Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Промишлен риболов по Дунав
Модератор: bobopeli
-
- и господ не е толокова добър
Re: Промишлен риболов по Дунав
Цено,аз не искам да се заяждам с вас,но много мразя когато местните около някой водоем или река се мислят за собственици и всичко им е позволено.Интересното е че съм запознат много повече от колкото си мислиш.Говорите за опасности от бракониерски методи.Ами трпетеги,вие сте постояно там.А за обезрибяването не ми се говори,навсякъде другаде по Дунава гъмжи от риба само при нас не,то това е от заводите

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- ceno cenov
- разбира нещата
Аз също съм далеч от мисълта да се заяждам.

И мен това е нещото което най - много ме дразни. Затова всъщност и най-много ми се иска да се забрани промишления риболов. С трепането за съжаление не става. Много опасен спорт се получава. Властите имат проблеми с тях та камо ли редовите риболовци като мен, които и оръжие не носят в себе си (в крайна сметка отивам на риболов, а не на лов). А и вече се появяват и личности които не са местни и те засвояват. Заграждат се терени и всеки вика, че има нотариален акт и така.....Абе какви дивотии съм видял това лято. Единственото решение е разстрел на място.много мразя когато местните около някой водоем или река се мислят за собственици и всичко им е позволено.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
По Дунав трябва да се забрани всякакъв вид риболов за 5 години! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
Проблема по Дунава с намаляващата популация на рибите не идва от мрежите.В последните години наи доходно за бракониерите е използването на ток от акумолатор.Вдигаики му ампеража чрез уред които струва около 500лв,зашеметяват рибата която се намира в радиус 3-5м около лодката.Наи уязвим е сома ,защото тялото му е обвито със слуз и е добър проводник.И наи голямата гадост е че този уред УНИЩОЖАВА всички личинки и дребни рибки.В нашия краи наи силни и активни са Ломските бракониери.Хванаха ги ,съдиха ги,те си платиха и така.Историята и до ден днешен продължава.Та за туи рибата все повече става мираж.А техните лодки по мощни и от на гранична полис.
-
- новобранец
всяка година по това време ходя на тесния ловех добри щуки ,за тази година ходих пет пъти , две капота и за другите дни по две щуки 1.5 до 2 кила чудясе защо я няма
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
мрежарите да не се прават на луди а да си пускат мрежите покрай Българското крайбрежие,в позволителното за плаване или в свидетелството за правоспособност пишеше че лицето ще спортува или ще риболува покрай крайбрежието(някъде около 50 от брега).Този промишлен риболов трябва да се ЗАБРАНИ-с нетърпение чакам да дойде този момент
dalgia
Дано да дочакаме - но по-вероятно не.От там им капе по някой лев - от таксите....
Прав си - този "промишлен" или "стопански" риболов си е узаконено бракониерство...Този промишлен риболов трябва да се ЗАБРАНИ-с нетърпение чакам да дойде този момент..
Дано да дочакаме - но по-вероятно не.От там им капе по някой лев - от таксите....
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Това малко.....в Дунав с ток, че и сомове.....пенеже другите риби нямат слуз? Не се заяждам друже, обаче като към градски легенди ми звучи.....nervaa написа:Проблема по Дунава с намаляващата популация на рибите не идва от мрежите.В последните години наи доходно за бракониерите е използването на ток от акумолатор.Вдигаики му ампеража чрез уред които струва около 500лв,зашеметяват рибата която се намира в радиус 3-5м около лодката.Наи уязвим е сома ,защото тялото му е обвито със слуз и е добър проводник.И наи голямата гадост е че този уред УНИЩОЖАВА всички личинки и дребни рибки.В нашия краи наи силни и активни са Ломските бракониери.Хванаха ги ,съдиха ги,те си платиха и така.Историята и до ден днешен продължава.Та за туи рибата все повече става мираж.А техните лодки по мощни и от на гранична полис.
Факт е обаче че рибата по Дунав намаля откакто навлязоха масово две неща.....купешките найлонови мрежи и моторите. Преди един рибар ще гребе, ще пуска мрежи....и така 3-4 пъти максимум....после просто няма сили. Сега...докато си избива бензина..... Преди един "професионален рибар" си пази мрежата защото като я скъса....после седмица ремонт. Недай боже да я повреди непоправимо....няколко месеца плетене на нова. Сега отива, купува платно и за един ден и наплита радина, въжета тапи и олово и.....сещате се. Да не говорим за използването на мрежи с очи /дупки/ по-малки от допустимите,тоталното неспазване на забрани. Още статичните мрежи, преграждането на устия на реки, канали, ями и прочие. На рибата просто не се позволява да достигне подходящите за хвърляне на хайвера места....
Въдичарите също сме криви....незнам как е назапад по реката, но тук 90% от въдичарите прибират всяка риба, без значение големината, вида, количеството. Виждал съм как за един ден на отсечка от крайбрежието в порядъка на 500 метра да се излавят и впоследствие изяждат тонове 150-200 грамови шаранчета. Не я заслужаваме тая река!!!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- научил се да хвърля
Най-лошото е ,че не са легенди а действителностТова малко.....в Дунав с ток, че и сомове.....пенеже другите риби нямат слуз? Не се заяждам друже, обаче като към градски легенди ми звучи

- dalgia
- вече хвърля и на тежко
еми ще кажеме на мрежарите да си свалят моторите и да почват само с греблата
Няма толкова голямо значение каква мрежа се използва,лошото е че се използва.Подгответе се с въженце и една малка котвичка и като видите мрежа и е в обхвата ви...хвърляйте и я вадете 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Доста се отклонихте от темата!
В този си вид няма нищо общо със "Сладководен" и пътува към "Бракониери"!
Ще оставя връзка,която след няколко дни ще бъде изтрита!
В този си вид няма нищо общо със "Сладководен" и пътува към "Бракониери"!
Ще оставя връзка,която след няколко дни ще бъде изтрита!
-
- ще става разбирач
Подкрепям nemezis отчасти ,мнението ми е,че трябва да предиэвикаме полемика по въпроса [платени публикаций,лобиране в парламента, концесиониране на въдичарските участъци и др.], пък каквото сабя покаже.ПРЕКАЛЕНО Е ![падъм си малко мечтател.........]
- Венелин Радушев
- разбира нещата
А дали не се опитах просто да ви докажа че именно на мрежарите се дължи безрибието? Какво ще предприемем е вече друг въпрос и поне на мен ми е ясно какво....нищо......сефте....dalgia написа:еми ще кажеме на мрежарите да си свалят моторите и да почват само с греблатаНяма толкова голямо значение каква мрежа се използва,лошото е че се използва.Подгответе се с въженце и една малка котвичка и като видите мрежа и е в обхвата ви...хвърляйте и я вадете
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- новобранец
Aз съм от силистра и знам за какво става въпрос.Знам какво е да няма каде да си хвърлиш въдицата от мрежи само в района на гради има поне 40 лодки а на всеки 2 ,3 км има рибарски селища с по минимум 15 лодки.И после чакай да има риба на едната пружина като професионалните рибари хвърлят по 500метра мрежи.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колеги не се заблуждавайте, всичко ще приключи доста скоро.
Рибите се бият масово с ток. Преди се набиваха в дърветата по островите за да се спасят от мрежите сега няма къде.
С тези темпове всичко ще приключи за 2-3 години.
Всички магазини в Русе продават риба бита с ток. Не се бие само сом а всичко, прибира се каквото е поръчано или каквото по скъпо излезе.
Рибите се бият масово с ток. Преди се набиваха в дърветата по островите за да се спасят от мрежите сега няма къде.
С тези темпове всичко ще приключи за 2-3 години.
Всички магазини в Русе продават риба бита с ток. Не се бие само сом а всичко, прибира се каквото е поръчано или каквото по скъпо излезе.