.70 5-15 акция 53лв. Какво ще кажете добра ли е за Дунава,смущава ме, че върхът и доста тънак и мек, а нали знаете, че на голямата река винаги може да те изненада некой звер.
Който го може, си го може!
-
- вече хвърля и на тежко
Досега не бях чувал за въдици ОКУМА . Виждал съм само макари на които пише ОКУМА. Явно има и въдици на които пише ОКУМА
Колега, 5-15 гр. си е тънка акцийка, така че едва ли ще те удовлетвори на Дунав. За да си по-спокоен избери си нещо по Хеви

Колега, 5-15 гр. си е тънка акцийка, така че едва ли ще те удовлетвори на Дунав. За да си по-спокоен избери си нещо по Хеви

.........!