Воблер за щука

Модератор: sapuna

Аватар
Tervel
новобранец
новобранец

Мнение от Tervel »

Значи аз с воблври много не съм ловил, но знам че цените са от 10-15 лева за воблерче.Като идеш в магазина продавача е и консултант, като ти обяснява кой воблер какво прави и за какво служи.Продавачът е запален рибар, а не някоя фльорца, която няма нищо общо с нашата страст и ще ти помогне.Незнам колко си на ТИ с английския език, но тук можеш да ги разгледаш:

http://www.rapala.com/products/lures.cfm?navoption=all
Най-голямата риба е изпуснатата!
ivaka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ivaka »

"Друзья! Экономьте семейный бюджет, изучайте хит-парады!". И хващайте повече риба:

http://www.vlasenko.ru/1800-nnn/1847-txt.htm
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Колега Tervel - воблера за който става дума (който си купих аз от Панаира) струваше 4лв. и изглеждаше досуш като един от воблерите на Rapala,показани на техния сайт,ама явно е бил някое добре изглеждащо менте :( Иначе ,аз от панаира си накупих доста неща тогава - макара за 27лв,корда,блесни-всичко ми изглеждаше добре,но сега разбирам че всичко е било боклук-нито кордата се оказа добра,нито блесните,а и макарата май не е много стока,макар че продавача много си хвалеше стоката,та съвета ми към всички майнички е :" За бога,братя не купувайте нищо от Панаира".Още повече,че щанда беше открит само за новогодишния и коледен пазар в 8 палата на 3 етаж и сега въри ги търси тези мошеници да им се жалваш,ако си нямаш друга работа :x Направо съм бесен-не толкова за парите,ами за това ,че ме направиха на глупак!.Аз бях решил да си направя новогодишен подарък,а то какво излезе :?: :!:
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
Tervel
новобранец
новобранец

Мнение от Tervel »

На панаира има представители на много качествени марки, но межу тях има и ментета.Просто трябва да се избира страшно внимателно.Аз затва обичам да си ходя в тоя магази(риболовен свят) щото хората са винаги там и няма къде да ми бягат ако ми пробутат ментак, а и както казаха разни колеги, като изградиш приятелство с някой продавач можеш само да спечелиш
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

И да земете да се фанете у ръце и да не давате грешни паре за Рапала :wink: Айде другия път ще пусна некой по-щукоуловисти и нетолкова скъпи воблерчета :wink:

бех пускал снимки преди време ама нещо покрай разбора на потребителите ............

Риболовен свят Ицо ли го държи ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
kalinborisov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kalinborisov »

Когато си купувам воблер винаги се съобразявам с надписите по кутията и мястото където ще го пробвам. Не вярвам да си вземеш примамка която потъва и да отидеш с нея на блато.
Воблерите могат да бъдат поделени (най-общо разбира се) на 3 вида според методите ,които използват за да привлекат рибата.
1. Вид - разчитат изцяло на окраска и игра във водата
2.Вид - тракащи имат една или няколко съчми, който тракат при поклащане.при тях звукът е определящ и той привлича рибата
3.Вид комбинацията от споменатите по-горе две. Според мен тя е най-добрата.
Това разделение е на база собствен опит. Може да бъде допълнено или напълно отхвърлено разбира се.
Няма такъв воблер, който да е най- добрия. Имал съм случай на едно място да хвърлям продължително време с воблер, който ми е носил успех тук и да нямам слука. При смяната с друк от същия клас (имам предвид- потъващ -12см - друга марка)но по-различна окраска да регистрирам веднага удар. Оказва се, че ще трябва да разполагам с няколко воблера от един и същи клас за да кажа, че съм пробвал на излет всичко което мога. Ето защо всеки воблер трябва да се съхранява в кутийка с оригиналните си надписи и ние да се съобразяваме с тях. Това че имаш 50 воблера не значи че всичките можеш да ги ползваш на едно и също място, защото всеки е разработван и направен за вид риболов. Според мнозина щом воблерът е пуснат на вода и не потъва значи е плуващ. Подобна глупост видях в магазин където колега си го купи пренебрегвайки инструкцията на опаковката и продавача.
Колкото до марката тук всеки може да си харесва която си иска. Колкото повече толкова по-добре за нас рибарите. ще имаме по-голям избор.
Показаните воблери ми харесват защото имитират малка щука. Предимството им пред останалите имитаций на риби е, че щуката ги атакува дори да не е гони за да си защити територията. Ето защо и аз имам подобни. Не са на тази марка, но ще си взема и от тях за да се изпробват. Колегата Павел Иванов е пуснал готини снимки и може да ги видиш в темата "Как се лови щука на езеро?" От там е и мнението ми относно воблерите.
Йордан
новобранец
новобранец

Мнение от Йордан »

Колега,да изкажа и моето мнение.Воблерите рапала наистина са отлични,макар че има и други добри;моса,ружно пате...ако си решил да за запо4ваш риболов с воблер,трябва да имаш доста бройки,с най разли4на разцветка,защото никога не се знае на какво ще налети пущината :D Аз лично когато ходя на риболов с воблер,имам около 40 бройки в елека! :D Воблерите на Рапала,струват около 15 лева в магазините,и са изклю4ително здрави,с много здрави тройки!миналата година имах един много интересен слу4ай...хвърлях си за сом с един воблер на ружно пате,които е тежък 28 грама,и е голям..а ми удари щуке около килограм,така 4е не се знае както ти казах на какъв то4но воблер ще налети..винаги е разли4но!!! :D
хиена
Аватар
Tervel
новобранец
новобранец

Мнение от Tervel »

И тука да обобщим.Като цяло риболовът с изкуствени примамки изисква добро оборудване.Било то воблери, блесни, силиконови примамки.Най-добре е човек да се запаси с 10 воблерчета и тогава да почне да попълва колецията постепенно.Аз до сега само с блесни съм работил и съм хващал бяла риба и кефал.Щуките на рибе ги ловя(с тапа)
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Колега,аз не смятам да ставам маниак по отношение на риболова с воблери.Иначе и аз щуката я ловя предимно на тапа и предпочитам този риболов,но често съм имал случаи,когато на тапата неще да пипне,а на блесна дава ефект.Чесно казано в инвертара си имам налични само 2 блесни(смея да кажа универсални,макар че вие всички ще ревнете,че универсални блесни и воблери няма),който си ги пазя вече 3 години и с които сум изкарал бая рибоци-кефал,костур,щука.Всяка година им сменям тройките само с нови(дори едната блесна е с изтрити цветове вече и въпреки всичко тази есен регистрирах около 10-12 удара на щука на нея-едната 5 кг.),така че според мен е факт ,че с една и съща блесна може с еднакъв успех да се лови различен вид риба.Не знам,но предполагам че и с воблерите е така.Затова смятам да се оборудвам на първо време с 2 добри воблера,за да знам,че когато не ще да вземе щуката на тапа,съм пробвал на блесна и на воблер,а ако някоя друга риба реши да атакува воблера по това време - добре дошла :)
Според мен много е важно да се познава топологията на мястото където хвърляш на воблер или блесна и да притежаваш умения по воденето на същите,както и да знаеш как да застанеш,къде,как да заметнеш(абе то си е цяла наука),така че може и златен воблер да имаш и пак нищо да не хванеш,а може с една нищо и никаква блесничка(от 3 лв.) да изкараш 5 кг. щука-това си е факт,колеги-Вервайте ми,говоря ви от опит :wink:
Аватар
Tervel
новобранец
новобранец

Мнение от Tervel »

Напълно си прав колега!Постепенно и ще се оборудваш, а и като слушам си и късметлия с изкуствените примамки, така че успех.И един съвет.Щом няма да купуваш много воблери, вземи си на РАПАЛА.25-30 лева не са кой знае колко много.За сметка на това са изключително качествени.И не забравяй да провериш тройките дали са добри и халките :wink:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Кхъм , начи да се уметна ей тъй лаишки :D

Перфектни воблери за щука са на BALZER

http://us.st11.yimg.com/store1.yimg.com ... 80_8472469
особенно "Е" модела
http://us.st11.yimg.com/store1.yimg.com ... 80_8618136

Също така на JAXON

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Рапалата не е точно най-добрият воблер за наще водоеми :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Tervel
новобранец
новобранец

Мнение от Tervel »

Щом казваш значи е така.Абе работата е да се експериментира, че и наща риба е една....много умешена с водата :lol:

Наздраве колега!
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Павка,тези воблери на Balzer наистина много ми харесват-особено имитациите на малка щука,каракудка и слънчевка рибка и ако има къде да си ги купя в Пловдив веднага бих си ги купил.Само в София ли има магазини,където се продава стока на Balzer(воблери де) :?: Ако някой има инфо къде в Пловдив мога да си купя някой от горепосочените воблери нека пише.Предварително му благодаря :!:
MISANTHROPE
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от MISANTHROPE »

kolegata katri,
kat si mu fanal chalyma shto ne si karash s blesnite .
bih ti prporychal i na drshkovich da probvash , lichno az go predpochitam .
inache ot voblerite sym probval tozi na jaxon deto e kato shtuka i sym dovolen ,pyk i ne e mnogo skup ,okolo 10-12 lv.
Аватар
lazarov_bg
новобранец
новобранец

Мнение от lazarov_bg »

Нека и аз да ви се намеся в обсъждането на щукарските воблери ! Не видях никъде да споменавате воблерите на Salmo , което е доста учудващо , като се има на предвид че сте спинингисти.
Смятам че тази фирма има доста добри и качествени продукти на добра цена .
http://www.24.olsztyn.pl/salmo/modules. ... age&pid=49
http://www.24.olsztyn.pl/salmo/modules. ... age&pid=58
[/img]
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”