Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав или Янтра?
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Дунав или Янтра?
Здравейте!От няколко дни съм в дълбок размисъл къде да се пробвам-на Янтра или Дунав?!Принципно съм настроен за хищник,но и мирна риба да излиза,не бих се отказал от излета.Стига да има по това време,естествено!Моля споделете,ако имате достоверна информация 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Дунав или Янтра?
Вземай воблерите и блесните и марш на Янтра,от устието до бента на с.Долна Студена за распер,няма какво да се колебаеш.Аз чух от колега,че и добри кефали излизали на воблерите за распер.Там и щука може да удариш.Това е от мен. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Здравейте.Малко стара тема отварям,но много ми допадна заглавието, защото и моята дилема беше същата.Kъде да ловя щука?
Вариантите бяха или край Тутракан на Дунава или на Янтра.В края на краищата избрах компромисния вариант:устието на Янтра.
Резултатът беше плачевен-капо.Все едно нямаше никаква риба в реката-една не подскочи над водата да ме види какъв съм глупак.
От добрите резултата през миналите години няма и помен,което се потвърждава и от отсъствието на мрежите-явно рибата не е тук.
От там се вдигнах към Бяла на оглед на обстановката.След моста на Колю Фичето излиза хубав кефал на жълто мънисто от порядъка на 400-500 г.
Аз обаче този метод с мънистото не го практикувам и останах единствено зрител на цялата офанзива.
Вариантите бяха или край Тутракан на Дунава или на Янтра.В края на краищата избрах компромисния вариант:устието на Янтра.
Резултатът беше плачевен-капо.Все едно нямаше никаква риба в реката-една не подскочи над водата да ме види какъв съм глупак.
От добрите резултата през миналите години няма и помен,което се потвърждава и от отсъствието на мрежите-явно рибата не е тук.
От там се вдигнах към Бяла на оглед на обстановката.След моста на Колю Фичето излиза хубав кефал на жълто мънисто от порядъка на 400-500 г.
Аз обаче този метод с мънистото не го практикувам и останах единствено зрител на цялата офанзива.

-
- разбира нещата
Krasin,какъвто и вариант да избереш,другият е винаги по-добър
Ако избера Янтрата, другите късат рибата по Дунав и обратното естествено.Лошото е,че по нашия край няма щука в подобаващи количества и размери и трябва да я търсим от сто км.нагоре.Поради това почти винаги съм в дилема .
А относно Янтра-от две седмици насам няма добър улов,за по-рано не знам

А относно Янтра-от две седмици насам няма добър улов,за по-рано не знам

КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!