Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Каде има щуки ,около Пловдив?
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Каде има щуки ,около Пловдив?
Колеги средния язовир на Оризово е много спаднал голяма калотия !
Здравейте! Искам да споделя информация ,която за мнозина сигурно не е новост.Тази неделя 09. 11. 2008. посетих дупките на Горна махала.Голямата дупка обсадена от вси страни от колеги,но щасливците са единици с по една -две дребни щучки.Отказах се от варианта да клеча цял ден сред толкова много хора и продължих нагоре към Песнопой.Можеби знаете дюкера на Стряма до селото.Точно от там пазя най-добрите си спомени за щукарски риболов.До преди 2-3 години на това езерце образувало се от спуснатите шлюзове имах по 60-70 щуки за сезон.Много от тях маломерни, но все още ,надявам се ,са живи и здрави.Резонният улов от това место бе поне 2-3 щуки по 1.5 -2 кг и някоя кразавица около 4-5 кг.Та това райско място за нас риболовците бе унищожено по някакви стопански причини.Бе изпразнено и почистено до чисто дъно,като с това се премахнаха естествените укрития на този така търсен хищник.Тази година през късното лято езерото бе пак пълно и аз таях надежди за нови емоции,като смятах ,че по реката ще слезнат други щуки от дупките при Баня.Голямата дупка там бе скъсана от наводнението преди години и с това си обяснявах голямата популация на щука в езерцето при Песнопой.Та тази неделя пристигайки на заветното место установих със съжаление ,че езерцето го няма и на дъното му тече нормалната Стряма.Вместо тиха и спокойна вода осеяна с шавари и паднали дървета ,намерих поредния лунен пейзаж.Разочарован продължих нагоре по течението с намерението да потърся щука на споменатите бивши баластриери до Баня.Разочарованието ми бе пълно при пристигането ми.ДУПКАТА я няма ,т.е. там си е, но празна ,без вода.От втората дупка е останало едно малко плитко езерце,а третата покрай пътя е цялата в папур и намирането на подходящо свободно место е много трудно.Съветът ми е- ЗАБРАВЕТЕ тази дестинация,ЗА СЕГА.
Тате,БРАКОНЕРИТЕ май не ги е страх от никое ЖИВОТНО,особенно от ПОЛИЦАЙ. /мисъл на малкият ми син/
Лоши за тия дупки.Колко щуки и линове имах там преди време ... че и не само.Бабушки,костури,каракуди .. а бе всичко си държаха , но най-вече щука и лин.Май ще се ориентираме към Ръжево Конаре,там е обрасло доста последно време и поради тая причина се е навъдил много лин.Имам от тая година няколко прилична лина от там.Всичките щуки от Ръжево са ми на местна рибка - бабушка.Най-често се вадят от 1 до 3 кг. щуки там на тапи,но иска повечко търпение.Дано и на този водоем не му се случи същото,като на Песнопой,че лека полека щукарските места започват да поизчезват от картата.На Горна Махала също съм вадил щуки по 1.5 - 2 кг.,но последно време и там работите не са на добре.На Оризари тази зима ще наблегна повече в търсене на щуката там.
TICA FAN
Сони, в събота бях там.
Положението никак не е обнадеждаващо.
Зарежи я тая дестинация особенно през зимата.
Положението никак не е обнадеждаващо.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Що бе Лорде,може на щуката да и се хапва каракудка а не Салмоlorda написа:Сони, в събота бях там.
Положението никак не е обнадеждаващо.![]()

Некой костур не налетя ли поне на примамките?Сега му е времето на него.

TICA FAN

Ако знаеш какви примамки хвърлям едва ли ще ти мине през ума за костур да ме питаш

И повярвай.
През зимата дестинацията Оризари я отпиши

Пък и постоянните бракониерски мародерствания силно са намалили рибните популации през последната година

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- ще става разбирач
АМИ ДА ВИ КАЖА ЗА ДУПКИТЕ НА РЪЖЕВО КОНАРЕ , АКО СТАВА ВЪПРОС ЗА ТЯХ!
ПРЕДИ 2 СЕДМИЦИ ОТ ТАМ БЯХА ИЗВАДЕНИ ЩУКИ С РАЗМЕРИ ОТ 2 ДО 6 КГ.АЗ НЕ СЪМ БИЛ ТАМ НО ВИДЯХ СНИМКИ!ЛИНЪТ СЪЩО Е ИЗЛИЗЪЛ,НО ЧУХ И ЗА ХОРА ПРЕЗ НОЩА КОЙТО С ЛОДКИ ТАРАШАТ ПЪРВАТА ДУПКА С МРЕЖИ!А МЕЖДО ДРУГОТО
ЩУКИТЕ СА ИЗВАДЕНИ ОТ ВТОРАТА ДУПКА ЛИНА ОТ ПЪРВАТА!
КАКТО ЧЕТА В ФОРУМА,ДУПКИТЕ НА ПЕСНОПОЙ СА ОТИШЛИ ПО ДЯВОЛИТЕ
,АЗ ПАК ЧУХ ЧЕ ГИ ПРЕРОВАТ С ТОК
,НЕЗНАМ КАДЕ ЩЕ МОЖЕ В СКОРО ВРЕМЕ ,А СЕГА ИДВА ТОВА ВРЕМЕ
,КАДЕ ЩЕ МОЖЕМ ДА СИ НАПРАВИМ КЕФА
С ТОЗИ БЛАГОРОДЕН ХИЩНИК!
АЗ ЛИЧНО С КОМПАНИЯТА ЩЕ СЕ ОПИТАМЕ В НЕДЕЛЯ ДА ХВАНЕМ НЕЩО НА ТЕЗИ ДУПКИ

ЩУКИТЕ СА ИЗВАДЕНИ ОТ ВТОРАТА ДУПКА ЛИНА ОТ ПЪРВАТА!
КАКТО ЧЕТА В ФОРУМА,ДУПКИТЕ НА ПЕСНОПОЙ СА ОТИШЛИ ПО ДЯВОЛИТЕ

АЗ ЛИЧНО С КОМПАНИЯТА ЩЕ СЕ ОПИТАМЕ В НЕДЕЛЯ ДА ХВАНЕМ НЕЩО НА ТЕЗИ ДУПКИ

Който го може го може,останалите гледат!
-
- ще става разбирач
Ако някой е навит да идва,да пише!!!!

-----------
модерирано!пиши с нормален шрифт!

-----------
модерирано!пиши с нормален шрифт!
Мислех да отскоча през почивните дни до Ръжево Конаре ,но ми казаха ,че там по това време е панаир,а това не ми е по вкуса.Ще помоля за информация за някои щукарски канали около града , а и по -далече.Мога да взема с мен още някой желаещ.Нищо няма да му струва , ако не е много гръмогласен на водоема 

Тате,БРАКОНЕРИТЕ май не ги е страх от никое ЖИВОТНО,особенно от ПОЛИЦАЙ. /мисъл на малкият ми син/
Някой ходил ли е напоследък на язовирчето след Михилци.Лятото там гонех много добри костури на силикон ,но имах и няколко щуки между другото.Откакто започнаха да таксуват и жена ми ,не съм стъпвал там .Преди таксата беше 10 лв. за две въдици и отделно си плащаш шарана и щуката ,но скоро чух ,че таксата пак е 10 лв. ,но риба не се плаща.
-
- ще става разбирач
Инфо за дупките на Ръжево Конаре
В неделя бяхме тям имаше към 60 човека щука не хвана никой
ние също
но эа разлика от другите не взехме към 6-7кг дребна риба костур по 300-400грама червеноперка и чаушани имаше в изобилие но на 6-7 метра дълбочинаи предимно на жълад!

В неделя бяхме тям имаше към 60 човека щука не хвана никой

В неделя също бях там, е верно за кратко ...
Просто минах да си пробвам едни примамки как летят. За около има-няма час.
Нищо не хванах и аз
, но ме учуди, че имаше доста хора /даже и шаранджии май/.
Като се има предвид многото рибари - беше си доста спокойно на голямата дупка.
Чудя се дали замръзва водоема през зимата:roll:
Просто минах да си пробвам едни примамки как летят. За около има-няма час.
Нищо не хванах и аз

Като се има предвид многото рибари - беше си доста спокойно на голямата дупка.
Чудя се дали замръзва водоема през зимата:roll:
"Щастие за всички, щастие даром!"
Малко подробности,на какво ловяха колегите костура?Щото 400 гр. костур ич не си е от най-дребните 

TICA FAN
-
- ще става разбирач
ами малко подробности тогава
големите 300-400г излязоха на жъладов и кука №16 с повод 08 а другите излизаха на всичко дори на опашка от рибка!
червен и бял червей но последните не бяха много ефективни!
Шаранджии имаше наистина дори и шарана играеше но по средата-мисля че шаран де незнам какво друго да е било!
Аз също имах дъна за шарко на прожина с царевица имах и два удара но се отказваше бързо удря и оставя!

А на Rat да кажа че съм ходил на -10 градуса и имаше по брега на метър лед а на вътре не!

големите 300-400г излязоха на жъладов и кука №16 с повод 08 а другите излизаха на всичко дори на опашка от рибка!

Шаранджии имаше наистина дори и шарана играеше но по средата-мисля че шаран де незнам какво друго да е било!
Аз също имах дъна за шарко на прожина с царевица имах и два удара но се отказваше бързо удря и оставя!

А на Rat да кажа че съм ходил на -10 градуса и имаше по брега на метър лед а на вътре не!
Аз не стоях да гледам ... и не лових, щото ме хвана срам от колегите с дънните,
че метах едни "железа големи" с новата гега. Странно е, че имаше водорасли и навътре,
но не познавам водоема и може би е нормално.
По себе си знам колко е гадно да ти "цопат" около петната.
Pehoo, благодаря за отговора и жалко за незамръзването,
щото много ми се ходи някъде на лед по късно, но ме е страх от пропадане ...
Доспат ми идва далечко за такива мероприятия.
че метах едни "железа големи" с новата гега. Странно е, че имаше водорасли и навътре,
но не познавам водоема и може би е нормално.
По себе си знам колко е гадно да ти "цопат" около петната.
Pehoo, благодаря за отговора и жалко за незамръзването,
щото много ми се ходи някъде на лед по късно, но ме е страх от пропадане ...

Доспат ми идва далечко за такива мероприятия.
"Щастие за всички, щастие даром!"