Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Поляризационни очила
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
Поляризационни очила
Колеги, дайте съвет за добри поляризационни очила!
Мисля, че са задължителна част от екипировката за този вид риболов, но досега не съм ползвал.Има различни марки на различни цени, затова разчитам на опита ви!
Мисля, че са задължителна част от екипировката за този вид риболов, но досега не съм ползвал.Има различни марки на различни цени, затова разчитам на опита ви!
- barutchiata ©
- Администратор
Хайде и аз да задм един въпрос по темата: Имам поляризационни очила (на Полароид мисля
), които обаче не са предвидени "специално" за риболов, а за ежедневно ползване и предпазване от слънцето. Има ли нещо наистина"специално" в очилата предлагани конкретно за риболов или са същите като всички "останали" поляризационни очила 

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- asenfisherman
- ще става разбирач
Аз ползвам очила на Abu с опция за настроика според ьгьла на сльнчевите льчи.Цена-70лв.Много са удобни,единствен недостатьк е че влиза прах м/у стьклата и ведньж годишно се налага да ги отварям и почиствам.Стефко,специалното е че имат предпазители на рамката,които не позволяват на светлината да пречи на периферното зрение,а от там и по добро следене на примамкатаidea
Последно промяна от asenfisherman на Чет Яну 26, 2006 3:16 pm, променено общо 1 път.
- Local
- учете се от него
Аз имам на Balzer и струваха 21 лева , доволен съм , ползвам ги само когато ходя за пъстърва , а през лятото си нося други слънчеви очила.
Няма нужда от гръмки цени и тези вършар работа. Много са добре за пъстърва , защото ясно се отличава силуета на рибата от добра дистанция , при която няма да я изплашиш , а това е добре при малките реки по които аз ходя.
Няма нужда от гръмки цени и тези вършар работа. Много са добре за пъстърва , защото ясно се отличава силуета на рибата от добра дистанция , при която няма да я изплашиш , а това е добре при малките реки по които аз ходя.
Клавиатура риба не лови!!!
Да, това е една от разликите, за които успях да се сетяСтефко,специалното е че имат предпазители на рамката,които не позволяват на светлината да пречи на периферното зрение,а от там и по добро следене на примамката

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
На мен лично тази тема
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... e&start=30
ми свърши чудесна работа.
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... e&start=30
ми свърши чудесна работа.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
просто мнение
Колега,аз търгувам с очила(всичко без диоптерни).Има безброй добри модели,но бих ти препоръчал"Polaroid".Наи-тънко можеш да ги намериш за 15 лв.Препорачвам ти да пробваш очилата там кадето имаш голям избор и да опиташ десетина модела и да купиш които ти е наи-удобен.Ако ги искаш само за риболов,можеш да не държиш особено на външня вид,по-важно е да не ти се струва,че ти приближават или отдалечават(като диоптерните).Аз нося такъв модел и не го свалям при шофиране и риболов по цял ден.Върху стъклото трябва да пише "Polaroid",а не "Polarized".Само по това мога да те посъветвам да ги познаеш.До сега не съм имал проблеми с такива очила.На различните места аз ги продавам от 15 до 43 лева,но абсолютно същите модели съм ги виждал по 75лв. в издокарани мйагазини по Черноморието.УСПЕХ!!!
Na kuka
Re: Поляризационни очила
itso написа:..... Mисля, че са задължителна част от екипировката за този вид риболов.......!
И не само при него.Освен че те предпазват да на си извадиш някое оЧо, ти създават комфорт и не ти се изморяват очите.
Моите са Polaroid за 20.00лв. ефтени и удобни.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
-
- научил се да хвърля
Много благодаря на всички, темата в другия форум също много ми помогна!
Утре мислех да свърша тази работа, обещани са ми като подарък (аз си го избрах), но пътуването ми до София се отложи.
Иначе винаги съм носил слънчеви по време на риболов, но за тая пущината, щуката, която гоня постоянно, ще ми помогнат поляризационните.
Явно няма да са CEBЕ, но и другите вършат работа, важното е, както казва колегата, да можеш да избереш най-подхдящия за тебе вариант!
Утре мислех да свърша тази работа, обещани са ми като подарък (аз си го избрах), но пътуването ми до София се отложи.
Иначе винаги съм носил слънчеви по време на риболов, но за тая пущината, щуката, която гоня постоянно, ще ми помогнат поляризационните.
Явно няма да са CEBЕ, но и другите вършат работа, важното е, както казва колегата, да можеш да избереш най-подхдящия за тебе вариант!