Платерина на Несебър

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Платерина на Несебър

Мнение от велчев62 »

По време на почивката ми в ВЛАС,ходих за риба на кея в Несебър
Вчера от 16 до 21часа беше последният ми ден за улов
В рибарския магазин беше свършил блатния червей и се чудих с какво да ловя,защото по предния ден всички ловяха на блатен и почти никой на цаца
Нямах избор и си купих 3 порций сурова цаца по 3лв порцията от капанчетата,защото кълцах на малки парчета за подхранка
Всяка година когато съм на почивка съм ловил платерина но тази се накефих максимално
Улових 32бр платерина от 300 до 500гр и 20-30бр илария
Хладилната ми чанта беше претъпкана с риба,но беше съхранена до Ст Загора без да се развали
Този излет ми излезе скъпо но затова пък се накефих максимално
Паркинга 5часа по3 лв,цацата 9лв и 5лв за лед,но си е струвало
Пожелавам на всички успех
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Тъка е на морето.Ти си за една седмица,а питаш ли ние какво правим с тези цени и стези техни мурафети. :lol:
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от велчев62 »

Аз затова се чудих,защо ходиш по язовири,а не на морето
Аватар
Малкото рибарче
новобранец
новобранец

Мнение от Малкото рибарче »

Колега, на какъв такъм ги ловихте платерините?

П.П. И да попитам къде продават тези хладилни чанти с вместимост ~20 кг. (ако ми е вярна математиката)? :wink:
Не съм ловец, но съм рибар!
Аватар
велчев62
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от велчев62 »

Първо за хладилната чанта,ще ти я заснема утре в тази тема за да се увериш
От потребителите в този форум 5-кила знае и си еслагал продуктите на срещата на Жребчево
Нямам снимани снимки защото нямам с какво да снимам,но скоро ще се обзаведа и с него
Прътът ми е 3,60м - влакно 0,25 подвижна плувка(влаглер) 5+2гр ,повод конец 0,12 -кука 10 № но не морска,стръв филе от цаца
Ловим от рибарските кораби под него защото там изхвърлят остатъка от непродадената цаца и рибата се събира там
Между другото ти си от Б-С и трябва да знаеш по добре от мен
С уважуние и наслука!
Аватар
krasii
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasii »

здрасти колега поздрави за добрия улов,като идваш другия път обади се да те светнем на някой мурафет да не се набутваш така а има и доста друга риба в момента която е и по интересна за ловене :)
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Платерина на Несебър

Мнение от babushka »

Krasii, здравей! Като си толкова вещ, кажи моля те, каква риба може да се улови по това време, след 15 ноември в Несебър? Всяка седмица, като е хубаво времето, от петък до неделя съм там с една приятелка. Ловим от брега. До сега само попчета, много лапина, кучета и скорпиди, нищо друго. Със сафрида се разминахме, есента май не му беше по вкуса на тоя сафрид, та не се показваше доста време. Имам хванати само десетина бройки на чепаре и 5-6 на плувка. Каква е тая работа? Тъй и не разбрах, ама лодкаджиите с големите мрежи си бяха много доволни. :(
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Пробвайте зарган на бомбард на някое скалисто местенце или ако няма такова гледайте по дъното да има камъни да не е чисто песачливо дъно.Стръв морски,блатен или торен червей,куки от 11 до 14 номер,бидем 1,50м дълъг от 0.15 до 0.12мм. дебелина на кордата.Успех!
Зарганолог
Аватар
krasii
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasii »

Здравей колежке,извинявам се,че сега ти отговарям,просто сега виждам темата.Нищо интересно няма в несебър,някакви попчета само и те много капризни само надвечер се обаждат,ние ходим за зарган на юг от бургас ,на агалина и към приморско ,но и там няма кой знае какви успехи.По принцип по това време на годината само попчета и калкан ,ама калкана никакъв го няма тая година.
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

платерината ще я търсите зад рк-та като почнат да ги мият
Мънцата

Мнение от Мънцата »

dhp_pm написа:платерината ще я търсите зад рк-та като почнат да ги мият
С подобно трупане на постове не печелиш нищо колега, освен негативи, поне с мен е така :evil: Старая се да използвам системата за репутация само в положителен смисъл, но в твоя случай ... съжалявам, но получаваш един минус от мен :!: Ето тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=29957 можеш да продължиш да се вихриш на воля, без това да е проблем за никой :wink:
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

Мънцата написа:
dhp_pm написа:платерината ще я търсите зад рк-та като почнат да ги мият
С подобно трупане на постове не печелиш нищо колега, освен негативи, поне с мен е така :evil: Старая се да използвам системата за репутация само в положителен смисъл, но в твоя случай ... съжалявам, но получаваш един минус от мен :!: Ето тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=29957 можеш да продължиш да се вихриш на воля, без това да е проблем за никой :wink:
Абе мънца знаеш ли какво е платерина и какво е РК платерината е най батакчииската риба тя обича мръсотията а РК е риболовен кораб точно на Несебър съм хващал най големите платерени на пристанището зад корабчетата след ката ги измият от цацата и батака падне във водата От Варна си там може да няма такива Питай някой бургазлия чувал ле е за вълнолома на пречиствателната станция на Поморие там излиза батака от лайната и хората спяха там да хванат място да хващат платерина относно репутациите :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Angel_d4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Angel_d4 »

абе dhp_pm що невземеш да се поспреш с тоя сшам а ?!?!? Баце Киро мисля, че е време да се намесиш малко,че всички теми се напълниха със СПАМ
Изображение
Мънцата

Мнение от Мънцата »

dhp_pm написа: Абе мънца знаеш ли какво е платерина и какво е РК ....
Много добре знам баце, по стечение на обстоятелствата навремето баща ми доста годинки изкара по РК-тата, та покрай него даже съм пребивавал на такива :wink: Ама тук ти говоря за друго - от два дни ръсиш спам наред в Морския, та се чудя /предполагам не само аз/, каква ли е причината, какво сме ти направили ... :roll: А за тази тема, случайно погледна ли от коя дата /и година :!: / е поста преди твоя :shock:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Angel_d4 написа:абе dhp_pm що невземеш да се поспреш с тоя сшам а ?!?!? Баце Киро мисля, че е време да се намесиш малко,че всички теми се напълниха със СПАМ
Намесил съм се,чакам резултат. :wink:
Не навсякъде съм модератор все пак. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”