Поляризационни очила

Модератори: Павел Иванов, sestrata

itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Поляризационни очила

Мнение от itso »

Колеги, дайте съвет за добри поляризационни очила!
Мисля, че са задължителна част от екипировката за този вид риболов, но досега не съм ползвал.Има различни марки на различни цени, затова разчитам на опита ви!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Аз имам JAXON купих си ги от Сливен за 13 лева и съм много доволен.Преди имах CEBE за 180$ 8) и като ги изгубих на един мухарски риболов се ухапах отзад. :lol:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Хайде и аз да задм един въпрос по темата: Имам поляризационни очила (на Полароид мисля :roll: ), които обаче не са предвидени "специално" за риболов, а за ежедневно ползване и предпазване от слънцето. Има ли нещо наистина"специално" в очилата предлагани конкретно за риболов или са същите като всички "останали" поляризационни очила :?:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

Аз ползвам очила на Abu с опция за настроика според ьгьла на сльнчевите льчи.Цена-70лв.Много са удобни,единствен недостатьк е че влиза прах м/у стьклата и ведньж годишно се налага да ги отварям и почиствам.Стефко,специалното е че имат предпазители на рамката,които не позволяват на светлината да пречи на периферното зрение,а от там и по добро следене на примамкатаidea
Последно промяна от asenfisherman на Чет Яну 26, 2006 3:16 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Аз имам на Balzer и струваха 21 лева , доволен съм , ползвам ги само когато ходя за пъстърва , а през лятото си нося други слънчеви очила.
Няма нужда от гръмки цени и тези вършар работа. Много са добре за пъстърва , защото ясно се отличава силуета на рибата от добра дистанция , при която няма да я изплашиш , а това е добре при малките реки по които аз ходя.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Стефко,специалното е че имат предпазители на рамката,които не позволяват на светлината да пречи на периферното зрение,а от там и по добро следене на примамката
Да, това е една от разликите, за които успях да се сетя :roll: :roll: Но все ще е по-добре, отколкото без никакви :idea: Лошото е, че в жегата трудно понасям всякакви неща върху лицето си :x :x
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
ivaka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ivaka »

На мен лично тази тема

http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... e&start=30

ми свърши чудесна работа.
AndyF.M.
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

просто мнение

Мнение от AndyF.M. »

Колега,аз търгувам с очила(всичко без диоптерни).Има безброй добри модели,но бих ти препоръчал"Polaroid".Наи-тънко можеш да ги намериш за 15 лв.Препорачвам ти да пробваш очилата там кадето имаш голям избор и да опиташ десетина модела и да купиш които ти е наи-удобен.Ако ги искаш само за риболов,можеш да не държиш особено на външня вид,по-важно е да не ти се струва,че ти приближават или отдалечават(като диоптерните).Аз нося такъв модел и не го свалям при шофиране и риболов по цял ден.Върху стъклото трябва да пише "Polaroid",а не "Polarized".Само по това мога да те посъветвам да ги познаеш.До сега не съм имал проблеми с такива очила.На различните места аз ги продавам от 15 до 43 лева,но абсолютно същите модели съм ги виждал по 75лв. в издокарани мйагазини по Черноморието.УСПЕХ!!!
Na kuka
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Re: Поляризационни очила

Мнение от tetko »

itso написа:..... Mисля, че са задължителна част от екипировката за този вид риболов.......!

И не само при него.Освен че те предпазват да на си извадиш някое оЧо, ти създават комфорт и не ти се изморяват очите.

Моите са Polaroid за 20.00лв. ефтени и удобни.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от itso »

Много благодаря на всички, темата в другия форум също много ми помогна!
Утре мислех да свърша тази работа, обещани са ми като подарък (аз си го избрах), но пътуването ми до София се отложи.
Иначе винаги съм носил слънчеви по време на риболов, но за тая пущината, щуката, която гоня постоянно, ще ми помогнат поляризационните.
Явно няма да са CEBЕ, но и другите вършат работа, важното е, както казва колегата, да можеш да избереш най-подхдящия за тебе вариант!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”