мамареца като стръв

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
vladi_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

мамареца като стръв

Мнение от vladi_ »

Здравеите незнам дали накои е ловил на мамарци (става въпроза за тези мамърци които ги има по края и преличата на скаридки).Те са отлична стръв за бабу6ките през зимата. Закачат се на куката по един или два мойе и три зависи сас каква кука ловите.
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

Тая стръв съм я пробвал и е много добра. Веднъж ми бяха измряли белите червеи /понеже майка недава да ги слагам в хладилника :D / и като отидох на реката с бащата немахме стръв. Тогава той ми каза за мамареца. Той се крие под камъните там където има течение /говоря за през лятото за зимата незнам/. Малко трудно се закачат но вършат добра работа особено когато нямаш друга стръв :wink: :wink:
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Re: мамареца като стръв

Мнение от ivan_yo »

vladi_ написа:Здравеите незнам дали накои е ловил на мамарци (става въпроза за тези мамърци които ги има по края и преличата на скаридки).Те са отлична стръв за бабу6ките през зимата. Закачат се на куката по един или два мойе и три зависи сас каква кука ловите.
До колкото аз познавам мамареца :wink: това което ти описваш според мене няма нищо ощо с него.
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Йордан
новобранец
новобранец

Мнение от Йордан »

Колеги,говорите за 2 разли4ни неща,това кеото се крие под камъните ,в бързеите се казва мамарец,а това дето е със обвивка се казва какавида ,и като се махне обвивкатае на вид като бяла гъсени4ка с 4ерна глави4ка-отлична стръв!Намира се по края на реките които имат много 4иста вода и под камъните на плитките места!Наслука!!!
хиена
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Йордан написа:Колеги,говорите за 2 разли4ни неща,това кеото се крие под камъните ,в бързеите се казва мумарец,а това дето е със обвивка се казва какавида ,и като се махне обвивкатае на вид като бяла гъсени4ка с 4ерна глави4ка-отлична стръф!!!наслука!!:) :D
Тази бяла гасениц драге се казва РУЧЕЙНИК. А това което описва колегата наподобаващо скарида изобщо с МУМАРЕЦА (както ти му казваш) няма нищо общо.
Последно промяна от ivan_yo на Съб Яну 21, 2006 6:28 pm, променено общо 1 път.
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Йордан
новобранец
новобранец

Мнение от Йордан »

Да колега,другото име е ручейник! Мамареца,е под камъните в бързеите и когато обърнеш камъка бяга много бързо :lol:
хиена
Аватар
vladi_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladi_ »

ми незнам дали сам ви подвл с това заглавие но тик така им викат но се надаявам да сте ме разбрали:)).Тези жвотинки ги има наи много в водораслите ти ктая или под каманите но много трудно се ложят под каманите щот много бързо бягат. Да наистена трудни се качат а куката то с по малка кука се ка4ат лисно :).
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

това което прилича на скарида е гамарус
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

И аз мисля ,че става въпрос за гамариуси :lol:
Мамареца е верно под камъните но си прави укритие с песачинки и се крие вътре иначе е на цвят зеленикав .
Има и бърз мамарец (поне аз така го знам но сигурно има и друго име)който се крие също под каманите но е гадинка с здрави крачета исе захваща здраво за камъка така че не го бърка течението,има две косъмчета на задника и е тъмен на цвят .Срещал съм от бежеви до черни иначе коремчето е светло.
Другото е ручейника който всички знаем се крие в трабичка която сам си прави от песачинки и клечки
Има още една отлична стръв аз го знам като русалийка или тинявник крие се в пясъка на реката. :lol: 8)
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

тия речните гадинки са много интересни. някой може ли да качи техни снимки
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Мога ама да се стопли малко времето.Като писах преди малко си го помислих ,че ще е хубаво да ги има в галерията .
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

barutchiata написа:Мога ама да се стопли малко времето.Като писах преди малко си го помислих ,че ще е хубаво да ги има в галерията .
Най - добре ще е да ги има иначе виж какви поленики се заформят от нищото дето се вика.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Аватар
vladi_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladi_ »

Има още една отлична стръв аз го знам като русалийка или тинявник крие се в пясъка на реката.
Да наистина това е отлична стръв както за мрена така и за речен кефал.Има о6те една сртъв която е отлична наи вече за мрена но и всичко се лови на нея това са едни пясачни червеи на вид приличат на торен но са по птешленести. Те се намира в пясаците краи реката.
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

Това не е пясъчен червей. Като торен е но е малко по дебел и леко сивкав???
Аватар
CAVERN
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от CAVERN »

Ето ви модел ручейник.
http://www.cals.ncsu.edu/course/ent425/ ... dis~1.html
Мамарец ме мързи да търся.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”