Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от GODzillata »

Краси, къде ги ловиш?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
krasi74
новобранец
новобранец

Мнение от krasi74 »

В района на Никопол, довечера ако ми остане време ще пусна и някоя и друга снимка, хайде със здраве.
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Малиий къв звер.Немога да си представя къв адреналин къв кеф е тва.Браво брависимо
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
krasi74
новобранец
новобранец

Мнение от krasi74 »

Сега ми остана време да кача още някоя снимка, тоя бабаит си имаше и компания един 1.500 и един 2.500 кг., ходих на разходка вчера с приятелката ми по местата където си ги ловя и на най-перспективното се бяха настанили дънари :evil: , бяха окупирали целия бързей, който в момента е не по-дълбок от 1.5метра, с кошмарно течение а те гордо ми заявиха, че търсят щука :lol:. Бяха възмутени, че някакъв дошъл и на второ хвърляне хванал добър распер(преди да успеят дя го изгонят), а те мятали час и нещо и резултат никакъв, естествено бяха приспособили някакъв телескоп мой набор за спининг и цопаха на 5-6метра в краката си с ултра дребна въртяща блесничка. Опитах се леко да им обясня как стоят нещата, ама се оказаха разбирачи, та се отказах, такива май е по-добре да си разбират толкова :wink: , дори не си извадих тоягата от калъфа, просто се отдадох на друго, също приятно занимание- разходка и снимане на невероятни пейзажи. Просто качването на снимки ми къса нервите и забива компа, май сървара дето го знам е бая куц, ама друг не знам, но стига съм ви оттегчавал колеги ето и само две снимки, толкова успях да кача с мъка :( Изображение,Изображение :lol:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Поздравления за рибите, Краси!! Наиситна се справяш майсторски с расперите ;)
Би ли споделил малко повече за типа на местата, където ги откриваш в момента (и в останалите сезони, ако ти се пише)? Ще е интересно предполагам да ги опишеш в основни линии: тип дъно, релеф, дълбочина, скорост на течението и т.н.

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
kalcho
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalcho »

браво!явно имаш и добри условия за риболов.аз ходих този уикенд на дунава при с.Остров но абсолютно капо.нито мрена ,ни щука ,а разперите от лятото са дали фира заедно с водата. :shock: много е спаднала барата.тая есен ша набиваме само на попчета :mrgreen:
krasi74
новобранец
новобранец

Мнение от krasi74 »

Здравейте колеги, ами обикновенно условията при които ги търся са кумулативни- пясък, може и камък ама пясък е най-добре, дълбочина около от 2-до 3 метра, яко течение, ако е възможно канал между две пясъчни коси със силно течение е идеално. Това са снимки от излети през изминалия месец, е имаше и такива които не съм снимал, то по нощите на светулки ли да снимам ама и тези са доволно, на последната снимка с шесте распера имаше и седми ама се хвана по тъмно, на хвърлянето което предварително си бях нарекъл за последно, та заради се лутах като самнамбул в тъмнината дакато стигна и намеря колата :lol: . Тази година не хванах нито една бяла покрай распера, мой приятел миналата година на същото място доста успешно ги е редувал, дори е имало моменти да лови един распер, една бяла, ама тази уви, останах си без бяла. Ако някой има инфо за бяла да дава, може и на лични.Поздрави на всички. :) Изображение ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Голямата люспа
новобранец
новобранец

Мнение от Голямата люспа »

Аз пък ходих за мряна!
Счупих се от студ, нищо не хванах и се прибрах :evil:
Иначе чувам че тук таме хващали все още.
Може пак да отида, но по-добре облечен.
Някой не е ли ходил скоро и да има положителен баланс ?
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Люспа , къде ходиш по точно? Аз преди 2 седмици ходих на една от буните под корабната,но само попчета излизаха.Имаше рибари и разправяха,че има хванати мрени по буните.Тогава никой не хвана де.
Above us only sky
Голямата люспа
новобранец
новобранец

lfc_boy написа:Люспа , къде ходиш по точно? Аз преди 2 седмици ходих на една от буните под корабната,но само попчета излизаха.Имаше рибари и разправяха,че има хванати мрени по буните.Тогава никой не хвана де.
БРП-то от лявата страна. Там е по-тинесто дъното и е на тераски. Първия път като ходих там един колега извади мряна около 2 кила.
А на корабната където казваш ходя доста често.Тази година доста риби съм извадил от там, всякакви видове. Но там хвърлиш ли на
червей попчето ти е гарантирано. Тази рибка е голяма напаст в последните години. Като хлебарките е, няма оттърване.
Хващал съм попче на абсолютно всякаква стръв, дори попче на попче съм хващал (сигурно е било попче канибал).
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

Краси, поздравления за улова, но едно нещо не ми дава мира - връщаш ли по някоя риба обратно в реката?
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ех, Ломски, не знаеш ли, че Краси само ги е закарал до гаража си, за да ги снима, ама после се е върнал до реката, за да ги пусне. Стига мнителност. :lol: А и то распера не е кой знае к'ва риба. :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

То така се почва, първо расперче, после шаранче, а утре и сомче или някоя прилична бяла риба 300 - 500 гр. !!!

Краси, не казвам че си такъв, но трябва да има и етика в риболова....., поне така ги разбирам аз нещата. Въпреки че Дунав е международна река, пак трябва да се отнасяш отговорно! Реплики от сорта на - "па тия аз не ги пускам" и "закакво да ги пускам - да ги хванат ония с мрежите", при мен не важат!
Голямата люспа
новобранец
новобранец

Като гледам снимките распечетата са си достатъчно големи. Какъв е проблема да си ги задържи !?
Хайде да не издребняваме на тая тема.
Има си законни и незаконни неща. Когато всичко е в реда на нещата няма какво да се коментира.
Можем да завиждаме че тая риба не цвърчи в нашия тиган.
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

Като разбираш толкова много от законите(става въпрос за Голямата люспа), как определяш снимките по-горе? Какъв улов дневно позволява законът? Що се отнася до тигана, за мен тази риба няма особено добри вкусови качества! Когато хвана распер или го връщам или го давам на приятел ....., но ти си прав, всеки сам си решава какъв да бъде!
Расперът е най-бързата сладководна риба, освен това е много предпазлив. Всичко тава го прави желан трофей от много колеги риболовци. Лично аз предпочитам бялата риба. Дунавските рибари знаят, че със застудяването идва и нейното време, миналата година се ловеше и в най-студените дни!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”