Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Зарган и илария
Както казах ако хвана ще пиша, от 15 ч до 16,30 два изкарани и два поведени и изтървани заргана като втория го изтъвах заради една чаика която реши че тази риба си е неината,тя атакува аз обирам,тя атакува аз обирам накрая я захапа през средата аз продължавам да обирам но гадната птица не пуща и я влача и нея и така докато не се скъса бидема от куката.За любителите на иларията колега си тръгна с триисетина рибки хвърляше на метър от моста .Това от мен-Поздрави
За да поискаш, трябва да дадеш
- milen kordov
- научил се да хвърля
Тоше,що не снимаааа......с третата ръка......то пък е нямали как.Поне си гепал чайка,ний и това не сме направили от една седмица.Късметлия си ти късметлияааааааа...
-
- научил се да хвърля
Преди малко се прибирам от ной, за около 2 часа по 2- 3 заргана хванахме, обаче задуха и стана бая бахър и си набихме камшика.
-
- ще става разбирач
Днес със съфорумника Каридoв,направихме един медицински риболов по камъните южно от Созопол.Той с потъваща,аз с плуваща -еднакъв резултат.Общо 16 заргана,като по едрите бяха на потъващата - 49 см.Почвам да губя надежда,че ще мина границата от 25 бр.Миналата година ходих 2 пъти по-рядко и се врщах с 2 пъти повече риби .Иначе се чуват хубави отзиви за южно от Царево,но за ОНЗИ ден 

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Имам добри предчувствия за утре с поредния ъпгрейд на бомбардите "Чурулик". Дано не съм се излъгал,но във всички случаи ще "доложа" за резултатите каквито и да са.
Пък ако има ефект ,ще си поговорим на дълго и широко за тях през дългите зимни месеци.
Успех на всички през уикенда!

Успех на всички през уикенда!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- hgtod
- вече хвърля и на тежко
Сутрешния студ от 4º и северния вятър не ме уплашиха. Морето беше относително спокойно. Стартирах в 7.30 с потъваща прозрачна бомбарда и бидем 0.14. Две-три мятания за загрявка и хоп – удар! Добър зарган. До 8.30 – още 3бр., прилични, и два празни удара. После – пауза, бездействие и дълга болезнена аклиматизация към студа и вятъра. Мислех да си тръгвам, но таях надежда, че заргана отново ще се завърти. И наистина, в 9.20 се обади пак. Големи заргани, а се изхитряваха да пипат леко-леко. В първия момент не знаех риба ли имам или съм закачил камък. Едрите парчета не излизаха отгоре и знаех какво тегля – зарган ли, платерина ли. Стана атракция, сопата се гънеше яко и не бях сигурен дали ще извадя рибата на брега. Две-три бяха с много добър размер. Не чак крокодили, но близки техни роднини
В 10 ч. рибата изчезна и повече не се появи.
Общо – 10 бр. Не са много, но аз съм доволен. Мислех днес да приключвам сезона, но няма да стане. Утре пак съм там. Б-р-р-р-р! Каква сливенска ще му ударя след малко...

Общо – 10 бр. Не са много, но аз съм доволен. Мислех днес да приключвам сезона, но няма да стане. Утре пак съм там. Б-р-р-р-р! Каква сливенска ще му ударя след малко...
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Джо,наистина добри.Май ще си купя утре и аз някой черав,за проба.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
На това нямане си е много.Аз днес отидох към 8:30 на вълнолома...до 11:00 1 зарган и един изтърван.След това отидох до 1-ва буна,висях там 1-2 часа нямах удар и си заминах.Ако не е тайна къде ги налови тия красавициДжо написа: Общо – 10 бр. Не са много, но аз съм доволен.
]

Зарганолог
-
- разбира нещата
Днес на КРЗ (благодарност на (strijok))
с колегата от форума alekoto решихме да закриваме сезона
Местото е перфектно,въпреки сутрешния студ към 7 часа бяхме ние и още един колега на дъно.Към 8,30 започна да приижда един народ едно чудо
и се почна голямото хвърляне,хвърляхме,хвърляхме до 10;30-резултата 0,без удари без истървани риби абе пълно капо
Не знам другите колеги след това какво са направили,ама от мен толкоз за таз година
Живи здрави догодина маи месец,ще се виждаме пак по бреговете на големия син път
МНОГО СЛУКА на всички които продължават 
Пп;чакам малката да заспи и да почвам да мия,че голямо миене ма чака

Пп;чакам малката да заспи и да почвам да мия,че голямо миене ма чака

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Извинявам се на всички, че не бях посочил мястото (явно мозъкът ми още се размразява) - северно от плажа на Галата, камъните. Който иска - утре да заповяда! Ще ми е драго.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Да ти е сладка сливенската перла,Стефко!
И аз започнах в 7,30ч. на дълбоко потапяща бомбарда "Чурулик"/на такава си останах и до края/, но резултатът ми е само 5 бройки /всичките около 50-те см./и няколко празни удара. Доста е рядка рибата,а и пред мен на около 100-120м. през цялото време имаше колеги с надуваеми лодки.Не знам дали и те не подпомогнаха допълнително слабия резултат. Винаги съм смятал,че зарган се лови по-успешно от брега,но всеки си има собствено мнение по въпроса,така че........no coment.
Макар,да опитвах доста начини на водене,ударите си останаха доста вяли.По-скоро дори , рибата просто натежаваше на линията и създаваше впечатление ,че съм закачил на някой камък. После обаче, борбата ставаше доста епична. Голям кеф...... Така до 10,30ч.Утре пак ще се пробвам,че не остана много време......
Успех на всички!

Макар,да опитвах доста начини на водене,ударите си останаха доста вяли.По-скоро дори , рибата просто натежаваше на линията и създаваше впечатление ,че съм закачил на някой камък. После обаче, борбата ставаше доста епична. Голям кеф...... Така до 10,30ч.Утре пак ще се пробвам,че не остана много време......
Успех на всички!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Благодаря за пожеланието, Ванко, подобно и на тебе! Аз също смятам че заргана обича местата около брега и то там, където има камъни, "полянки", рифчета, шкарп, където може да си хапне я червейче, я рибка. На теб колегите с лодките със сигурност не са ти помогнали да извадиш повече риба. Неприятно ... При мен кълвеше на периоди от по 30-45 минути, на 40-50м навътре, само един хванах в близост до брега.
Чакам с нетърпение да споделиш твоите разработки и експерименти с бомбардите!
Наслука и наздраве на всички колеги!
Чакам с нетърпение да споделиш твоите разработки и експерименти с бомбардите!
Наслука и наздраве на всички колеги!
- hgtod
- вече хвърля и на тежко
Рибата изчезна от КРЗ още миналата седмицаtolio_pm написа:Днес на КРЗ (благодарност на (strijok))с колегата от форума alekoto решихме да закриваме сезона...

-
- разбира нещата
Тате, тате, какво е това?
-Сини сливи.
-А защо са розови?
-Защото са още зелени.
Благодарско за инфото,но го разбрахме от личен опит
-Сини сливи.
-А защо са розови?
-Защото са още зелени.

Благодарско за инфото,но го разбрахме от личен опит

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -