Дунав или Янтра?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

riibok
разбира нещата
разбира нещата

Дунав или Янтра?

Мнение от riibok »

Здравейте!От няколко дни съм в дълбок размисъл къде да се пробвам-на Янтра или Дунав?!Принципно съм настроен за хищник,но и мирна риба да излиза,не бих се отказал от излета.Стига да има по това време,естествено!Моля споделете,ако имате достоверна информация :roll:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Дунав или Янтра?

Мнение от Камбата »

Вземай воблерите и блесните и марш на Янтра,от устието до бента на с.Долна Студена за распер,няма какво да се колебаеш.Аз чух от колега,че и добри кефали излизали на воблерите за распер.Там и щука може да удариш.Това е от мен. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Малко инфо от ЯНТРА.Не е първа младост,ама е точно!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Мерси :!:
krasin
новобранец
новобранец

Мнение от krasin »

Здравейте.Малко стара тема отварям,но много ми допадна заглавието, защото и моята дилема беше същата.Kъде да ловя щука?
Вариантите бяха или край Тутракан на Дунава или на Янтра.В края на краищата избрах компромисния вариант:устието на Янтра.
Резултатът беше плачевен-капо.Все едно нямаше никаква риба в реката-една не подскочи над водата да ме види какъв съм глупак.
От добрите резултата през миналите години няма и помен,което се потвърждава и от отсъствието на мрежите-явно рибата не е тук.
От там се вдигнах към Бяла на оглед на обстановката.След моста на Колю Фичето излиза хубав кефал на жълто мънисто от порядъка на 400-500 г.
Аз обаче този метод с мънистото не го практикувам и останах единствено зрител на цялата офанзива. :butthead:
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Krasin,какъвто и вариант да избереш,другият е винаги по-добър :lol: Ако избера Янтрата, другите късат рибата по Дунав и обратното естествено.Лошото е,че по нашия край няма щука в подобаващи количества и размери и трябва да я търсим от сто км.нагоре.Поради това почти винаги съм в дилема .
А относно Янтра-от две седмици насам няма добър улов,за по-рано не знам :wink:
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”