Тема за надхвърляне

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Съвет за шаранджийски прът

Мнение от ceno cenov »

Skorpi написа:За 120-140м да, ама за тая дистанция дето я е писал не вярвам нека събере свидетели и да покаже пред тях :wink:
Мисля че може да се хвърли и повече от 120-140м. Ама въпросът е с какъв такъм е възможно да се достигне над 200м.
Последно промяна от ceno cenov на Вто Ное 11, 2008 1:46 pm, променено общо 2 пъти.
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

тояга 390м 375лб основно 027мм с шок лидер 025-6мм и да си 140кг
и наи важното пръчките да са ти служебни :D :D :D
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

slavi253 написа:тояга 390м 375лб основно 027мм с шок лидер 025-6мм и да си 140кг
Да не бъркаш нещо основното :roll: Според мен , пак с такава тояга (с "фаст" акция) , основно 0.22/23 , плетен лидер , ръкавичка на показалеца и тежест 120-140гр. Това за служебните пръчки- остава :D :D :D
Изображение
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

с по тънко влакно нема да стане си мисля
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

IDA написа:
slavi253 написа:тояга 390м 375лб основно 027мм с шок лидер 025-6мм и да си 140кг
Да не бъркаш нещо основното :roll: Според мен , пак с такава тояга (с "фаст" акция) , основно 0.22/23 , плетен лидер , ръкавичка на показалеца и тежест 120-140гр. Това за служебните пръчки- остава :D :D :D
Адаш не се занимавай с неща които на са в твоята област :lol: :lol: :lol: Нестава само с четене,трябва и тренировки :lol: :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

snegk написа:....Адаш не се занимавай с неща които на са в твоята област :
Не ти ли омръзна да ми правиш забележки при всеки един удобен случай ( при неудобен- също). :|
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Ами тука се говори за такъми,дистанции.Ти нито имаш такива нито можеш да мяташ.Аз писах мнението с шега ако не си забелязал,ама щом неразбираш от шеги погледни истната :wink:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

snegk написа:Ами тука се говори за такъми,дистанции.Ти нито имаш такива нито можеш да мяташ.Аз писах мнението с шега ако не си забелязал,ама щом неразбираш от шеги погледни истната :wink:
От къде знаеш какво имам и какво нямам , като си толкова "напред с материала" , напиши с няколко изречения в какво всъщност се състои техниката на замятане на Мич Смит ( нещо което съм пробвал няколко пъти). Един уважаващ себе си шаранджия би трябвало поне да е чувал за това което е "най... така". Точно мислех да понапиша , ама айде..... :? :|
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

IDA написа:
snegk написа:Ами тука се говори за такъми,дистанции.Ти нито имаш такива нито можеш да мяташ.Аз писах мнението с шега ако не си забелязал,ама щом неразбираш от шеги погледни истната :wink:
От къде знаеш какво имам и какво нямам , като си толкова "напред с материала" , напиши с няколко изречения в какво всъщност се състои техниката на замятане на Мич Смит ( нещо което съм пробвал няколко пъти). Един уважаващ себе си шаранджия би трябвало поне да е чувал за това което е "най... така". Точно мислех да понапиша , ама айде..... :? :|
На теб ти знаем всяка една кошничка,плувка и всички геги.Относно техниката на Смит и други техники,може да ти покажа на място.Аз хвърлям с 0,35.без шоклидер с 3,60м.гега,тежест 100-120гр.110-120м.Дали е много или малко,на мен ми стига.Не са взимай толкова на сриозно,отпусни се малко,живота е кратък :lol: :lol: :wink:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Maverick написа:Няма значение колко ти е качествена кордата.... без шоклидер с 0.30 и 100 гр. ако хвърлиш над 100 метра ... аз че си строша всичкия такъм или ще го подаря на Хайванко :rolleyes: 8)
Ооооооооооооопс!
И аз така си мислех,ама...
В неделя на яз.Тъмни лък си правехме точно такива тестове!Влакната ми са FOX 0,38,макарите FL PF 7000,а пръчките теле SERT Kalisto 3507 3,60м 3,25lb.Със 103гр тежест едвам покривах дистанция от около 70м/независимо дали е само с тежест,с монтаж или маркер/.Doko ме конкурираше в тези граници с Формакси на 3lb и 3,90м.Същият ден се сдобих с комплект K-Karp Spirit 3,90м на 3,5lb.Вкарах ги в акция и дистанцията нарасна с почти 50м! :wink: От както се научих да разпознавам пръчките,започнах и да им вярвам!Не си ли сигурен в кола,то не го напъвай-той няма да работи за теб! :D

ceno cenov написа:Мисля че може да се хвърли и повече от 120-140м. Ама въпросът е с какъв такъм е възможно да се достигне над 200м.
За целта хората използват сподове с дължини 3,90 4,20 или 4,50м.
Лично аз съм хвърлял с Shimano,Dajwa,Sentury,JRC и какви ли още не.Комбинацията от Long cast spool,спод поне 5lb,основно 0,26-28,тежест 100-110гр и задължителния конус шок дава умопомрачителни резултати.Техниката на хвърляне също е много важна.
И все пак тук говорим за любителски риболов и тези дължини/200м/ нещо не се връзват!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

с тежест 100гр и тояга 5 лб едва ли ще постигнеш умопомрачителни дистанции
эа да натовариш 5 лб тояга така че да работи както требе требва тежест поне 140-150гр и вече и голема фиэическа сила
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

В случая си много прав (5lb х 453,6):16=141,75гр
Обаче говорим за риболов,а не дисциплина за далечно мятане,та оставям малко аванс за монтажа и стръвта! :wink:
Изображение
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

эа риболов може да си ловиш и с 70гр
аэ обаче не намирам смисъл да се лови със сподове освен ако не се лови на дунава където е нужно да се лови с много големи тежести 200-300гр
нема по голем кеф от това да иэвадиш 10-12кг шаран примерно с въдица 2.75лб
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Колегата търси дистанция!Дай ми вариант за постигане с 2,75lb от ръка?!?!?
Изображение
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

с тояга 275лб маркер на корда и 120гр олово метам над 110-120м мога да ти демонстрирам ако не вярваш
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”