Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Моля за СЪВЕТ
Модератор: sapuna
- nikikati
- ще става разбирач
Re: Моля за СЪВЕТ

Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
Пробвай на царевица с аромат на скопекс или на мед. И захрани малко със суха с 2-3 килограма така, но преди това я накисни във вода (10 литрова туба)
- carpsliven2
- сериозен играч

Последно промяна от carpsliven2 на Нед Дек 28, 2008 7:41 pm, променено общо 1 път.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
vodi77 написа:Почваш да си храниш едно местенце редовно всяка вечер ,и щом е микро резултата ще дойде бързо
але нее е баш така захранваш 1 2 часа преди това и деистваш и почти сигорно ще има резултат

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Препоръчвам Ви да давате само смислени съвети и да се придържате към темата!
- pepi71
- научил се да хвърля
здравей колега.моето скромно мнение на вапросати:Ако захранваш периодично с протеинови топчета, ще ги свикнеш на тази стръв по този начин ще елиминираш дребосъка и ударите ще бъдат от по големи екземпляри. Успех 

cassper написа:Здравейте на всички. Ситуацията е следната, има малко т.е Микро водоемче което държи страшно големи екземпляри Шаран ( над 10 кг. ), и никой не се е хвалил с улов на шаран от това гьолче освен каракуда,щука,бяла риба,червеноперка. Просто колегите са го отписали това малко микро язовирче (знаете, има доста такива които в краен случай се чудите защо сте го пренебрегвали, но повярвайте ми че големите изненади се крият точно по тези места), та въпроса ми е: там не ходят шаранджии и рибата не е разглезена, а е наплашена от мрежари. На какво може да се обади шарко, или на какво по точно да го търся. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Ако става въпрос за "Бялата пръст" ,ходил съм там точно за шаран.Но тоя водоем както и на "Пчелина" са едни от наи трудните язовири на, които въобще съм ходил.Здрава захранка няколко дни преди риболова.Мисля си че това ще проработи
-
- научил се да хвърля
Здравей колега ,аз лично съм имал успех като захранвам два три дена преди риболова с царевица и след това ,ако е чисто дъното хвърляш на дъно ,а ако не е то хвърляш на плувка.Също така може и да отидеш късно и да хвърлиш дънните колкото се може по към другият бряг(също на царевица).Дано съм ти бил полезен.
...................
ПИШИ НА КИРИЛИЦА!
sapuna
ПИШИ НА КИРИЛИЦА!
sapuna
някои може ли да сложи тема за риболов на шаран на река
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Някой яко го мързи да чете!monka95 написа:някои може ли да сложи тема за риболов на шаран на река

Здравей колега,ще се опитам да ти помогна доколкото мога.Аз съм от Асеновград и до Пазарджик има точно такъв язовир,знаехме че има големи шарани и амури,но никога не бяхме хващали нещо повече от 2кг.Как процедирахме ние.Един ден отидохме на язовира с лодка и сонар,разгледахме дъното,засякохме няколко едри риби,харесахме си една просека на 40-50м. от брега,точно зад едни водорасли,захранихме с царевица и два вида протеинови топчета,за стръв сложихме от същата царевица,на две въдици имаше дипната в шокобан и банан на Христокарп,топчетата бяха дипнати в аромат на риба и раци.След четири поредни валата и една откачена риба,на петия излет имахме изкарани два шарана 4+,един 6+,и един амур 7,5кг.Пожелавам ти успех с твоя водоем.