Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Ах тази Струма
- Николай Неделков
- учете се от него
Ах тази Струма
Ах тази Струма

Добре , че сляха Успешни/Неуспешни , за да не се чудя къде да пиша
Предисторията:
Петък 31.10.2008г. Нощ е. Вятъра неумолимо вилнее и с безмилоста ярост прекършва клоните на вече готвещите се за дългата зима дървета.
Чувам странен шум: кап-кап , след малко пак: кап-кап.
Изведнъж започва да вали проловен дъжд - КРАЙ , риболова замина , бяха първите ми помисли.
Залисан от спокойния шум , произведен от падането на капките дъжд върху ламарината , заспивам и се отдвам на слдки помисли за наближаващия риболов.
04:30 Часовникът звъни , ставам и веднага поглеждам през прозореца - ВЕЧЕ НЕ ВАЛИ , радост за моята душа.
Следва бърза закуска , зареждане с гориво и набързо минавам да взема Иво ( indalo ) и един негов приятел.
В интересни разговори и средна скорост 100км/ч някак си неусетно се озовахме в едно кафенце в Мурсалево.
Изчакахме величественото слънце да си каже думата и да прокара първите си лъчи сред пелерината от перести облаци и газ към Реката ... не Реката с главно "Р" , а река Струма ( и тя заслужава да е с главно "Р" , защото се явява като убежище на много закъсали рибари от околоята
). И така всичко започна...
Риболовът:
Риболовът протече що годе добре с оглед на това , че все пак е 31 октомври и рибата вече се готви за "зимния си сън".
Отново не изневерих на традицията и заложих на фидера.
Импровизирах с един нов , измислен от мен монтаж , но на 3-тото хвърляне скъсах
Реорганизация и този път заложих на "класиката" - една кука , правоъгълна хранилка , фидер тръбичка
Резултата не закъсня - в ръцети си държах първият уловен скобар в иначе богатия ми риболовен живот.

Последваха няколко бързи мрени и още един скобар , но този път по-малък.
Около обяд спря съвсем. Чак към 15:00 излезнаха още няколко риби.
Хвнах още 2 скобара , но от този калибър:

и следователно им се случи това:

Резултата беше следния:
14 мрени
4 скобара
1 уклей
Равносметката:
За целия риболов скъсах 7 куки и една хранилка
Последните 2 години не съм късал толкова куки , а имам над 100 излета за периода
Изкарах един хубав ден в който тръгнах на риба по тъмно и се прибрах по тъмно.
Хванах някоя риба и бях с приятна компания.
Няма да казвам нищо за улова на Иво и Росен , нека Иво сам сподели
Я сега кажете за УСПЕШНИ или за НЕУСПЕШНИ
Добре , че сляха Успешни/Неуспешни , за да не се чудя къде да пиша

Предисторията:
Петък 31.10.2008г. Нощ е. Вятъра неумолимо вилнее и с безмилоста ярост прекършва клоните на вече готвещите се за дългата зима дървета.
Чувам странен шум: кап-кап , след малко пак: кап-кап.
Изведнъж започва да вали проловен дъжд - КРАЙ , риболова замина , бяха първите ми помисли.
Залисан от спокойния шум , произведен от падането на капките дъжд върху ламарината , заспивам и се отдвам на слдки помисли за наближаващия риболов.
04:30 Часовникът звъни , ставам и веднага поглеждам през прозореца - ВЕЧЕ НЕ ВАЛИ , радост за моята душа.
Следва бърза закуска , зареждане с гориво и набързо минавам да взема Иво ( indalo ) и един негов приятел.
В интересни разговори и средна скорост 100км/ч някак си неусетно се озовахме в едно кафенце в Мурсалево.
Изчакахме величественото слънце да си каже думата и да прокара първите си лъчи сред пелерината от перести облаци и газ към Реката ... не Реката с главно "Р" , а река Струма ( и тя заслужава да е с главно "Р" , защото се явява като убежище на много закъсали рибари от околоята

Риболовът:
Риболовът протече що годе добре с оглед на това , че все пак е 31 октомври и рибата вече се готви за "зимния си сън".
Отново не изневерих на традицията и заложих на фидера.
Импровизирах с един нов , измислен от мен монтаж , но на 3-тото хвърляне скъсах

Реорганизация и този път заложих на "класиката" - една кука , правоъгълна хранилка , фидер тръбичка

Резултата не закъсня - в ръцети си държах първият уловен скобар в иначе богатия ми риболовен живот.
Последваха няколко бързи мрени и още един скобар , но този път по-малък.
Около обяд спря съвсем. Чак към 15:00 излезнаха още няколко риби.
Хвнах още 2 скобара , но от този калибър:
и следователно им се случи това:
Резултата беше следния:
14 мрени
4 скобара
1 уклей
Равносметката:
За целия риболов скъсах 7 куки и една хранилка

Последните 2 години не съм късал толкова куки , а имам над 100 излета за периода

Изкарах един хубав ден в който тръгнах на риба по тъмно и се прибрах по тъмно.
Хванах някоя риба и бях с приятна компания.
Няма да казвам нищо за улова на Иво и Росен , нека Иво сам сподели

Я сега кажете за УСПЕШНИ или за НЕУСПЕШНИ

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Re: Ах тази Струма
Според мен е за успешни браво за разказа прекрасен е
РЕСПЕКТ

За мен винаги навсякъде има риба
Браво !
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Че как да не е успешен всеки един излет на които се кефиш вътрешно си е успешен независимо от броя и вида на уловената риба.
Евала.
Евала.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Ники Скобара браво много добре !На същото място бяхме във вторник(там при моста) след като напуснахме баражо
.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
браво се така даги ловиш 

Браво за излета и рибите

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Бравос Ники,успешен си бил а сигурно и сега си успешен
на масата
Поздрави

Поздрави
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Браво ! Хубав риболов и още по-добре описан
Поздрави
Разбира се, че е за успешни - изпитал си удоволствие от целия този ден. Това е най-важното.

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Браво бе Ники...още некой и друг скобар...и добре дошъл в нашия оТбор...

- indalo
- фен клуб-скобар
Чак сега стигам да напиша и аз някой ред.
Ники страхотно си описал нещата от своя страна. Що се отнася дали е успешен, според мен да успешен е, защото хвана първите си няколко скобара.
Що се отнася за мен и аз го броя за успешен, щото съм бил на реката и съм хванал рибки, малко но все пак рибки. Хванах 5-6 скобарчета и мренки, очаквах повече, но съм доволен. Бях с добра компания, на реката, кво друго повече....
Ники страхотно си описал нещата от своя страна. Що се отнася дали е успешен, според мен да успешен е, защото хвана първите си няколко скобара.
Що се отнася за мен и аз го броя за успешен, щото съм бил на реката и съм хванал рибки, малко но все пак рибки. Хванах 5-6 скобарчета и мренки, очаквах повече, но съм доволен. Бях с добра компания, на реката, кво друго повече....
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Бисо
- сериозен играч
Утече момчето,утечеБай Гого написа:Браво бе Ники...още некой и друг скобар...и добре дошъл в нашия оТбор...

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.