Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

КАК ДА ЛОВИМ СКОБАРА(АЛАЯ) И КОГА???
Модератор: sapuna
Re: КАК ДА ЛОВИМ СКОБАРА(АЛАЯ) И КОГА???
Здрасти.Последните 2 пъти алай никакъв.По миналата седмица само 2 карабалъка на торен като единия го закачих за устата но външно.Миналата седмица в неделя 9-10 карабалъка най-големия около 500 гр. само на жълъд като рибилова беше от почти тъмно рано сутринта до към 9.30-10.00 и после тотален край.Нито едно кълване.Отряза като с нож.Никакъв ефект от хранилката.смяна на стръв,дистанция и т.н.т.Тая седмица ще правя пореден опит и дано да ковна некое алайче.Май на Маришкия скобар му е ранко още.
Ако има колеги с по голяма слука нека споделят.
Ако има колеги с по голяма слука нека споделят.
Карабалъка върви добре за момента ама алая не се е групирал още.Иначе измежду карабалъците се показва по някой алай.Айде майни,никой ли няма да се похвали с някъв по значим улов на алаи по Марица?Взе да застудява и трябва да се е раздвижил вече.
TICA FAN
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги!Що не пробвате по начина по който го ловим на Дунав(на мамка)?Залагайте на грозд бял червей,троха или имитация на троха(късче от дунапрен наподобяващо троха периодично го топите в някакъв ароматизатор).С мамката съсредоточавате пасажа на едно място и изтичате близо до тапата,самата мрежа прави хранителна пътека и може да го търсите до няколко метра под мамката.Пробвайте нищо не ви пречи и съм сигурен че ще даде резултат особено в мътна вода.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Колега,благодаря за съвета,ама на почти пресъхнала река и татко да сложа пак не взима.А защо мислиш,че не захранваме.dalgia написа:Здравейте колеги!Що не пробвате по начина по който го ловим на Дунав(на мамка)?Залагайте на грозд бял червей,троха или имитация на троха(късче от дунапрен наподобяващо троха периодично го топите в някакъв ароматизатор).С мамката съсредоточавате пасажа на едно място и изтичате близо до тапата,самата мрежа прави хранителна пътека и може да го търсите до няколко метра под мамката.Пробвайте нищо не ви пречи и съм сигурен че ще даде резултат особено в мътна вода.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Сони,къде риболовстваш и ти се меркат алайчета,че аз в момента около Виница обикалям и миналата неделя около 25 карабалъка излъгах и само 1 алай.Само на жълъд а храна не хвърлих нарочно защото предните излети със сигурност захранката ми даде обратен ефект.Не знам защо.В галерията си имаш добри места.Каде са ако не е тайна.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=18940Сега трябва да разбереш 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Хе хе това беше яко.Хеле сравнението с бутилката...Минеталната вода малка ли беше
Айде де и аз искам с вас 

А бе то и нас хич ни няма, последно време две три капота извъртяхме. 

TICA FAN
-
- новобранец
Привет от Ботевградско.Правя опити да ловя скобара на река М.Искър,има го повече от водата,но поради маловодието не пипа.Реката ни е нападната от парашутисти,които се хвалят с добър улов след 18ч.При нас май ще остане тръпката от риболовния излет след добре захранения водом за парашутисти.Как е при вас потръгна ли улова?
извинете че не пиша по темата малко сам нов и искам да задам 1 вапросче ............. каде в област Пловдив има някои хубаво място по някоя река заштото не мога да се ориентирам секи казва различно ако може някои които е бил някаде около Пловдив да каже ще му бада благодарем .........извинявам се пак че пиша сигорно в погрешния Форум
###############################
http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=1&t=19602
http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=31&t=7750
http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=6&t=15736
http://forums.nariba.com/viewforum.php?f=31
http://forums.nariba.com/viewforum.php?f=6
Оглеждай се за в бъдеще повечко и ползвай търсачката!
. sapuna
###############################

Оглеждай се за в бъдеще повечко и ползвай търсачката!
. sapuna
-
- новобранец
..........................................
-------------------------------------
Нарушена е точка 2.1 от правилата на форума! sapuna
-------------------------------------
Нарушена е точка 2.1 от правилата на форума! sapuna
Re:
ништо не удря,а просто куката подпира ж пасажа с рибата,и се саздава илюзиа за кълване.Dotuk написа:Хахахах, не не колега.Просто плувка , тежест и бяла тройка.Мяташ и по течението, скобара направо удря на голата кука.Лично аз не вярвах , но..... в този край всички така ловели. И е мнгоо резултатно.
- ceno cenov
- разбира нещата
Re: Re:
Абе удря си то и като някой беше писал се рани с пирони, кабарчета и т.н. Много е резултатно.botkata написа:ништо не удря,а просто куката подпира ж пасажа с рибата,и се саздава илюзиа за кълване.Dotuk написа:Хахахах, не не колега.Просто плувка , тежест и бяла тройка.Мяташ и по течението, скобара направо удря на голата кука.Лично аз не вярвах , но..... в този край всички така ловели. И е мнгоо резултатно.

-
- кандидат преподавател
На 02.04.хванах един "мачо" 53 см дължина /нямам кантар и не мога да посоча грамажа"/и ми беше жал да го снимам дори с телефона -едната му страна беше без люспи /очевидно остъргана от мрежа /,а на другия борд имаше грамадна дупка /от корморан ли ,от кво ли /и въобще не ми пишете за голи тройки,нямам нерви вече,почвам да стрелям само прицелно и из засада -без да оставям никакви следи....
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Инкубус ако се е "търкал" по камъните стават тъкава работи аз съм забелязал около каменистите стени на повечето язовири каракудата излиза с по-малко люспи от обикновенното .....

Без риболов няма любов !