Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Воблер за щука
Модератор: sapuna
Значи аз с воблври много не съм ловил, но знам че цените са от 10-15 лева за воблерче.Като идеш в магазина продавача е и консултант, като ти обяснява кой воблер какво прави и за какво служи.Продавачът е запален рибар, а не някоя фльорца, която няма нищо общо с нашата страст и ще ти помогне.Незнам колко си на ТИ с английския език, но тук можеш да ги разгледаш:
http://www.rapala.com/products/lures.cfm?navoption=all
http://www.rapala.com/products/lures.cfm?navoption=all
Най-голямата риба е изпуснатата!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
"Друзья! Экономьте семейный бюджет, изучайте хит-парады!". И хващайте повече риба:
http://www.vlasenko.ru/1800-nnn/1847-txt.htm
http://www.vlasenko.ru/1800-nnn/1847-txt.htm
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега Tervel - воблера за който става дума (който си купих аз от Панаира) струваше 4лв. и изглеждаше досуш като един от воблерите на Rapala,показани на техния сайт,ама явно е бил някое добре изглеждащо менте
Иначе ,аз от панаира си накупих доста неща тогава - макара за 27лв,корда,блесни-всичко ми изглеждаше добре,но сега разбирам че всичко е било боклук-нито кордата се оказа добра,нито блесните,а и макарата май не е много стока,макар че продавача много си хвалеше стоката,та съвета ми към всички майнички е :" За бога,братя не купувайте нищо от Панаира".Още повече,че щанда беше открит само за новогодишния и коледен пазар в 8 палата на 3 етаж и сега въри ги търси тези мошеници да им се жалваш,ако си нямаш друга работа
Направо съм бесен-не толкова за парите,ами за това ,че ме направиха на глупак!.Аз бях решил да си направя новогодишен подарък,а то какво излезе

Риболовец,а не рибар съм аз!!
На панаира има представители на много качествени марки, но межу тях има и ментета.Просто трябва да се избира страшно внимателно.Аз затва обичам да си ходя в тоя магази(риболовен свят) щото хората са винаги там и няма къде да ми бягат ако ми пробутат ментак, а и както казаха разни колеги, като изградиш приятелство с някой продавач можеш само да спечелиш
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
И да земете да се фанете у ръце и да не давате грешни паре за Рапала
Айде другия път ще пусна некой по-щукоуловисти и нетолкова скъпи воблерчета
бех пускал снимки преди време ама нещо покрай разбора на потребителите ............
Риболовен свят Ицо ли го държи ?

бех пускал снимки преди време ама нещо покрай разбора на потребителите ............
Риболовен свят Ицо ли го държи ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- kalinborisov
- новобранец
- Обратна връзка:
Когато си купувам воблер винаги се съобразявам с надписите по кутията и мястото където ще го пробвам. Не вярвам да си вземеш примамка която потъва и да отидеш с нея на блато.
Воблерите могат да бъдат поделени (най-общо разбира се) на 3 вида според методите ,които използват за да привлекат рибата.
1. Вид - разчитат изцяло на окраска и игра във водата
2.Вид - тракащи имат една или няколко съчми, който тракат при поклащане.при тях звукът е определящ и той привлича рибата
3.Вид комбинацията от споменатите по-горе две. Според мен тя е най-добрата.
Това разделение е на база собствен опит. Може да бъде допълнено или напълно отхвърлено разбира се.
Няма такъв воблер, който да е най- добрия. Имал съм случай на едно място да хвърлям продължително време с воблер, който ми е носил успех тук и да нямам слука. При смяната с друк от същия клас (имам предвид- потъващ -12см - друга марка)но по-различна окраска да регистрирам веднага удар. Оказва се, че ще трябва да разполагам с няколко воблера от един и същи клас за да кажа, че съм пробвал на излет всичко което мога. Ето защо всеки воблер трябва да се съхранява в кутийка с оригиналните си надписи и ние да се съобразяваме с тях. Това че имаш 50 воблера не значи че всичките можеш да ги ползваш на едно и също място, защото всеки е разработван и направен за вид риболов. Според мнозина щом воблерът е пуснат на вода и не потъва значи е плуващ. Подобна глупост видях в магазин където колега си го купи пренебрегвайки инструкцията на опаковката и продавача.
Колкото до марката тук всеки може да си харесва която си иска. Колкото повече толкова по-добре за нас рибарите. ще имаме по-голям избор.
Показаните воблери ми харесват защото имитират малка щука. Предимството им пред останалите имитаций на риби е, че щуката ги атакува дори да не е гони за да си защити територията. Ето защо и аз имам подобни. Не са на тази марка, но ще си взема и от тях за да се изпробват. Колегата Павел Иванов е пуснал готини снимки и може да ги видиш в темата "Как се лови щука на езеро?" От там е и мнението ми относно воблерите.
Воблерите могат да бъдат поделени (най-общо разбира се) на 3 вида според методите ,които използват за да привлекат рибата.
1. Вид - разчитат изцяло на окраска и игра във водата
2.Вид - тракащи имат една или няколко съчми, който тракат при поклащане.при тях звукът е определящ и той привлича рибата
3.Вид комбинацията от споменатите по-горе две. Според мен тя е най-добрата.
Това разделение е на база собствен опит. Може да бъде допълнено или напълно отхвърлено разбира се.
Няма такъв воблер, който да е най- добрия. Имал съм случай на едно място да хвърлям продължително време с воблер, който ми е носил успех тук и да нямам слука. При смяната с друк от същия клас (имам предвид- потъващ -12см - друга марка)но по-различна окраска да регистрирам веднага удар. Оказва се, че ще трябва да разполагам с няколко воблера от един и същи клас за да кажа, че съм пробвал на излет всичко което мога. Ето защо всеки воблер трябва да се съхранява в кутийка с оригиналните си надписи и ние да се съобразяваме с тях. Това че имаш 50 воблера не значи че всичките можеш да ги ползваш на едно и също място, защото всеки е разработван и направен за вид риболов. Според мнозина щом воблерът е пуснат на вода и не потъва значи е плуващ. Подобна глупост видях в магазин където колега си го купи пренебрегвайки инструкцията на опаковката и продавача.
Колкото до марката тук всеки може да си харесва която си иска. Колкото повече толкова по-добре за нас рибарите. ще имаме по-голям избор.
Показаните воблери ми харесват защото имитират малка щука. Предимството им пред останалите имитаций на риби е, че щуката ги атакува дори да не е гони за да си защити територията. Ето защо и аз имам подобни. Не са на тази марка, но ще си взема и от тях за да се изпробват. Колегата Павел Иванов е пуснал готини снимки и може да ги видиш в темата "Как се лови щука на езеро?" От там е и мнението ми относно воблерите.
Колега,да изкажа и моето мнение.Воблерите рапала наистина са отлични,макар че има и други добри;моса,ружно пате...ако си решил да за запо4ваш риболов с воблер,трябва да имаш доста бройки,с най разли4на разцветка,защото никога не се знае на какво ще налети пущината
Аз лично когато ходя на риболов с воблер,имам около 40 бройки в елека!
Воблерите на Рапала,струват около 15 лева в магазините,и са изклю4ително здрави,с много здрави тройки!миналата година имах един много интересен слу4ай...хвърлях си за сом с един воблер на ружно пате,които е тежък 28 грама,и е голям..а ми удари щуке около килограм,така 4е не се знае както ти казах на какъв то4но воблер ще налети..винаги е разли4но!!! 

хиена
И тука да обобщим.Като цяло риболовът с изкуствени примамки изисква добро оборудване.Било то воблери, блесни, силиконови примамки.Най-добре е човек да се запаси с 10 воблерчета и тогава да почне да попълва колецията постепенно.Аз до сега само с блесни съм работил и съм хващал бяла риба и кефал.Щуките на рибе ги ловя(с тапа)
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега,аз не смятам да ставам маниак по отношение на риболова с воблери.Иначе и аз щуката я ловя предимно на тапа и предпочитам този риболов,но често съм имал случаи,когато на тапата неще да пипне,а на блесна дава ефект.Чесно казано в инвертара си имам налични само 2 блесни(смея да кажа универсални,макар че вие всички ще ревнете,че универсални блесни и воблери няма),който си ги пазя вече 3 години и с които сум изкарал бая рибоци-кефал,костур,щука.Всяка година им сменям тройките само с нови(дори едната блесна е с изтрити цветове вече и въпреки всичко тази есен регистрирах около 10-12 удара на щука на нея-едната 5 кг.),така че според мен е факт ,че с една и съща блесна може с еднакъв успех да се лови различен вид риба.Не знам,но предполагам че и с воблерите е така.Затова смятам да се оборудвам на първо време с 2 добри воблера,за да знам,че когато не ще да вземе щуката на тапа,съм пробвал на блесна и на воблер,а ако някоя друга риба реши да атакува воблера по това време - добре дошла
Според мен много е важно да се познава топологията на мястото където хвърляш на воблер или блесна и да притежаваш умения по воденето на същите,както и да знаеш как да застанеш,къде,как да заметнеш(абе то си е цяла наука),така че може и златен воблер да имаш и пак нищо да не хванеш,а може с една нищо и никаква блесничка(от 3 лв.) да изкараш 5 кг. щука-това си е факт,колеги-Вервайте ми,говоря ви от опит

Според мен много е важно да се познава топологията на мястото където хвърляш на воблер или блесна и да притежаваш умения по воденето на същите,както и да знаеш как да застанеш,къде,как да заметнеш(абе то си е цяла наука),така че може и златен воблер да имаш и пак нищо да не хванеш,а може с една нищо и никаква блесничка(от 3 лв.) да изкараш 5 кг. щука-това си е факт,колеги-Вервайте ми,говоря ви от опит

Напълно си прав колега!Постепенно и ще се оборудваш, а и като слушам си и късметлия с изкуствените примамки, така че успех.И един съвет.Щом няма да купуваш много воблери, вземи си на РАПАЛА.25-30 лева не са кой знае колко много.За сметка на това са изключително качествени.И не забравяй да провериш тройките дали са добри и халките 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Кхъм , начи да се уметна ей тъй лаишки
Перфектни воблери за щука са на BALZER
http://us.st11.yimg.com/store1.yimg.com ... 80_8472469
особенно "Е" модела
http://us.st11.yimg.com/store1.yimg.com ... 80_8618136
Също така на JAXON

Рапалата не е точно най-добрият воблер за наще водоеми

Перфектни воблери за щука са на BALZER
http://us.st11.yimg.com/store1.yimg.com ... 80_8472469
особенно "Е" модела
http://us.st11.yimg.com/store1.yimg.com ... 80_8618136
Също така на JAXON

Рапалата не е точно най-добрият воблер за наще водоеми

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Павка,тези воблери на Balzer наистина много ми харесват-особено имитациите на малка щука,каракудка и слънчевка рибка и ако има къде да си ги купя в Пловдив веднага бих си ги купил.Само в София ли има магазини,където се продава стока на Balzer(воблери де)
Ако някой има инфо къде в Пловдив мога да си купя някой от горепосочените воблери нека пише.Предварително му благодаря 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
- lazarov_bg
- новобранец
Нека и аз да ви се намеся в обсъждането на щукарските воблери ! Не видях никъде да споменавате воблерите на Salmo , което е доста учудващо , като се има на предвид че сте спинингисти.
Смятам че тази фирма има доста добри и качествени продукти на добра цена .
http://www.24.olsztyn.pl/salmo/modules. ... age&pid=49
http://www.24.olsztyn.pl/salmo/modules. ... age&pid=58
[/img]
Смятам че тази фирма има доста добри и качествени продукти на добра цена .
http://www.24.olsztyn.pl/salmo/modules. ... age&pid=49
http://www.24.olsztyn.pl/salmo/modules. ... age&pid=58
[/img]