Телескоп за пъстърва - САЩ- все пак намерих нещо ???

Модератор: sapuna

Аватар
nninkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Телескоп за пъстърва - САЩ- все пак намерих нещо ???

Мнение от nninkov »

Здравейте
Живея в САЩ - Сиатъл.
Колкото и странно да е немога да си намеря телескоп с водачи.
Единственото по-свястно което намерих по интернет е телескопче с водачи на Окума.
Но направата му е ............ като в час по друдово.

Единствения вариант за който се сещам е брат ми да го купи от България
и да ми го изпрати.

Трябва ми телескоп за пъстърва (плувка и блесна) - за риболов от лодка в езеро.
2.7 до 3.3м
10-30 г.
Компактността е предимство.
Нещо от типа на DAM Imperial tele mini spin - 2.7м, 53см, 10-30г
ИЛИ http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6116
Ще го комбинирам с макара Shimano Sustain 2500

Цената - като цяло без значение но все пак не повече от 300лв :-)

Моля препоръчайте ми конкретен магазин в София.
Брат ми неразбира НИЩО от раболов - така , че трябва да му кажа
съвсем конкретно какво и от къде да го купи.

Мерси предврително !
Последно промяна от nninkov на Чет Ное 06, 2008 2:23 am, променено общо 1 път.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Телескоп за пъстърва - в САЩ така и не намирам ?!

Мнение от krokibg »

Колега,нещо се бъзикаш със нас :idea: :roll: На мен ми пращат такъми от там а ти търсиш от България :!: :idea: :!: :idea: Вземи се поразкарай повечко из Сиатъл и недей да създъвъш проблемие на брат ти да търси неща от които не разбира.Опитваш се да ни убедиш че там нямат никакви такъми ли :?: Или че нямат точно това което търсиш :?: Най-простия вариант да намериш такъв магазин дето има всичко е да попиташ първия рибар на водоема от къде си ги купува.Когато бях в Америка,не видях да нямат нещо което търся.Просто явно мързела ти да обиколиш повечко ти е проблем.Не се засягай от написаното а вземи се разтърси.Няма магазин който да го няма във жълтите страници или просто потърси из интернет информация за риболовните магазини в Сиатъл,ще намериш това което търсиш.Успех !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
nninkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nninkov »

Колега Krokibg не се бъзикам изобщо.
Доста хора са с погрешна предтстава за америка.
Едва ли е мястото да почна да давам приемери колко много неща ги няма тук или е много трудно да се намерят.
А за ровене - обиколил съм всички рибарски магазини в околията.
Много от познатите ми рибари след прибиране от България си взимат от там плувки и моно влакна.
Питал съм запалени рибари живееши в щатите от 10-15 години - отговора винаги е: от България !
Ето ти сайтовете на 3 от големите магазина за Аутдор :
1. http://www.cabelas.com/
Кабелас е огромен магазин за рибарски и ловни принадлежности - има от пиле мляко на площ е по-голям от Била - е да ама не телескопи има в детския сектор за по 15-20$ - имам такъв на Окума за качеството му виж какво съм писал малко по-нагоре.
2. http://www.joessports.com/category/inde ... ieldstream
3. http://www.sportco.com/productcart/pc/v ... ?idpage=37
Имаш интернет вкъщи - моля те посочи ми от кой магазин мога да си взема приличен телескоп А НЕ нещо от типа на : http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... 852114604a.
Всеки магазин тук има и интернет сайт така , че можеш да провериш.
Американците си ловят с пръчки(rod), за салмън аз също използвам на Г.Лумис пръчка.
Тук (поне в моя щат) телескопите ги имат за детски въдици.
Какво мислиш , че ще ми струва малко нерви и разходи да накарам някой да ми прати нещо от България вместо както си седя сега удобно на диванчето да кликна 3 пъти и хоп да си го поръчам от интернет.

П.С. Ако си бил в Чикаго при гостуването ти в САЩ - там е много - много по различно - нали знаеш - 2-рия по големина град на България :-)
Да не говорим за поляци и други преселници от Европа.
От щат до щат разликите са големи.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Имам приятели там и скоро ми пращаха разни такъми.Попитаха ме за марки и модели,пратих им ЛС със тях и ми ги пратиха.Г Лумис,по думите на нашите корифей в спининг риболова,е една от най-сериозните марки в света и постоянно ги хвалят и прехвалятИзображениеМного съм изненадан че нещо се възмущаваш от тях и ако се съди по техните писаници,просто ти неби имал проблем да си ловиш пъстървички със тях.Аз скоро гледах травел версия пръчка на Шимано,на пет-шест снадки и хората са я измислили точно за това,да се транспортира лесно и удобно.Спокойно можеш да си вземеш такъв спининг и да си го ползуваш без проблем.Надали ще намериш и в България тачна телескоп,който да е хем здрав,хем и квалитетен.Ама,знае ли човек :roll: Моя съвет е,вместо да се занимаваш със търсене тук и пращане до щатите,по-добре се разрови из сайта на Шимано и си го вземи този спининг на 5-6 секцийки.Има си транспортно калъфче и даже макарата няма смисъл да се сваля,влиза и тя във калъфа.Ето тук още един вариант

Изображение

Сомо че се притеснявам че тези модели щеса Лайт или Ултра лайт.Като знамкакви яки риби има там,просто ми се струва че трябва да си вземеш един нормален спининг и да забравиш за тези телескопи.Хамериканските коли са със огромни багажници/поне така беше по мое време/и надъли транспортирането ще ти е проблем.Всяка марка спининг на 2.10 ще ти свърши работа,ако не робуваш на марки.Транспартната дължина е 105см и невиждам какъв е проблема.Много се мислиш и докато го правиш,рибите се разкарват необезпокоявани из тамошните реки и езера.Действай смело и недей да робуваш на разни телескопи и т.н.Аз така си мисля !!!

Аватар
nninkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nninkov »

За Г.Лумиса нищо лошо не казвам, страхотни пръчки са !!!
След първата тяхна която взех - това са единствените които използвам.
А телескоп ми трябва защото понякога(да не кажа почти винаги когато съм за пъстърва) съм с ето това: http://www.theladybugs.com/images/float ... uction.jpg
Това на снимката не съм аз :-)
Когато се съберем повече хора сме с лодката - но рядко се случва :-(
И е доста по-удобо да си с телескоп особено когато помъкнеш 2 въдици.
Ето затова искам да имам и поне един по-качствен телескоп.
Аватар
GRASSCARPHUNTER
новобранец
новобранец

Мнение от GRASSCARPHUNTER »

Колегата е абсолютно прав ! Много хора са с абсолютно погрешна представа за САЩ! Шаранджийско оборудване НАПРИМЕР,може да се купи само по Internet -ДА ,НА ДОБРИ ЦЕНИ,НО ГО НЯМА МНОГООБРАЗИЕТО НА АНГЛИЙСКИТЕ МАГАЗИНИ !Търсил съм доста -резултата е 3 /три/МАГАЗИНА В САЩ за РИБОЛОВ НА ШАРАН в които можеш да пазаруваш online НА ДОБРИ ЦЕНИ ! ТРИ!!!???!!! Тук не ползват телескопи с фин монтаж на плувка ! Това им е напълно непозната територия .Тук ползват груби монтажи с кръгли грозни пласмасови плувки от моето детство,които изчезнаха от нашите магазини преди 15-20 год.ФИННА ПЛУВКА 1-1.5-2-2.5 гр. -такова нещо тук НЯМА ,фин телескоп 3-3.5 -4-4.5 м -НЯМА!!!Така ,че колега -за тези неща пазаруваш си от БГ и това е!!!УСПЕХ !
Ако искаш да си щастлив 6 месеца -купи си нова кола ,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се ,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница...,А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ -СТАНИ РИБАР !
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Колеги , за Вас И-бей няма ли ? Там сичкУ има .. :) Пак и всички шипват до Ю-Ес :)))
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Любе , наистина в УСА телескопите и шаранджийските геги ги немат за въдици та от там проблемите на колегата :wink:

nninkov мога да ти препоръчам един съфорумник , голям образ и много коректен Ибей селър който ако няма нещо в листинга би ти го намерил ако трябва дърво и камък да обърне :wink: Любака - http://myworld.ebay.com/lyubaka.s_baits/ .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

nninkov написа:Ще го комбинирам с макара Shimano Sustain 2500!
Ами нека тогава и телето е от същата марка! :wink:
:arrow: http://www.lamincio.com/nqcontent.cfm?a ... npage=2143
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
nninkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nninkov »

След доста ровене това е единственото което намерих:

http://www.psfishing.com/magna-saphir-t ... trout.html

или това :

http://www.psfishing.com/diabolo-iv-tele45.html

Поне на мен Diabolo и Balzer Magna Saphir не ми говорят много.
Някакви идеи за качеството на тези телескопи ???
VeselinDimitrov
новобранец
новобранец

Re: Телескоп за пъстърва - САЩ- все пак намерих нещо ???

Мнение от VeselinDimitrov »

Kолеги,
От 5 години живея в New York.
Колкото и старанно да ви се струва, такъмите които се ползват в България а и в цяла Европа, в САЩ не можеш да намериш.
Когато става вапрос за пръчки, корда, куки, пера и т.н ЗАБРАВИ!!!
Пример 1:
Савсем на скоро исках да си купя спинингов прът. Намерих Shakespeare, чиито модели за САЩ са Ugly Stik. С този прът (дълъг 3,5 метра и тежащ около 1,5 -2 кг)и с кордата, която обикновенно ти прадлагат и можеш да намериш по магазините, МОГА ДА ЗАКАЧА И ТЕГЛЯ НА БРАТ МИ ДЖУГАНА ПО ЦЕЛИАТ ЯЗОВИР ПЯСЪЧНИК!!! И се обзалагам, че Джугана ще загуби!
Ако с тези такъми се появя където и да е по водоемите из България,ще уморя рибата от смях, другите рибари не ме изгонят хвърляйки камани по мен!

Пример 2:
Миналата пролет на откриването на сезона за пастърва.
Лових с корда еквивалентна поне на 0.25, куки номер 5 или 6. Сега идва и най-интересното.
Действието се развива на една рекичка във Филаделфия, дълбока около 2 метра, широка около 3, без никакво течение и прозрачна вода.
По брега през метър има американец, който или слуша радио или е с компания и се вдига шум, все едно си в селската кръчма.
Та при тези условия, ДРАГИ МИ РИБОЛОВЦИ, всички си ловяхме пъстърва и ТЯ ДАВАШЕ КАТО ЛУДА!! Аз изкарах около 6-7 парчете по 45см. Запазих само 2, защото толкова е лимита. ЗАБРАВИХ ДА ПОЯСНЯ - Хората около мене ловяха на разни силиконови рибки и какви ли не други изкуствени гадости, А АЗ ВАДЕХ ПАСТЪРВАТА НА ЦАРЕВИЦА!
Ако вие, четейки това се смеете, аз се чудя какво да правя.
Казвам ви всичко това, за да раберете че риболова и такъмите в САЩ, нямат нищо общо с тези в България или Европа.
За фирми като Tubertini, Trabucco, SPRO, Kevin Nash...(мога да продължавам до утре) тук не са ЧУВАЛИ!
Единственият вариянт е BALZER от psfishihg .com
Какво ви е мнението за макарите OKUMA и SHIMANO? Коя бихте препоръчали?
Айде НА СЛУКА!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ами,отскочете до Канада та да си вземете тогава.скоро ми пращяха Шимано от Канада,та се чудя как така да ги няма, като ги има !!!Абе,я се разтърсете като хората,че не ми се четат глупости.Вас ви мързи да се поровите,понеже там всичко ви е до задниците и каквото ти трябва/храна,коли или дрехи/е на ъгъла до вас.Това са огромни градове и няма как да е като в Пловдив,София или Бургас.Я дя се растърсите по-сериозно !!!

Що се отнася до тези които си намерил,няма как да имаме виждане тъй като изобщо не съм ги ползувал или държал в ръка.Неможе да няма Шимано в Сиатъл или Ню Йорк,така че търсете и ще намерите !!!

VeselinDimitrov
новобранец
новобранец

Мнение от VeselinDimitrov »

Krokibg,
Shimano имат КОРЕННО РАЗЛИЧНИ продукти за САЩ и Англия да речем. Ако можеш, разгледай им прътовете за EU пазар и САЩ. Така е и с останалите производители, ако изобщо имат представители са САЩ.
http://fish.shimano.com/
http://fish.shimano-eu.com/publish/cont ... index.html
От сума време си търся хубав мачов прът.Спрял съм се на TUBERTINI.
Ровил съм се достатъчно, подължавам да се ровя и резултата е един и същ. Това, което ти можеш да си купиш от всеки един рибарски магазин в България, тук не са го виждали или чували. Не се бъзикам ни най-малко.
Специално за роболовно оборудване, Европа е свтлинни години пред САЩ.

Остава ми само Internet като опция.
Но аз не сам склонен да рискувам около 250 Евро за едно Tubertini KMR945, дето съм си харесал, без поне да получа няколко препоръки от вас, останалите рибари. Защото няма как да го видя на живо и да преценя сам за себе си.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Има хора от форума дето ползват Тубертини,но кога ще прочетат за проблема ви и ще ви отговорят,просто не знам.Все пак ви пожелавам успех !!!

Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”