Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Re: Зарган и илария

Мнение от baretata »

Преди малко се върнах от вълнолома, от 12 часа до към 17 осем заргани с голям зор и една изтървана. Водих я поне 10 метра и се откачи. Рибата започна да яде чак към 15 часа. Голяма мъка пак. Иначе имаше доста колеги ама по мои надблюдения и при тях беше същото.
Пашата обича смелите.
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

Към Тюленово някой ходил ли е тези дни ?
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Инфо от Поморие и Ахелои(буните до пристанището)Ставане в 05:30,пристигане във6,30 и се почна:на дъно 5 пръчки,и 3 мача с потапяща,плуваща и полупотапяща с газене 0,5-2 метра така, до 9;30 резултата-1 прилична илария искарана на полупотапящата малко преди да тръгнем от "Alekoto"(забравих да кажа че бяхме трима и един"куфар" :D -приятелката на едното момче :D .В 9:30 жега на Нисанчето и на пързалката в Поморие-4 на дъно и един мач;резултат-0 удари,0 риби :cry: Пак на Нисанчето и на Моряшкия на оглед-часът беше почти 11,имаше 4 колеги без никаква риба :cry:
П.п:Към 15;00 пак се разходих до Моряшкия да огледам от четирмата беше останал само един-със два дребни заргана от обяд :cry:

Какво става таз година направо не мога да си го обясня :cry: :cry: :cry:
маи маи зимата ще ставам авджия :D 8) :shock: :shock:
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
dach
новобранец
новобранец

Мнение от dach »

В 6.00ч бях на Агалина, до към 10ч 5 заргана 3-ма човека .На носа отпред бяха поне 10 човека, не видях при тях да е по различно.Отидох после на западно пристанище, нямаше нито един човек и ми стана ясно щом и пенсионерите ги няма каква е работата.
Много калпав сезон, във фризера нямам и една риба, а миналата година по-това време нямах място.
Днес един приятел ми разправяше, че изкарали 7 каси паламуд на Крайморие преди няколко дни и според него затова нямоло зарган, паламуда го поразгонил, по старите колеги да кажат вярно ли е това. Досега се оправдавах, че съботите и неделите се разваляше времето, ама днес......
Аватар
dobromir_bo
новобранец
новобранец

Мнение от dobromir_bo »

От 13ч до към 17ч -12 заргана ,двама човека.Мястото е преди паметника посокаШабла.Преди това проба за калкан след Шабла -капо,илязоха лодки с по около половин касетки -платерина и карагьоз на мрежи.Времето идеално ,но зарганата доста капризна и се назландисва,назландисва.
Аватар
suzdatel
новобранец
новобранец

Мнение от suzdatel »

Колеги,вчера обиколих с колата 1-ва 2 и 3-та буна,толкова народ не съм виждал,всички еларии и платерини моряха.Разказваха че вчера било по-слабо оня ден по 5-6 кила на дънните изкарали... не знам но вчера в кофичките всички имаха и пред мен изкарваха...Имаше хора и на пясъка от плажа.
Интересно от тези всичките над 100 риболовци никой ли ня ползва компютър и интеренет!?!?!? че да сподели :)
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Ми то и за Шабла не казват ,добре че Добата е пуснал репортаж за паметника,пък като отидеш там стотици с пръчки ама само четат въф форума маи :evil: Ама аз знам оня от горе вижда всичко :!:
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

А сега,малко помощ.
Трябва ми от някой от вас,една хубава снимка със зарган.Която ще бъде публикувана във вестник "рибар".
И да е малко нова,не от 19...г.
Което пък означава,че трябва да има вашето съгласие.
Не се говори за пари.
Може и на ЛС.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
charlitobg
новобранец
новобранец

Мнение от charlitobg »

абе що не мога да разбера какво е това?...Вчера там и там много Зарган отивам НУЛААА ....това е Българи. Все гледаме един друг да се наведем )))) Да имаше илария на 3 буна и заргана имаше ама къкво количество ?? Никакво Ще ходим по 10 пъти за да саберем 30-40 заргани. Ако това е риболов аз ставам Космонавт ))) което е по възможно от това да набарам Заргана тази година. Един колега пише че ще става Ловец, няма лошо само че къкво ще гърми Заргани или Прасета ??? И двете ги няма вече при нас. Аз мисля да сменя държавата направо и там където ще отида рибата да е в краката ми а не аз да я търся като Идиот. Прав ли съм?? А на колегата който иска голяма Заргана да отиде в Аквариума в Истамбул и да се снима там. Успех на всички.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Чарлииии,помоли ме човека.Никого не карам насила.Дал съм му разрешение да си ползва каквото намери добре от галерията ми.Но за да публикува нещо от вашите галерии,той си иска разрешението.Просто искаше да пусне материал тази седмица за заргана.
А вий както искайте го разбирайте това.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Един колега пише че ще става Ловец, няма лошо само че къкво ще гърми Заргани или Прасета ??? И двете ги няма вече при нас. Аз мисля да сменя държавата направо и там където ще отида рибата да е в краката ми а не аз да я търся като Идиот
:cry: :cry: :cry: :cry
П п:Е сега вече съм спокоен че не съм само Аз :wink: Ако ше бегаме да е към Грецко,Турско,абе само не и тука :wink:ама пустата му работа,трябвало и да се яде маика му да....... :cry:
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Проблемът е че няма установена норма кое е "има" и кое "няма".За някой като мен - дето ходим за риба да разпускаме, 5-6 риби си е имане.Вие явно искате да хващате в промишлени количества .Ами там не зная!Аз затова като пиша, пиша и бройката . 8 сравнително дребни зизита днеска на вълноломът ,в интервалът от 2 до 5.Рибките бяха доста навътре и гризваха още докато цопне бомбардата.Залових и едно дребно кефалово.
doktora27
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от doktora27 »

днес на ной от 7 до 8 три заргани и край(и трите имаха хайвер ,това го разбрах в къщи де,повече от месец не бях намирал хайвер в зарганата).
после проба на Балчик-нищо.
на връщане Кранево 4 буна-нищо(на 2 буна имаше доста хора,но дали са хващали нещо незная)
че няма риба ще го прижевеем,лошото е че от края на седмицата прогнозите за времето са лоши.
дано по-нататък даде хубави дни,че тая зима дето идва.....
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

На Дружба малкия мост от 14 до 16.30 8 заргана повече от прилични и още толкова боклоджи, няколко дребни чернокопа всичко това на бързо потъваща неравномерно въртене спиране придръпване.Въпрос----може ли заргана да се оттегли от нашите брегове преди да се е групирал,случвало ли се е предни години.Многото чернокоп тази година ли пречи на групирането му.Поздрави
За да поискаш, трябва да дадеш
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

to6eto69 написа:Въпрос----може ли заргана да се оттегли от нашите брегове преди да се е групирал,случвало ли се е предни години.Многото чернокоп тази година ли пречи на групирането му.Поздрави
Интересен въпрос!Съществува теория че зарганът може и да не напуска нашето крайбрежие.Това го чувам от доста риболовци.Някой твърдят че са хващали зизи и през зимата - краят на декември.
Тоше а имаше ли пак нахапани риби?На вълноломът нямаше изобщо намек за чернокоп.Даже дребните "гризачи" отсъстваха май.
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”