освен с клатене..........

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

освен с клатене..........

Мнение от камен »

Имам, един въпрос карагьоз освен с телескоп може ли да се лови на спининг,примерно като сафрида.Уточнявам замятане от бряг или буна и обиране.Изчетох доста неща ,но не срешнах друг начин на ловене освен мрежа и дълаг телескоп. Благодаря .
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Да така ловихме миналата година през Май месец от плаващия док...край Славянка...едни клатеха...другите обираха...влизаха по 2-3 делфина в залива и пръскаха рибата...но на клатене аз лично ловях по-големи риби...като спреше на пръта...пробвах със спининга...резултата от риболова бе повече от отличен...

Изображение

още няколко пъти "постилах" капака на Форчо с карагьози...като носех по една кофа риба в къщи накрая взеха да ми се мръщят.... :lol:
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Но чипарето е значително по малко при спининга 10-15 куки,нали :?:
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Ох, и на мен ми се е приял карагьоз Камене. По това време е много близко до брега но се лови само на мрежа. За чепарето трябва да чакаме водата да стане 15 градуса - мисля.
Лятото имах два случая когато, карагьоза се хвана , като захапа оловото . Това ме навява на мисълта че има шанс да се хване и на воблер . Тук е мястото да се изкажа за воблера. За мене е чист мазохизъм да се мъчиш да ловиш на воблер след като има други много по успешни методи.
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

За времето е ясно,че ще трябва да изчакаме доста докато се вдигне t на морската.Въпроса ми е дали може да се създаде малко екшън със спининга,а не да си стоя на з....ка и да клатя оня дългия кол :wink:
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Може . Достатачни са и десетте куки на чепарето. Миналата пролет след буря беше навлязал карагьоз в канала и под моста го ловиха със замятане. Лятото карагьоза е в горните слоеве на водата и само да се доближи до брега ще се лови на спининг ако си намериш подходящо място . От буните и вълнолома ти трябва по голяма пръчка обаче.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Ще пробвам като дойде карагьозчето и с парашутките...голам кеф ще е ако успея и сега...да ковна някой карагьозче...ще сложа тапа с подвижно силиконово топче на кордата и...ще регулирам дълбочината на пуснатия парашут...трябва само да се внимава с течението и вятъра...като нахвърлям 10 на парашутчета...това вече си е площ... :lol:
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

От буните и вълнолома ти трябва по голяма пръчка обаче.
В смисъл 3,90 трябва да ми свърши работа
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Дели написа:Може . Достатачни са и десетте куки на чепарето. Миналата пролет след буря беше навлязал карагьоз в канала и под моста го ловиха със замятане. Лятото карагьоза е в горните слоеве на водата и само да се доближи до брега ще се лови на спининг ако си намериш подходящо място . От буните и вълнолома ти трябва по голяма пръчка обаче.
Ееейййй, човече...ти се обади , бе...:smt038 ... най-после. Много се радвам , че четеш във форума. От лодката ти си ги ловил в горните слоеве - добре - обаче си мисля, че карагьоза е издръжлива на студено риба - ей сега през Февруари ще питам едни мои хора дали е влязло в мрежите им нещо - обикновено в такова студено време са ми носили предни години.
ааа...да ти кажа и за мен карагьоз на скара е фантазия :partyman:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Изображение

Тези карагьозчета са от преди сибирските студове...
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Тези карагьозчета са от преди сибирските студове...
Хванати на........ :?:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

на мрежи ги ловят сега карагьозите...та чудясе на парашутите дали няма да отиде някой... :lol:
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Камене, карагьозчетата са мрежарски / не съм твърдял друго /. Постнах снимката, за да си припомните как изглежда тази риба :lol: . Иначе навремето с баща ми / Вечна му памет!/ от лодката на чепаре сме вадили много карагьоз, но дребен. На местно поморийско наречие му казват " БЛЕЧ". Като казвам чепаре имам предвид такова за сафрид. Лично аз карагьоз от брега не съм хващал никога.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

С нетърпение чакам края на април и началото на май...Жусти заповядай на плаващия док...Славянка...чепаре...с по 40 куки червено и златно ламе...най-доброто което може да предостави Ванко от магазин Рибар в Краставицата..голям кеф е като ти се закачи някое 30-40 и нагоре сантиметрово парче...имах чувството , че ще ми измъкне пръта от ръцете...хахаха... :lol:

После как да не викаш на всяка риба...ОЛЕЛЕ РЪЦЕТЕ МИ...и ... НЯКОЙ ДА НЕ Е ВИДЯЛ...хахаха... :lol:

Малкия БЛЕЧ вървеше на чепаре от малки червени карбончета...12 и 14 №...ама така добре чукаше...за нула време се пълни една средно големичка кофичка с рибета... :lol:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

То добре макара ще купувам нова , ама да взема и нова гега да купувам , че като чета за тия големи риби тук дето искали да вземат пръчката на Бат Милен ... :D
Клавиатура риба не лови!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”