Специалните чепарета!!!

Модератор: sestrata

Публикувай отговор
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Не падай под 80см но аз лично 120см верно че ги меря на око но горе долу толкова :wink: .

И незабравяй тънкия повод аз лично ползвам 0,165 което ми е добре някой колеги и 0,12 ползват някой и 0,20.
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
даката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от даката »

kalkan4o написа:Не падай под 80см но аз лично 120см верно че ги меря на око но горе долу толкова :wink: .

И незабравяй тънкия повод аз лично ползвам 0,165 което ми е добре някой колеги и 0,12 ползват някой и 0,20.
Око терзия :lol: :lol: :lol:
риба къща няма-риба време няма
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Окомера е голяма работа да :lol: ... особено рибарския ... мери както му е изгодно :lol: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Специалните чепарета!!!

Мнение от babushka »

Здравейте рибари! Лично аз не съм чувала за такива специални чепарета. Вече 7 години клатя чепарета, но с различна дължина и кукички, имам чепарета за сафрид № 8, 9, 10, 12, с голи кукички и с перушина в различна цветова гама, в зависимост какво ще ловя и по кое време. Обикновенно, тези чепарета които продават по магазините са с повод 1.5м и куки № 8, 9, 10, с бяла, зелена или черна перушина и струват 2 или 2.50лв. Аз предпочитам по-дългите -2м, с по 20 кукички №12.
Лятото имаше на пристана рибари, които ловяха попчета и хващаха сафрид на попченски такъм, още докато го пускаха и сафрида се ловеше. Според мен, има ли в морето сафрид, да шета пред погледа ти, и с най-обикновенно чепаре ще го хванеш. Пролетния сафрид беше бол, но есенният така и не го хванах, по точно, в морето имаше повече вода, отколкото сафрид. Случвало ми се е на сафридено чепаре да хващам попчета, дребни , но се хващаха и на голи куки. По някога правех и така - две чепарета вързани едно след друго, горното №12, с голи куки - хамсийско, долу-№10 -сафридено. Интересното беше, че на голите куки повече сафрид хващах, отколкото на куките с перушина и стръв/белена скарида/.
Едни мои познати правят чепарета за паламуд, които използват когато влизат навътре с лодките си, те са с цена около 30лв.За чернокоп използвам чепаре №2 или №3, но не съм хванала още и не мога да се похваля дали чепарето работи нормално.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от EU_BG_akademika »

Брех да еба :D, ми че това си е много хубава и навременна тема. Тамън сега започват дългите зимни вечери, а те са се утепали за връзване на чепарета от всякакви видове.
Я да видим ся кво съм разбрал след като си дадох труда да изръшкам цялата тема от началото.
Значи като си набавя следните материали: влакно H.D. DUEL 0.20, 0.22, куки № 6,7,8, 9, 10, GAMAHATZU, японски или норвежки , ламе и перушина всякакви видове и модели които са на пазара и мога да отпочна връзване на чепарчоци квито ми душа сака, нал тъй?
А как мислите, добре ли ще е да се мешат чепаретата, мен тва ми се вижда най сигурна работа. Имам предвид на едно чепаре да се сложат различни куки, да кажем 6,7,8,9,10 Х 2 и/или 8,9,10,12 Х 3 и да бъдат перушина, жълто ламе,друга перушина, зелено ламе,трета перушина, небеснокафяво ламе, и т.н. После като топнеш това пробно чепаре, виждаш от кой вид и десен кукичка най работи, вадиш чепарето с тези куки и я мяташ, като всяваш смут в околните.
:D Аз мисля да си направя поне 5 мешани чепарета и по 5 от вид след това, и това са само сафридените, а то и чернокопски ще трябват :( , малииии излетеха мнинимум 200кинта за чепарета, ама няма да са на куп, та да не усети жената :D
Хмм, кво няма да усети като зема да си кърша кебапчетата в къщи над тия тънки месини и кукички, абе ще я хвана да помага.
Ще взема аз тук/София/ да си по търся пилкери и направо ги насосвам на чепаретата, вирбелите и те на тях и в морето само закачаш и отпочваш, а кво ще речете, добра ли ми е идеята? :D
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

нямам нерви да вързвам чепарета.купувам и стискам палци :D искам да питам тия които са на дабъл цени - флуорокарбон май се водеха спадат ли към специалните чепарета и въобще има ли ефект от нещо такова??
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Ей колега Борис, я като мен прочети цялата тема от начало, има отговри на въпроса ти :D
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

сори,чета отзад напред :smt021 мерси :D
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

EU_BG_akademika написа:Брех да еба :D, ми че това си е много хубава и навременна тема. Тамън сега започват дългите зимни вечери, а те са се утепали за връзване на чепарета от всякакви видове.
Понеже флуорото се вързва по трудно аз ползвам стария метод
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 10#p137410
А сега де? :roll:
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

moriak1 написа:
EU_BG_akademika написа:Брех да еба :D, ми че това си е много хубава и навременна тема. Тамън сега започват дългите зимни вечери, а те са се утепали за връзване на чепарета от всякакви видове.
И сега що си кривим душата баце, а?
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

tatkoogi написа:
moriak1 написа:
И сега що си кривим душата баце, а?
Думам ,че по този начин се вързва по-лесно,не ме разбра :lol: :lol: :lol: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Мерси ,моряк1, добре ме препрати, нямаше да ми дойде на акъла да търся, а има много полезни неща.............................
/китайска мъдрост/
Аватар
kiril_bulgaria
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kiril_bulgaria »

Благодаря Моряк, препратката е много хубава.
Но осведомете неграмотника като мен, каква е тази птица "барнето"?
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

kiril_bulgaria написа:Благодаря Моряк, препратката е много хубава.
Но осведомете неграмотника като мен, каква е тази птица "барнето"?
Де що имаш познати ловци питай,сега е сезона.
Малка птичка около водоеми,блата.....
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Колеги някой ще ме осветли ли по въпроса, как мухарския коплект и в часност мухарското менгеменце помагат за връзване на куките на чепарето, за да преценя дали да си купя.
Благодаря
/китайска мъдрост/
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”