Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Зарган и илария
Последната седмица нямам нахапана риба ,но щракачи пипат черава постоянно.
За да поискаш, трябва да дадеш
Нахапаните риби бяха на 3-та буна събота и неделя,имаше ясни отпечатъци от уста в задната част на няколко от рибите,а останалите,които хванах бяха с окъсани перки,илария с по-малко от половин задна перка.Съдейки по отпечатъка си е бил приличен чернокоп аз самия изкарах един около 20 см на бомбарда.kuku написа:а имаше ли пак нахапани риби?На вълноломът нямаше изобщо намек за чернокоп.Даже дребните "гризачи" отсъстваха май.
Зарганолог
-
- разбира нещата
.Вие явно искате да хващате в промишлени количества .Ами там не зная!
еееееее,тоз път нищо не каза, миналта год. както и по миналата,и още и още по,по,по миналата,си взимах доволно но НЕ В ПРОМИШЛЕНИ КОЛИЧЕСТВА,по 20,30 заргана,почти всеки уикенд,защото по това време на годината само тогава мога да отида за риба
Мисълта ми бе че,сега е много зле от към риба,за разлика от миналата примерно,въпреки кризата с църъвете на холандски змеи си взимах постояно риба
А сега ква стана тя:мачове,макари,модерни полупотапящи ,свирещи
и не знам си кви още бомбарди,хвърляния за които с 4метровото боло само можех да мечтая(за дистанцията иде реч де)и едно голямо нищо
Ама маи,маи всичките си ходим за спорта таз година,спецялно в Поморие е така за догодина не знам ма ще се види
Аиде поздрави и успехи на всички
еееееее,тоз път нищо не каза, миналта год. както и по миналата,и още и още по,по,по миналата,си взимах доволно но НЕ В ПРОМИШЛЕНИ КОЛИЧЕСТВА,по 20,30 заргана,почти всеки уикенд,защото по това време на годината само тогава мога да отида за риба

Аиде поздрави и успехи на всички

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
-
- вече хвърля и на тежко
Като стана въпрос за чернокоп на вълнолома, та да споделя какво наблюдавах миналата седмица. Три дни подред- вторник, сряда и четвъртък, на смръчаване окло 17.30ч. колеги случайно вземаха по един чернокоп около 20см. Въпреки, че оставаха ( а аз си тръгвах ) нямаха намерение да опитат нещо с блесна. Чудя се защо?kuku написа:to6eto69 написа:
На вълноломът нямаше изобщо намек за чернокоп.Даже дребните "гризачи" отсъстваха май.
Ми щото сигурно са виждали какъв е резултатът от моите опити.От как хванах "оня" зъбат гад винаги отивам рано сутрин и първо "блесня" поне 30 мин.Не ще пущината!На бомбардата хванах 2,на блесна неще.
Аз затова и питам - да знам дали да не поспя повечко утре.Следобед нямаше признаци за наличието на чернокопи.
Човърка ме да отида на разузнаване, да видя какви ги вършат плувкаджиите ама.... ще видим.
Аз затова и питам - да знам дали да не поспя повечко утре.Следобед нямаше признаци за наличието на чернокопи.
Човърка ме да отида на разузнаване, да видя какви ги вършат плувкаджиите ама.... ще видим.
- charlitobg
- новобранец
Здравейте колеги. Едно малко обяснение за промишленият риболов. Нямам намерение да хващам 1 т риба но до миналата година е имало дни в които сам вадил по 100-120 Заргана на ден . На това му викам риболов а не 3-8 на ден. Не се изхварлям но сам убеден 4е има и други колеги които могат да се похвалят с подобни изпълнения ?? А тази година къкво? само мятаме като луди чак рамената ни болят като се приберем ама нали сме върли ИДИОТИ продължаваме защото умния го е казал, НАДЕЖДАТА УМИРА ПОСЛЕДНА„ прав ли съм. Успех днес
- charlitobg
- новобранец
Някой да каже каде има поне добър езерен риболов независимо в коя област само не ме пращайте до София
тука около Варна ако може. Мерси предварително. 

Пак си остава проблемът със различните гледни точки
.На мен след 40-50 риби вече ще ми е умръзнало сигурно.Не че съм стигал до толкова де
.Май върховото ми постижение беше 28 миналата година.Сигурно съм можел да хвана още някоя ако не си бях правил експерименти ама .... омръзва бе!
Вероятно след някоя година пак ще се завъди по-вечко зарган.
Не съм фен на сладководният риболов но доколкото зная там е още по-зле.Не мога да си представя къде бихте могли да хванете стотина каракуди,за шарани да не говорим.
Сещам се че миналата година на Траката се беше събрал огромен пасаж дребна илария - нещо такова Ви трябва.Просто беше невъзможно да хвърлиш и да не хванеш,дори и при опит да прекараш червея "на скорост" пак се хващаха.Ама пък ето че тая година тях съвсем ги няма(за сега).

Вероятно след някоя година пак ще се завъди по-вечко зарган.
Не съм фен на сладководният риболов но доколкото зная там е още по-зле.Не мога да си представя къде бихте могли да хванете стотина каракуди,за шарани да не говорим.
Сещам се че миналата година на Траката се беше събрал огромен пасаж дребна илария - нещо такова Ви трябва.Просто беше невъзможно да хвърлиш и да не хванеш,дори и при опит да прекараш червея "на скорост" пак се хващаха.Ама пък ето че тая година тях съвсем ги няма(за сега).
Днес на Веселие 1 зарган (голям),от там в 9:00 на КРЗ-то там 1 платерина и това е до 11 часа ,вчера пак я били убили аман от това вчера ,все като е имало много риба било вчера каръъъъъъък
-
- учете се от него
Аз вече не вярвам на това " вчера"
. ... Доста писах, но го изтрих, няма смисъл от дразги

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Днес на 3-та буна на бомбарда нищо,видях да вадят точно 1 зарган наоколо.Стоях от 9 до 12:30 , на дъно пробвах и резултата е 2 дребни еларийки.
- charlitobg
- новобранец
Кики не ме разбирай погрешно но рибата ми е в кравта. Не съм казал 4е искам да хвана 100 шарана но може да са 2-4 но да ми дадат КЕФФФ приятелю. Това имах впредвид не коли4еството а ка4еството а и този риболов не е като зарганския МЯТАШ,МЯТАШ ДО скъсване и нищо. Там захранваш хвърляш ШПАГИТЕ и чакаш .......Дали ще има удар един бог знае но поне като удари ела ме виж, мога и да се н....... от кеффф
А зърганата трябва да е количество примерно на всяко 3-4 хварляне да гепиш иначе Е......ти реболова.
Така ли е колеги ???На слука

- 1000n
- разбира нещата
http://www.datecs.bg/products.php?cat=8&prod_id=3mishel написа:dnes na valnoloma dade dobre za sezona,hvanah okolo 10 ne sam gi broil,i drygi kolegi napraviha sy6tata broika tova ot 14 do kam 16 30 na barzo potava6ta,no iska neravnomerno vartene ina4e nucki,ako trqbva mi triite posta no ne moga da pi6a na kirilica sorry,ima edna programa deto avtomati4no kato pi6e6 na latinica i ti smena na kirlica ako nqkoi mi q kaje mersi

-
- вече хвърля и на тежко
При тебе бате, нещата са сложни! Препоръчвам Одринци. Има прилична каракуда и дребни перки, но пък в изобилие. Захранвай и на 20тата минута ги почваш... После може кюфтета или релийз - избираш си сам. УСПЕХ!!!charlitobg написа:Кики не ме разбирай погрешно но рибата ми е в кравта. Не съм казал 4е искам да хвана 100 шарана но може да са 2-4 но да ми дадат КЕФФФ приятелю. Това имах впредвид не коли4еството а ка4еството а и този риболов не е като зарганския МЯТАШ,МЯТАШ ДО скъсване и нищо. Там захранваш хвърляш ШПАГИТЕ и чакаш .......Дали ще има удар един бог знае но поне като удари ела ме виж, мога и да се н....... от кефффА зърганата трябва да е количество примерно на всяко 3-4 хварляне да гепиш иначе Е......ти реболова.
Така ли е колеги ???На слука
- hgtod
- вече хвърля и на тежко
Ако беше останал щеше да се накефиш максимално - в 11.30 вятърът утихна и рибата направо пощръкля. Направо се сцепихме от кеф. На всяко хвърляне удар. Някои изкараха доста добри бухалки, вкл. и кефали. За съжаление аз хванах само платерини. Към 3 часа червея свърши и си тръгнах/без това съм и на работа вечерта/. Това което си чул за неделя и понеделник е вярно. Аз бях там и през двата дни и пак я сцепихме. Ти с бяла шапка ли беше? Аз бях единствения с колело при постоянно присъстващите дядковци отпред вляво. Най-вероятно в четвъртък пак ще съм там.zografa написа:Днес на Веселие 1 зарган (голям),от там в 9:00 на КРЗ-то там 1 платерина и това е до 11 часа ,вчера пак я били убили аман от това вчера ,все като е имало много риба било вчера каръъъъъъък