Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

бракониерски произвол на душанци
Модератор: bobopeli
бракониерски произвол на душанци
колеги риболовци има доста сериозен проблем на язовир ДУШАНЦИ .има садково развъждане на американска пъстърва дотук добре но работниците на базата всяка нощ разпъват мрежи в язовира и продават рибата . непродадената риба се съхранява в една от садките собственика на садките е доволен че не му крадат от рибата в другите садки .по нагоре има още един самонастанил се садкоодглеждащ пъстърва като историята с мрежите се повтаря колеги дайте идей как да ги лекуваме 

Re: бракониерски произвол на душанци
с оптически мерник
- maycal
- ще става разбирач
Би трябвало да се даде писмен сигнал до съответната местна? инстанция, с КОПИЕ до централната ИАРА.Документа трябва да има входящ номер. После информацията може да се предостави на редакция "Новини" на някоя от телевизиите, които, най-вероятно няма да излъчат нищо, освен може би, ако я има, в един момент добавката, че агенцията не е свършила никаква работа, или я е свършила формално.
Друга възможност е да се подаде информация за бракониерството на някой вестник, като най-коректно ще е тя (информацията) да е съчетана с копие от сигнала-така съобщението във вестника ще е: "Има оплакване за бракониерство", съответно от редакцията няма да се страхуват, че ще бъдат обвинени в клевета.
За разширяване на отговорността, сигнала е добре да бъде подписан от повече хора!
Ти каква друга възможност за въздействие си представяш?
Ако има някаква силова групировка, която да изпълни благородна превантивно-наказателна работа, в случая, да действа, но това ми се струва доста мечтателно...
Друга възможност е да се подаде информация за бракониерството на някой вестник, като най-коректно ще е тя (информацията) да е съчетана с копие от сигнала-така съобщението във вестника ще е: "Има оплакване за бракониерство", съответно от редакцията няма да се страхуват, че ще бъдат обвинени в клевета.
За разширяване на отговорността, сигнала е добре да бъде подписан от повече хора!

Ти каква друга възможност за въздействие си представяш?

наи добре с 13\0

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Темата отива в точния раздел! 

Звънкайте на ИАРА и докладвайте по най-бързия начин.Незнам за Душанци,но Пясъчник е обект на атаки от мрежи ежедневно.Там също трябва да се вземат някви мерки,щото рибата намалява драстично!
TICA FAN
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
проблемът е, че местните "играчи" са като дупе и гащи с ИАРА, полиция и т.н.
На Пясъка например има едни бунгала на военните - домакинът набляга на мрежарството, хванатата "расова" риба се прехвърля в малкия платен язовир под стената... А през свободното време вари ракия в промишлени количества...
На Пясъка например има едни бунгала на военните - домакинът набляга на мрежарството, хванатата "расова" риба се прехвърля в малкия платен язовир под стената... А през свободното време вари ракия в промишлени количества...

днес е говорено със собственика на садките и човека е обяснил че му са се обадили от иара и са го предопредили и човека е обещал да чете конско на работниците .браво това ми прилича на училище за първолаци 

здравейте.съжалявам,че първия ми отговор в този форум ще бъде по тази вечна тема-бракониери,парашутисти и тям подобни.когато съм бил на този язовир съм се натъквал на остатъци от бракониерски прояви-я въжета с овисени камъни за тежест,я люспи от чистена риба,я парчета от мрежи в които ми се е оплитала линията и т.н.какво значи "собственика да чете конско"-ами това значи нещата да продължат в същия дух.от моя страна това няма да продължава така-в gsm си имам телефони,които ще използвам вече при първа възможност видя ли да има макар и малък повод от бракониерски прояви,парашутисти и т.н.да имат "много здраве"от baiva4o.а ми това е от мен за сега.на всички пожелавам наслука през зимата и въобще нататък.чао!
зарязвам работата-отивам за риба!
зарязвам работата-отивам за риба!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Добре дошъл Вачо! На слука и на успешни репортажи! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Благодаря на колегата Диканаров-никой не ме е посрещал така благосклонно,а за репортажите,то те ще бъдат изчерпателни,обещавам.На всички,които имат бракониерски,парашутистки и други подобни мисли,от този момент нататък им обещавам те да намалеят до минимум,ще положа усилия.Ние сме малък град и всичко се знае и вижда-имена,кога го е направил и т.н.Чао за сега.
Зарязвам работата-отивам за риба!
Зарязвам работата-отивам за риба!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Вачо, имаш в Карлово една чета водена от ИДА, която е често по Душанци. Във всички случаи ще можете да си взаимодействате успешно! Виж и подпиши Петицията, ако подкрепяш инициятивата на Сняг, ИДА, Кроки и всички ние, които сме за нея. Тя касае точно тази тема! Ако имаш приятели риболовци и на тях предложи да я прегледат и ако удобряват написаното да я подкрепят с подписа си! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Обикновено вадя ножа и режа като салата. Много фино и красиво става.t68 написа:колеги риболовци има доста сериозен проблем на язовир ДУШАНЦИ .има садково развъждане на американска пъстърва дотук добре но работниците на базата всяка нощ разпъват мрежи в язовира и продават рибата . непродадената риба се съхранява в една от садките собственика на садките е доволен че не му крадат от рибата в другите садки .по нагоре има още един самонастанил се садкоодглеждащ пъстърва като историята с мрежите се повтаря колеги дайте идей как да ги лекуваме

За риболов не мисля,само когато съм за риба...
това с ножа и салатата е добре ама миналата година се бяха появили видри и скъсаха садките та отвориха на риболовците доста работа а собственика даде 500лв на ловците и ги застреляха та сега трябва да търсим нови видри поне 2 мъжка и женска та напролет да си имаме и малкиpopdiego написа:Обикновено вадя ножа и режа като салата. Много фино и красиво става.t68 написа:колеги риболовци има доста сериозен проблем на язовир ДУШАНЦИ .има садково развъждане на американска пъстърва дотук добре но работниците на базата всяка нощ разпъват мрежи в язовира и продават рибата . непродадената риба се съхранява в една от садките собственика на садките е доволен че не му крадат от рибата в другите садки .по нагоре има още един самонастанил се садкоодглеждащ пъстърва като историята с мрежите се повтаря колеги дайте идей как да ги лекуваме![]()