Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Да си кажем мнението за качеството на такъмите
Модератор: Paublo_Eskobar
- bobsana
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Да си кажем мнението за качеството на такъмите
Привет на всички! Смятам, че тази тема трябва да бъде постоянно разисквана. Понеже ние Българите сме принудени с български заплати да постигнем европейски /нормален за 20-ти век/ стандарт на живот, аз искам да споделяме мнението си за качествата на предлаганите такъми. Става въпрос главно за пръчки и макари, тъй като големия паричен ресурс се влага там. ПРОСТО НЕ ИСКАМ КОЛЕГИТЕ ДА КУПУВАТ БОКЛУЦИ И МОЛЯ ВСИЧКИ, КОИТО СА СОЛИДАРНИ ДА СЕ ВКЮЧАТ В ДЕБАТИТЕ.
Сега искам да кажа за конкретния случай. Купих един евтин LangBao /макара/. Някакъв LRD. Няма значение. След четвъртото използване усетих че скобата ми се е разхлабила. Така или иначе щом се е разхлабила реших да я поразглобя. Не искам да коментирам какво видях вътре. Само пластмаса. Продължавам твърдо на Balzer и съветвам колегите – НЕ КУПУВАИТЕ МАКАРИ ПО ЕВТИНИ ОТ 40 лв. Имам мнение по въпроса с пръчките, но ако ви стане интересна темата ще го споделя
С уважение
Сега искам да кажа за конкретния случай. Купих един евтин LangBao /макара/. Някакъв LRD. Няма значение. След четвъртото използване усетих че скобата ми се е разхлабила. Така или иначе щом се е разхлабила реших да я поразглобя. Не искам да коментирам какво видях вътре. Само пластмаса. Продължавам твърдо на Balzer и съветвам колегите – НЕ КУПУВАИТЕ МАКАРИ ПО ЕВТИНИ ОТ 40 лв. Имам мнение по въпроса с пръчките, но ако ви стане интересна темата ще го споделя
С уважение
Последно промяна от bobsana на Чет Ное 17, 2005 10:07 am, променено общо 2 пъти.
-
- ще става разбирач
- bobsana
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Благодаря Ви Penn i http://WWW.***.com за отзива. Съжалявам че писах темата късно и бях много уморен та съм я бутнал в раздел "ЗАХРАНКА". Ще помоля Fixxer ако може да я премести. Абсолютно сте прави! Аз исках да кажа, че е хубаво да споделяме, когато сме недоволни от нещо прехвалено и смятано за добро. Ако става въпрос за евтина стока е ясно. В моя случай ми похвалиха нещо и аз го взех, а се оказа грешка. За нас е от полза да научаваме за добите и не безбожно скъпи такъми. Ясно е че ако има вазможност човек трябва да купува само след границата 300 лв. Аз си признавам че не ми е по силите.
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тази ангкийска поговорка може и да е вярна в известен смисъл...но как да си купя щека за 1000 лв.,като ако и се счупи някое коляно и ми трябват 200-500 лв за резервно,как ще ги дам,откъде да ги взема.Тогава трябва половин година да спестявам за резервното парче и да не ходя за риба.Да не говорим ,че щека от 1000 лв е от ниския среден клас.То мачове от по 150 лв идват много за повечето,пък камо ли нещо по-така.Така че още известно време ще се копуват(масово) по-евтини такъми,колкото и да е голям мерака.Та една директна 7-ца от добър клас(и марка) струва над 300 лева.
Ние изобщо не сме богати(от финансова гледна точка) и за това всеки ще копува според джоба си(кой каквото може и колкото може).Но нека всеки направи така,че да получи максимално качество за дадената сума пари(било то 20 или 200 лв.).Трудно се спестяват и отделят пари за каквото и да е било,а после при неподходящ избор е доста гадно.И мисля.че е по-удачна наша,родна поговорка:"Три пъти мери,а после един път режи"
Ние изобщо не сме богати(от финансова гледна точка) и за това всеки ще копува според джоба си(кой каквото може и колкото може).Но нека всеки направи така,че да получи максимално качество за дадената сума пари(било то 20 или 200 лв.).Трудно се спестяват и отделят пари за каквото и да е било,а после при неподходящ избор е доста гадно.И мисля.че е по-удачна наша,родна поговорка:"Три пъти мери,а после един път режи"
- bobsana
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Именно идеята ми е да си бъдем полезни. Аз нищо не крия. Дори когато съм се изложил с някое скъпо "дръвце". Ако бяхме толкова напред с купюрите...! Може да има колеги лишени от бюджетни прагове. Може да има дори такива, които ще си наемат водолази да им закачат 100 килограмови риби. Това не е риболов.
-
- ще става разбирач
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз не обяснявям кой колко пари има!!!Мисълта ми беше,че всеки,който реши да си купи нещо,да потърси най-качествената стока за парите,които е отделил.Да се харчат пари за "ставащи за риболов" такъми,а не за "боклуци".Именно за това си позволих да напиша българската поговорка като заключение(ако си ме разбрал)!!!А,за качество на такъмите,без да имаме впредвид цената,може да си говорим безкрай,а така не вървим в правилна посока.
Спокойно всеки решил да си вземе нещо,и ако не е сигурен, да попита във форума.Може да има доволни и такива,опарили се от даденото нещо.От това по-добър показател за качество няма.А който иска да се доверява само на каталожни данни(мой съвет - проверявайте винаги в каталога на производителя,а не на вносителя).
Спокойно всеки решил да си вземе нещо,и ако не е сигурен, да попита във форума.Може да има доволни и такива,опарили се от даденото нещо.От това по-добър показател за качество няма.А който иска да се доверява само на каталожни данни(мой съвет - проверявайте винаги в каталога на производителя,а не на вносителя).
Àáå ïàðå èìàì, àìà ùî äà ãè äàâàì.
Êîãàòî ìè òðÿáâà íåùî êîíêðåòíî ñè îïðåäåëÿì ñóìà è âðåìå çà îáèêàëÿíå è ñè èçáèðàì íåùî çà òàÿ öåíà. Òàçè ãîäèíà ñúì ñè êóïèë äâå (çà ìåí øàðàíäæèéñêè ïðú÷êè ùîòî ñè ìèñëÿ, ÷å ñúì øàðàíäæèÿ) åäíàòà 27 äðóãàòà 28 ëåâà. Ïúðâàòà å 350 ñì - 50-100 ãð Õàêóþ (ìîÿ äåñêðèïöèÿ - ìúðçè ìå äà ìðúäíà äî ïðú÷êèòå), âòîðàòà 360 ñì 60-150 ãð(íå ñå ñåöàì çà ìàðêàòà àìà å ïî-äîáðà îò ïúðâàòà).
Èñòèíñêèòå øàðàíäæèè ïàê ùå ìå íàïðàâÿò íà äâå ñòîòèíêè, íî ñìÿòàì, ÷å ñà ìîìåíòíèòå óñëîâèÿ â Áã- òî òîâà å íàé äîáðîòî. Òàêà, ÷å íå ñå èçõâúðëÿèòå, íå ãëåäàéòå êàðòèíêè ïî èíòåðíåòà, àìè ãëåäàéòå äà ïîäúðæèòå íåùî â ðúöå è àêî âè õàðåñà , âçèìàéòå áåç äà ñå çàìèñëÿòå. Âúäèöàòà å êàòî äðåõàòà- Âàæíîòî å äà å óäîáíà, à íå äà ñå ãëåäàø îòñòðàíè è äà ñè ìèñëåø êàê èçãëåæäàø. Çà ñúæàëåíèå æåíèòå íå íè ãëåäàò îò òàçè íè ñòðàíà.
Êîãàòî ìè òðÿáâà íåùî êîíêðåòíî ñè îïðåäåëÿì ñóìà è âðåìå çà îáèêàëÿíå è ñè èçáèðàì íåùî çà òàÿ öåíà. Òàçè ãîäèíà ñúì ñè êóïèë äâå (çà ìåí øàðàíäæèéñêè ïðú÷êè ùîòî ñè ìèñëÿ, ÷å ñúì øàðàíäæèÿ) åäíàòà 27 äðóãàòà 28 ëåâà. Ïúðâàòà å 350 ñì - 50-100 ãð Õàêóþ (ìîÿ äåñêðèïöèÿ - ìúðçè ìå äà ìðúäíà äî ïðú÷êèòå), âòîðàòà 360 ñì 60-150 ãð(íå ñå ñåöàì çà ìàðêàòà àìà å ïî-äîáðà îò ïúðâàòà).
Èñòèíñêèòå øàðàíäæèè ïàê ùå ìå íàïðàâÿò íà äâå ñòîòèíêè, íî ñìÿòàì, ÷å ñà ìîìåíòíèòå óñëîâèÿ â Áã- òî òîâà å íàé äîáðîòî. Òàêà, ÷å íå ñå èçõâúðëÿèòå, íå ãëåäàéòå êàðòèíêè ïî èíòåðíåòà, àìè ãëåäàéòå äà ïîäúðæèòå íåùî â ðúöå è àêî âè õàðåñà , âçèìàéòå áåç äà ñå çàìèñëÿòå. Âúäèöàòà å êàòî äðåõàòà- Âàæíîòî å äà å óäîáíà, à íå äà ñå ãëåäàø îòñòðàíè è äà ñè ìèñëåø êàê èçãëåæäàø. Çà ñúæàëåíèå æåíèòå íå íè ãëåäàò îò òàçè íè ñòðàíà.
За такъмите
Здравейте колеги.
Не винаги скъпото е качествено в много случаи цената се ръководи и от наема на магазина и от желанието на собственика за по добра печалба.Една макара например може да се купи от един магазин за 40 лева в друг за 50 а в трети за 25.И така ще бъде докато не станат коректни.
Не винаги скъпото е качествено в много случаи цената се ръководи и от наема на магазина и от желанието на собственика за по добра печалба.Една макара например може да се купи от един магазин за 40 лева в друг за 50 а в трети за 25.И така ще бъде докато не станат коректни.
-
- новобранец
Аз мисля че темата е доста уместна особено когато става въпрос за точно тези неща. Нека тук да споделяме мнението си, опита си да обсъдим всеки от нас каква вудица използва каква марка и какви забележки има към нея не зависимо в коя ценова граница е защото това е форум за всички. Нпример за мен е тъпо да купувам друга макара освен Шимано-това е лично мое мнение разбира се. Това е за макарите а пръчките .............всяка фирма има и добри и лоши модели и те в по-вечето случаи не са пряко свързани с цената. Значи на един от италианските производители има болонезе за около 150 лв. което е страхотно държи се като в клас над 300лв. а има и такова което е пак около 150 лв. но е е..си пръчката.
и по-големи риби и по-вече риби

и по-големи риби и по-вече риби
-
- вече хвърля и на тежко
Редовният номер е да липсва лагера на бигела ,случи се на мен и на мой приател . В книжката пише че, го има ама се оказа че, липсва
На мен не ми прави проблем но на колегата му се завира влакното и се къса което е доста кофти . Неговата макара е Спро и е 70лв. за тия пари това е недопустимо .

дай рибо рибо дай
Az sym ot malyk grad i tuk e po-lesno.Wsi`ki рибари сме като малка общност и трудно се случва да мине някоя лъжа.Аз лично такъми копувам предимно само от едно място и разчитам на тоя срещу мен.Не казвам търговец защото и аз съм такъв ,но е много кофти когато си сложил на работа някоя кака и тя не е изобщо в час ама тябва да те обслужи(от немай къде)Каквото и да си говорим навсякъде е много шарено и мой съвет е да се купува от едно и също място.При мен работи тая система.Акаквото и да си говорим става въпрос за пари..нали?