Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как да боядисам оловата за шаран
Модератор: emo vasilev
Как да боядисам оловата за шаран
Здравейте колеги от скоро чета форома и ми е доста полезен искам да разбера с какво да боядисам оловата си за дънен риболов в тъме цвят тъй кото за втора година ми провалят риболова,със спреи ми се струва че има остатачна миризма на ацетон
-
- ще става разбирач
Re: Как да боядисам оловата за шаран
Нанизваш термошлауфка на оловата и ги топиш в вряла вода ,след това отстраняваш остатъка.Остават малка част не покрита на не смятам че е чак такъв проблем.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Що пък така си мислиш ?!?! Едно време да не сме хващали с боядисани олова... кой с гайки кой с болтове... че и ръждясали !?tinko79 написа:Здравейте колеги от скоро чета форома и ми е доста полезен искам да разбера с какво да боядисам оловата си за дънен риболов в тъме цвят тъй кото за втора година ми провалят риболова,със спреи ми се струва че има остатачна миризма на ацетон
Хич не ти е проблема в оловата ако питаш мене...
Иначе ако ти е толкоз мерак, има прахообразна боя която се пече... за целта може и чушкопек да ползваш....
Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
Едно време даже са хващали шарани с корда 0.80...ама и рибата не е същата като едно време!Maverick написа:Що пък така си мислиш ?!?! Едно време да не сме хващали с боядисани олова... кой с гайки кой с болтове... че и ръждясали !?tinko79 написа:Здравейте колеги от скоро чета форома и ми е доста полезен искам да разбера с какво да боядисам оловата си за дънен риболов в тъме цвят тъй кото за втора година ми провалят риболова,със спреи ми се струва че има остатачна миризма на ацетон
Хич не ти е проблема в оловата ако питаш мене...
Иначе ако ти е толкоз мерак, има прахообразна боя която се пече... за целта може и чушкопек да ползваш....
Иначе за оловата... прахова боя!
Аз лично не ги боядисвам, зависи на какво дъно ловя ако е тинесто слагам черно олово, ако е пясъчно или каменисто сиво!
Последно промяна от georgi_gopata на Нед Ное 16, 2008 5:12 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Какво ще рече че рибата не е същата ?
Да не ходи на училище и да познава кое олово е боядисано и кое не ?
Това са пълни глупости,.... единствения вариант е ако оловото е скоро направено и се окислява във водата... решението е мнгоо просто ...
Слагате оловото в Кофа с вода и син камък... оловото се обезкислява след тази процедура.
П.С: Все пак рибата не яде оловото... а стръвта

Да не ходи на училище и да познава кое олово е боядисано и кое не ?

Това са пълни глупости,.... единствения вариант е ако оловото е скоро направено и се окислява във водата... решението е мнгоо просто ...
Слагате оловото в Кофа с вода и син камък... оловото се обезкислява след тази процедура.
П.С: Все пак рибата не яде оловото... а стръвта

Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
Ами може да се каже че един вид "ходи училище",или по-скоро то идва при нея, а едно време това което правят сега с свободните гьолове го е нямало...ако се сещаш за какво говоря.Maverick написа:Какво ще рече че рибата не е същата ?![]()
![]()
![]()
Да не ходи на училище и да познава кое олово е боядисано и кое не ?![]()
![]()
:
Ми тя по тая логика и влакното не гледа ама...защо не хващаме със 0.70-80 за по-сигурно, АКО клъвне да не скъса...Maverick написа:П.С: Все пак рибата не яде оловото... а стръвта

п.п.Стига сме спамили, ако имаш да кажеш нещо прати ми лс.Не се заяждам.
-
- учете се от него
С черен лак за нокти или с химически ( перманентен) маркер. Периодично ги рециклирам , ако са се поочукали 

-
- и господ не е толокова добър
В момента ги правя с течна гума,при постигане на окончтелен резултат ще пиша.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Пъхни ги в термошлаух.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
-
Какъв термушлаух,те са различни модели и размери.То ако термошлаух,то този метод дето го показвам става за секунди и се получава цялостно гумирано покритие и то здраво.Моята цел е да мога да ги направя така,че да не се бели.Сега експериминтирам сразлични грундове 

-
- кандидат преподавател
Според мен със спрей също ще стане.Какъм ацетон бе колега повечето спрей бои са на акрилна основа.Влизаш в някой магазин и казваш ,че търсиш спрей ма да е акрилен и готово 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Колега и днес оловата са същите,ама шарана го няма като едно време
Ако мислиш,че това ти е проблема дай няколко лева за каменна тежест и дано проблемите ти свършат 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз какво обяснявах до одеве... че дали гайка, дали болт, дали олово, дали камък... няма значение... риба нема
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
-
Има голямо значение,но щом неможеш да го разберш няма смисъл да ти обяснявам.Давайте с гайките и арматурни прички,със коркови тапи и лескови пръчкиMaverick написа:Аз какво обяснявах до одеве... че дали гайка, дали болт, дали олово, дали камък... няма значение... риба нема

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Илийка, аз не казвам че няма значение, но едва ли е проблема на колегата, че оловото му не е било боядисано и затова 2 години си провалял риболова...
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria