Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж на жива рибка с блесна
Модератор: sapuna
Монтаж на жива рибка с блесна
Три поредни излета водя с мен един и същ приятел.Още на първият излет той установи,че тройките са му по големи от колкото би трябвало и реши да монтира блесна вместо тройка на металния повод .За самата блесна закача жива рибка по стандартната процедура под гръбната перка.Мога да кажа ,че бях заинтригуван от евентуалния резултат ,защото опитът ми показва ,че подобни експерименти са благодатни ПОНЯКОГА.Та този ден бяхме заметнали на Звъничево ,на баластриерата.Никой нямаше удар за целия ден освен моя приятел.Това се повтори и при другите два излета.Възможно ли е блесната да е провокирала апатичната щука .Трябва да спомена ,че блесните не бяха типичните щукарски ,а по-скоро за дребен хищник .
Тате,БРАКОНЕРИТЕ май не ги е страх от никое ЖИВОТНО,особенно от ПОЛИЦАЙ. /мисъл на малкият ми син/
-
- кандидат преподавател
Re: Монтаж на жива рибка с блесна

Блесната е въртяща и предполагам при самото движение на рибката се получават предизвикателни проблясъци с нестандартен цвят и това я провокира.Само догадки ,разбира се .
Последно промяна от popay на Сря Ное 12, 2008 5:23 pm, променено общо 1 път.
Тате,БРАКОНЕРИТЕ май не ги е страх от никое ЖИВОТНО,особенно от ПОЛИЦАЙ. /мисъл на малкият ми син/
- maycal
- ще става разбирач
В такъв случай, не са ли прекалено малки тройките?...Колко големи са щуките, които е хванал и доколко са били налапали рибката?popay написа:Трябва да спомена ,че блесните не бяха типичните щукарски ,а по-скоро за дребен хищник .
Живите рибки на първият излет бяха прекалено малки и затова се стигна до по-малки куки ,а щуката си беше около1.5 кг.Следващите пъти монтажът му бе същия .но с по-големи рибки.Действително куките са по-малки,но имаше успех.Аз мисля да пробвам с малки блесни ,но с нормални тройки.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Става дума за ловене на плувка.Така ли?Само че на повода има блесна с две троики плус жива рибка.Така ли?
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Да .Нормална блесна /въртяща/,но с една тройка на коятосе закача живата рибка.
-
- и господ не е толокова добър
Ей пускайте си темите където им е мястото(в монтажи)Кво искате,да остана безработен ли

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
Еи батка че в тая световна криза каде ще я търсишsnegk написа:Ей пускайте си темите където им е мястото(в монтажи)Кво искате,да остана безработен ли![]()
![]()

-
Ша ма разжалват в редник и с тия 2,60лв.за къде
Малко спамя ама като не си пускате темите където им е мястото 

popay,
Попай- моряче да не би да има въртящи морски блесни с 2 тройки,защото от другите аз съм виждал само с една.Да .Нормална блесна /въртяща/,но с една тройка на коятосе закача живата рибка.
ПРОСТО ОТГОВАРЯМ КОРЕКТНО. МОЛЯ ЧЕТИ КОРЕКТНОnikola polizovski написа:Става дума за ловене на плувка.Така ли?Само че на повода има блесна с две троики плус жива рибка.Така ли?
Извинявай.взех си бележкаsnegk написа:Ей пускайте си темите където им е мястото(в монтажи)Кво искате,да остана безработен ли![]()
![]()

Хм, интересен вариант на спининговия риболов...
Требе да се пробва...
Ето нещо подобно. Глава за туистер с рибе на куката и помпане

Требе да се пробва...
Ето нещо подобно. Глава за туистер с рибе на куката и помпане

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
Това с блесна и жива рибка го гледах в един руски филм за хищници.Само,че на спининг,нещо като нищелката,но с блесна