Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Харчене на МНОГО пари!
Модератор: dantho.mihov
-
- ще става разбирач
Харчене на МНОГО пари!
Привет колеги.Първо искам да кажа че ако някой реши ка заклучи темата,няма да се сърда.Второ,не искам да се заяздам с никого.
Така...След доста четене и расглеждане из форума,разбрах че вие сте истински рибари и ви свалям шапка.Всеки практикува различен вид риболов и си копува от..до неща и дава куп пари за тях.Напримерно щекарите-хубава платформа,хубава щека,аксесоари секакви...ама ги освояват като ходят често за риба.
Аз например съм луд по тема риболов.Днес ми кажи че ша са ходи за риба,оставам всичко.Да ама..нема с кого да ода.Най много,ако ода 1 път в 2 месеца с баща ми който е дънар ама в последните години нещо губи интерес.Пък и отгор на тва е майка ми,която е против риболова.Моя екипаж е 1 въдица с водачи 4.80-35 лева,стойка-3 лева,живарник-15 лева и неколко аксесоара(плувки,олово,шлаух,...)
Та искам да ви питам,нормално ли е да харчите толкова пари ва риболов?
Благодаря и искам да се извиня ако съм засегнал някого.
Така...След доста четене и расглеждане из форума,разбрах че вие сте истински рибари и ви свалям шапка.Всеки практикува различен вид риболов и си копува от..до неща и дава куп пари за тях.Напримерно щекарите-хубава платформа,хубава щека,аксесоари секакви...ама ги освояват като ходят често за риба.
Аз например съм луд по тема риболов.Днес ми кажи че ша са ходи за риба,оставам всичко.Да ама..нема с кого да ода.Най много,ако ода 1 път в 2 месеца с баща ми който е дънар ама в последните години нещо губи интерес.Пък и отгор на тва е майка ми,която е против риболова.Моя екипаж е 1 въдица с водачи 4.80-35 лева,стойка-3 лева,живарник-15 лева и неколко аксесоара(плувки,олово,шлаух,...)
Та искам да ви питам,нормално ли е да харчите толкова пари ва риболов?
Благодаря и искам да се извиня ако съм засегнал някого.
Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Харчене на МНОГО пари!
Колега,нали знаеш,че всеки човек си има хоби,един събира марки,друг кара кънки, а ние тук сме риболовци.
Колкото до скъпите тъкъми е въпрос на възможност и желание,аз лично за жалостс немога да се похвала с "последна дума на техниката",но не ми пречи да практикувам спорта...........ти сам прецени дали да даваш мн пари за тъкъми или да ги направиш нещо друго
(пари се изкарват,за да се харчат)

Колкото до скъпите тъкъми е въпрос на възможност и желание,аз лично за жалостс немога да се похвала с "последна дума на техниката",но не ми пречи да практикувам спорта...........ти сам прецени дали да даваш мн пари за тъкъми или да ги направиш нещо друго
(пари се изкарват,за да се харчат)

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
колега,аз живея в Габрово,лятото като си дойдеш и имаш малко свободно време ми се обади и ще идем заедно за риба, дали ще хванем е отделен въпрос....абе да изедем скарата и да испием бирата и да се полюбуваме на хубавата гледка
GSM 0887358472 Петко Петков
-
- ще става разбирач
Вярно е.Напоследък се запалих по щеките.Има в един магазин 1 за 160 евра,не че е скъпа,напротив,ама и нея не искат да ми купат за Нова Година.Според майка ми,това са "глупости".И не ми се вярва че някога ще седна на платформа или ша ловя със щека.injpetkov написа:Колега,нали знаеш,че всеки човек си има хоби,един събира марки,друг кара кънки, а ние тук сме риболовци.![]()
(пари се изкарват,за да се харчат)![]()
![]()

-
- ще става разбирач
Има много време до тогава ама ша имам едно на умinjpetkov написа:колега,аз живея в Габрово,лятото като си дойдеш и имаш малко свободно време ми се обади и ще идем заедно за риба, дали ще хванем е отделен въпрос....абе да изедем скарата и да испием бирата и да се полюбуваме на хубавата гледка

- malkia_joro
- разбира нещата
Сега майка ти и татко ти изкарват парите и те преценяват кое са глупости и кое не!Когато станеш голям и започнеш сам да си изкарваш парите,тогава ще си купиш,каквото поискаш!Пожелавам ти да имаш възможност да си купуваш това,което ти е на сърце!И на мен майка ми мърмори на главата,че си давам парите за глупости,ама не ги търся от нея,а си ги изкарвам сам.
Красотата на живота е в това,че продължава.

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Вярвай ми аз купих първата си аз купих първата си що годе читава макара след 4-5 месеца спестяване от закуски /преди 12-13 години/. Сега ситуацията при мен е по друга но още помня радостта си при купуването на тази макара. Щом вашите неискат да ти я купят....хвани се на някаква почасова работа, изкарай някой лев. Друг е въпроса дали ти се харчат пари за такъми. Скъпият такъм е необходин до едно ниво, оттам нататък е позиране. Ако можеш да купиш дадена пръчка за 100 лева....защо да даваш 900 за пръчка с същите качества с друг надпис. Щеките мисля са оправдано скъпи, но спинингова макара за 1400 лв....ще ме прощава.
И да, за мен е нормално да харча пари за нещо което ще ми достави удоволствие в хобито което ме увлича.

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз пък ви местя в -Разни-, че д аси говорите сладко, сладко 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Един приятелски съвет .. Смятам, че към настоящия момент майка ти е права ... Вместо да ти купуват щека по-добре да ти купят един правописен речник... Ноу оффенс , ама правописа ти е .....
)))
Иначе .. не ги слушай , задели си парици и си купи каквото те кефи , не е казано,че трябва да робуваш на марки , но е важно да ти е удобен такъма и да ти доставя удоволствие при риболова

Иначе .. не ги слушай , задели си парици и си купи каквото те кефи , не е казано,че трябва да робуваш на марки , но е важно да ти е удобен такъма и да ти доставя удоволствие при риболова

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
За един 10 лева са много, за друг 1000 малко.... парата трябва да се уважава, защото остава при този, който има нещо в главата!
Като дете цяло лято спях с една руска макара "делфин", едно от най-скъпите неща в живота ми! И стойността и не се измерваше в пари... а в емоции
Като дете цяло лято спях с една руска макара "делфин", едно от най-скъпите неща в живота ми! И стойността и не се измерваше в пари... а в емоции

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Даже според мен това са малко пари аз имам много нещя но не ги копувам сичко на веднъш защото сигорно до сега имам въдици за около 250 лева без макарите отделно имам секви неща в куфара като почнем от тежести та чак довързани пружини.....Не се учудвай. Риболова в някой случай излиза скъпичко удоволствие...Aко греша ме поправете!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не знам дали грешиш,но това е едно от най дългите правилно построени,пунктоационно и смислено изречение,което съм чел!eminem94 написа:Даже според мен това са малко пари аз имам много нещя но не ги копувам сичко на веднъш защото сигорно до сега имам въдици за около 250 лева без макарите отделно имам секви неща в куфара като почнем от тежести та чак довързани пружини.......Aко греша ме поправете!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Сега това вече са подробности....
Еми скъп риболов е шаранджийския. Бих казал даже най-скъпият. Всеки иска да е модерен с род поди, сигнализатори и макари и пръчки за по 1000 лева парчето, но не всеки разполага с толкова пари. Щекарството за мене е "Седни, хвърли и изкарай" и след 10 часа да стана от платформата.
Мойте неща не са много скъпи, но са хубави и ми вършат добра работа. Едната ми пръчка е 60 лева имам 3, макарите ми са по 50 лева, сигнализаторите са ми 50 лева-3 те, а благодарение на Васил не трябваше да давам пари за оптегачи - той ми подари един комплект за което съм му много благодарен. А ... имам и един род под който е 20 лева. Сметни колко прави всичко общо няма да прибавям такъмите които си купувам. Сметни и ще разбереш. Е естествено и аз искам 3 пръчки Chub Outkast с 3 макари Daiwa Tournament, но не може! Когато си изкарам пари сам ето тогава ще се снабдя с такива работи. Успех и поздрави. 

- Диканаров
- кандидат преподавател
Братци, дупе знае 2 и 200! Като си маниак на дадена тема, независимо дали е музика, риболов или марки или карти или жени т.н. ще си даваш и последната стотинка за да си попълваш колекцията или начешеш крастата. Често се случва само да си я гледаш, а не и да я ползваш. Е верно е, че самочувствието е различно, когато си изтупан и слизаш от лъскава кола от колкото да си с анцунг и да се движиш с трабант. Само че има място и време за всяко нещо. И най-важното според мен:- простирай се според възможносттите си за момента и реализирай по предназначение и колкото се може по резултатно това, което имаш. Един пример. Случката е на Батак на 500м от втичалото на Баташкият водносилов път от дясната страна по посока стената. Там е носът на първият залив. Годината е 1993 или 1994. Аз и шуреят ми сме на костур. Той лови от брега, аз от надувната си лодка. Гледам от водата, че спира до моята ладичка луксозен джип. Слиза лъскаво облечен мъж. Оглежда с бинокъл и почва да вади: Чадър, после два шезлонга, после масичка , после хладилна чанта. Тогава излиза лъскава мадама с огромни очила и капела. Тя сяда и си налива нещо, а той вади пръти , куфарче, кутии и ги подрежда на джипа. Започва да замята, да ги сменя, да навива, да прави всякакви гимнастики. По едно време свърших рибетата и излизам към шурея. Обърнах лодката и рибата направи внушителен куп. Васко ми вика: -Бате стига толкова за днес, че неможем да я изчистим! Я виж и аз колко съм наловил. Гледам и неговият живарник пълен. И почваме да си говорим и дерем. Филетата слагаме в една голяма тенджера, а кожите трупаме до себе си на две купчини. Мадам мина нехайно покрай нас пушейки и се върна след минути при мъжът като му рече без никакво притеснение: - Виж бе мухльо, тез трапери четири купа с риба са натрупали, а ти една риба не можеш да хванеш! Нашият съсед без дума да и отвърне, си прибра чадъра, шезлонгите, и цялата друга кинкалерия и отпраши обратно с дамата. И сега , често като сме пийнали си спомняме с шурето за този комичен случай. Та според мен е важно да знаеш , кое ти доставя по-голямо удоволствие:- да си разглеждаш колекцията или да си ползваш максимално това, което си имаш! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!