ИМА ЛИ ВСЕ ОЩЕ ЧЕРНОМОРСКА СКУМРИЯ
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- lefera
- вече хвърля и на тежко
ИМА ЛИ ВСЕ ОЩЕ ЧЕРНОМОРСКА СКУМРИЯ
НА САААМ НАРОДЕ ПРЯСНААА РИБАААА. ПРОВИКНА СЕ МУРГАВИЯТ АМБУЛАНТЕН ТЪРГОВЕЦ НА РИБА И УБЕЖДАВАШЕ ЕДИН БАЛЪК (АБЕ ЧОВЕК ОТ ПРОВИНЦИЯТА- МАЙ ОТ СОФИЯ), ЧЕ МУ ПРОДАВА ЧЕРНОМОРСКА СКУМРИЯ
ЕЕЕХ ХУБАВО БИ БИЛО АМА ЗА ТАКОВА ЖИВОТНО СЪМ ЧУВАЛ САМО ОТ БАЩА МИ. КАК НЯМАЛО КЪЩА В БУРГАС БЕЗ НАСОЛЕНА СКУМРИЙКА ИЛИ НАНИЗАНИ ЧИРОЗИ, ГАРОЗИ (ДРОБЧЕТА) ОТ СКУМРИЙКИ (МАЛЕ ТЕКНАХА МИ ЛИГИТЕ). ТА ТАКА И ДО СЕГА НЕ СЪМ ВИДЯЛ СКУМРИЙКИ В РОДНОТО МОРЕ. ТУК ТАМ НЕКОЙ ПУСКА ПАРТЕНКИ ЧЕ ВЛЯЗЛА В НЯКОЙ ДАЛЯН АМА НЕ ВЯРВАМ.
ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ БРАЧЕДИТЕ ОТ ТЯВА СТРАНА НА БОСФОРО ОЩЕ Я ЛОВЯТ ОБАЧЕ ДО ТУК НЕ ИДВА ДАЛИ Е ОТ СЪЩИЯ ВИД НЕ ЗНАМ
КАТО УЧЕНИК СЪМ ЛОВИЛ ЗМАРИД БУРГАЗЛИИТЕ СИГУРНО ГО ЗНАЯТ АМА И НЕГО ОТ 20 ГОДИНИ ГО НЯМА. ПИШЕТЕ ПО ТЕМАТА МОЖЕ НЯКОИ ПЪК ДА ГИ Е ВИЖДАЛ ?
ЕЕЕХ ХУБАВО БИ БИЛО АМА ЗА ТАКОВА ЖИВОТНО СЪМ ЧУВАЛ САМО ОТ БАЩА МИ. КАК НЯМАЛО КЪЩА В БУРГАС БЕЗ НАСОЛЕНА СКУМРИЙКА ИЛИ НАНИЗАНИ ЧИРОЗИ, ГАРОЗИ (ДРОБЧЕТА) ОТ СКУМРИЙКИ (МАЛЕ ТЕКНАХА МИ ЛИГИТЕ). ТА ТАКА И ДО СЕГА НЕ СЪМ ВИДЯЛ СКУМРИЙКИ В РОДНОТО МОРЕ. ТУК ТАМ НЕКОЙ ПУСКА ПАРТЕНКИ ЧЕ ВЛЯЗЛА В НЯКОЙ ДАЛЯН АМА НЕ ВЯРВАМ.
ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ БРАЧЕДИТЕ ОТ ТЯВА СТРАНА НА БОСФОРО ОЩЕ Я ЛОВЯТ ОБАЧЕ ДО ТУК НЕ ИДВА ДАЛИ Е ОТ СЪЩИЯ ВИД НЕ ЗНАМ
КАТО УЧЕНИК СЪМ ЛОВИЛ ЗМАРИД БУРГАЗЛИИТЕ СИГУРНО ГО ЗНАЯТ АМА И НЕГО ОТ 20 ГОДИНИ ГО НЯМА. ПИШЕТЕ ПО ТЕМАТА МОЖЕ НЯКОИ ПЪК ДА ГИ Е ВИЖДАЛ ?
ПРОВИНЦИЯТА Е ТАМ КЪДЕТО НЯМА МОРЕ
На времето като учех в Техникума по Морски и Океански Риболов...ходехме на стаж по РКтата в Созопол...виждал съм по таляните черноморска скумрия ...но рядко... последните години пак се появи черноморската скумрия...но интересно сякаш беше друга риба...нямаше тия напречни ивици...тъмни на светлосин фон...абе цялата с черна / тъмносиня окраска на гърба...дали е някакъв мутант...това не знам... 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Определено има скумрия от скоро от 5 години някаде ама само по мрежите на рибарите покрай другите риби...има турска иначе някаква ама не е вкусна!
Баща ми ми разправя кога са изчезнали и сега вика че пак има !
Същност той дори е ловил с волтичка мазни черноморски скумрийки !
Баща ми ми разправя кога са изчезнали и сега вика че пак има !
Същност той дори е ловил с волтичка мазни черноморски скумрийки !
За бракониерите само слънчаци
!

lefera
:(
За последно съм го ловил на кея на Приморско някъде 1965 г. , но бях на годините на калка4чо ..
Май сме били ученици по едно и също време , тогава и компютри нямаше , та имаше повече време за риболов ..КАТО УЧЕНИК СЪМ ЛОВИЛ ЗМАРИД БУРГАЗЛИИТЕ СИГУРНО ГО ЗНАЯТ АМА И НЕГО ОТ 20 ГОДИНИ ГО НЯМА.

За последно съм го ловил на кея на Приморско някъде 1965 г. , но бях на годините на калка4чо ..
На платено не одим !