Къде се намирам:
Относно Сайта
Съобщения
naRiba.com

Форум

Зарибяване!!!
Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar
Зарибяване!!!
Със 150 000 хиляди шаранчета със средно тегло 560 г са зарибени водоеми в Ловешко миналата седмица.От тях 70 000 са пуснати в яз. "Сопот", 30 000 - в яз. "Крапец", 20 000 - в яз. "Липака", и 30 000 в Старото речно корито на р. Осъм в местността Бибора. Акцията е част от националната зарибителна кампания на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/. Тя се провежда със средства от събрани такси за риболовни билети, съобщи д-р Йордан Найденов, началник на Териториално звено на агенцията. Според него целта на инициативата е да се възстанови биологичният баланс във водоеми, в които преобладават хищните риби. От ИАРА - Ловеч, умоляват риболовците да връщат обратно във водата уловените шаранчета-малчугани, тъй като те не стават още за ядене поради маломерното си тегло. Наскоро екип на ИАРА - Ловеч, изгори 3700 м бракониерски рибарски мрежи, конфискувани с актови преписки от неизвестни извършители по време на акции в язовирите "Сопот" и "Крапец" м.г.
п.п. съобщението е от в-к Ловеч Прес

п.п. съобщението е от в-к Ловеч Прес

Не карай като пиеш
/който пие бира не умира,ама трудно става/

/който пие бира не умира,ама трудно става/
Re: Зарибяване!!!
Евала... Това може да е началото на нещо доста хубаво само ако не е единпът.....

- vodi77
- ще става разбирач
Всичко е много хубаво,дано бракониерите да ги остават да пораснат.
Така преди години на Богоров зарибиха с шаранчета,и неможаха да качът и по 100гр.
Успех
Така преди години на Богоров зарибиха с шаранчета,и неможаха да качът и по 100гр.
Успех

Аз пак съм за риба;;;;
Браво, какво друго мога да кажа - в последно време аз забравих пътищата към местните водоеми, защо ли?
Дано се възвърнат рибните ресурси в тези водоеми и дано сме съвестни рибари и да опазим малкото, което е сторено в положителна посока!

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- Диканаров
- кандидат преподавател
Колеги и друг път съм писал за д-р Йордан Найденов! Ако помните веднъж Ви приканих да го подкрепите, защото бракониери се бяха жалвали от него в РПУ Угърчин! Освен мрежите той бе конфискувал и лодката на бракониерите и сега тя отлежава в двора на РПУ. Хубаво е когато усилията на д-р Найденов се съчетават с усилията на сърцати колеги от Троян като Йоско и Светла. Те пък събират волни пожертвования в магазините си за риболовни принадлежности и после зарибяват с амур яз. Сопот. Просто на тях трябва да им се помага от всички нас и наистина ще се получи така желаното възстановяване на рибните запаси от преди 20г. Такива положителни резултати вече се забелязват на язовира. Появиха се и ценни видове, които преди не бяха обитатели на Сопот. Но за това трябва да сме непримирими с мрежарите и тези бракониери, дето прибират зарибителния материял за тигана. Дано се същото прояви и в другите региони на страната ни! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- krokibg
- учете се от него
Бракониерите трабва да се давят направо на място
Идат ли до полицията и ИАРА,след нежно мъмрене и ръкостискане се изнизват като че ли нищо не се е случило.Само трепане ги оправя и много анален секс

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- и господ не е толокова добър
Аз съм против да се споменава под каквато и да е форма за местата където се зарибява.Трябва под наблюдението на някакви контролни орга ни да се зарибява и да не се споменава никъде.Сега след побликуването във вестника и тука си представям какво правят цървулите

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Бисо
- сериозен играч
Абсолютно прав си.Последната година на два пъти пускат балканки в Струма при гр.Земен.Кампанията бе широко разгласена и ела гладай какво стана.Маломерки ,малко по-големи от пръст,се цепеха на поразия,кой с каквото може.snegk написа:Аз съм против да се споменава под каквато и да е форма за местата където се зарибява.Трябва под наблюдението на някакви контролни орга ни да се зарибява и да не се споменава никъде.Сега след побликуването във вестника и тука си представям какво правят цървулите![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Най-лошото е ,че дечурлигата ги ловеха с цапала,като уклеи.Като им направиш забележка,ти теглят една майна,и избягат,ма така е, щото бащите им са бастуни,и като те не им обясняват....аз ли

Абе......прост народ ,слаба държава.....
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Наскоро посетих Ловеч и останах очарован от града.
Но повече ме зарадва гледката от един мост - отдолу плуваха няколко дестки кефала между 0.500 и килограм може би. При това абсолютно необезпокоявани. Надявам се, че това е защото там има добър контрол. Сградата на ИАРА отстои на метри оттам
Дано да има повече такива хора като д-р Йордан Найденов
Но повече ме зарадва гледката от един мост - отдолу плуваха няколко дестки кефала между 0.500 и килограм може би. При това абсолютно необезпокоявани. Надявам се, че това е защото там има добър контрол. Сградата на ИАРА отстои на метри оттам

Дано да има повече такива хора като д-р Йордан Найденов

Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Винаги се радвам като като чета че се зарибява някои обезрибен язовир !
Но се питам всъщност дали сега му е времето ?
Сега по язовирите се събират огромни ята корморани ,отделно хранителната база е доста обядняла.
Наскоро четох за подобно зарибяване на яз. Тракиец, три дни преди това бях там на риболов, хиляди корморани плуват из него, а те невярвам да карат на пости през тая зима,нито ще връщат маломерните шаранчета пуснати току що!
Та според мен най добре тези акций да се извършват напролет или в началото на лятото,
когато шанса за оцеляване ще е много по голям!
Но се питам всъщност дали сега му е времето ?
Сега по язовирите се събират огромни ята корморани ,отделно хранителната база е доста обядняла.
Наскоро четох за подобно зарибяване на яз. Тракиец, три дни преди това бях там на риболов, хиляди корморани плуват из него, а те невярвам да карат на пости през тая зима,нито ще връщат маломерните шаранчета пуснати току що!
Та според мен най добре тези акций да се извършват напролет или в началото на лятото,
когато шанса за оцеляване ще е много по голям!
Верния път е най-къс!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Весо, шаранчетата, които са пуснати са по половинка! Това е проблем на корморана да го задържи и глътне. Там има в изобилие оклеи, бабушки, костурчета и слънчаци, които са и основната им храна. Не, че някое шаранче няма да бъде накълвано! Сигурно ще има, но е капка в морето, ако го сравним с изловените шаранчета за пържене от месните тарикати. Да се надяваме, че като приключи завиряването на язовира, ще се продължи с борбата с мрежарите! А тук можем и ние да помагаме!
Любо, ами ако алъщисат бе и им хареса, ще почнат да бракониерстват с едничката надежда да ги
проверяващите и доброволните сътрудници.
Е от това ме е страх!
Ще се сбъркаме бе!
Ще ни изгонят жените бе!
Ще почнат разни съмнения!
То няма начин да не се разчуе!
Мисля, че бой и давене стигат! 

Любо, ами ако алъщисат бе и им хареса, ще почнат да бракониерстват с едничката надежда да ги

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- Assassin23
- вече хвърля и на тежко
Поредното зарибяване! Браво и дано да се усили надзора от яра.