яз.Тракиец

Модератори: bobopeli, sapuna

HAZART
сериозен играч
сериозен играч

яз.Тракиец

Мнение от HAZART »

В четвъртък вечерта отидох на яз.Тракиец с намерение да преспя и в петък да влезна рано и да ги направя дарперан,сърсапат и мусмундар.Но се замотахме и станахме късно (в 10 часа ) :oops: .Значи обикалям си в "Караманския ръкав" и на сонара нищо,ята корморани и тук-там някакви бели гадове вероятно гларуси, и си викам: където са те,там е рибата.Започнах да се насочвам към ятата и верно ,на сонара риба. При едно от приближаванията видях един гларус да кълве нещо.Когато се приближих видях,че е шаран,гада му с гад беше изкълвал очите и част от хрилете.Понеже още показваше признаци на живот го кепнах и прибрах,ел.кантара показа 4,500 кг.Друга риба не хванах.Цял ден си мисля,(уж не съм тъп) и не успях да открия една причина да се закрилят тези птици.Дали са толкова редки в света,щом вече са многобройна напаст у нас.Явно не са заплаха само за малките риби.Колко ли риба на ден осакатяват?
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Re: яз.Тракиец

Мнение от HAZART »

:smt023 Благодаря ти друже за инфото.Ще подхраня котките в махалата.

Изображение
sexy_klo6ar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sexy_klo6ar »

Според мен не е възможно птиците да убиват шараните. Не може една глупава сухоземна птица да е по-пъргава и бърза от един най-малко 200g шаранче :!:
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

sexy_klo6ar написа:Според мен не е възможно птиците да убиват шараните. Не може една глупава сухоземна птица да е по-пъргава и бърза от един най-малко 200g шаранче :!:

http://www.vbox7.com/play:4ae0b52f Да бе извинявай,бях забравил,че основната им храна е обелки от картофи и кочани от зеле.

Изображение
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Хе ,които не бил свидетел как корморан хвашта риба,ништо не знае :wink: Аз сам бил свидетел как корморани хваштат пред очите ми каракуди от кило,а не пак от 200 грама :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
kapsula
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kapsula »

Аз също съм виждал по Марица как се хранят тея гадове. Вярвай ми страшен хищник е това корморана.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Бащата на един приятел лови с мрежи в Дунав. Ведели голямо ято корморани в реката и застанали на 150-200 метра под него....единият гребе колкото да държи лодката на едно място, а другият събира рибата. Кормораните нападат наред, по-малките риби изяждат, а останалите немогат да погълнат и изплуват надолу по течението зашеметени или мъртви /рибите/. Резултата е 50-тина килограма риба за 15 минути, като преобладавали риби около и над кило, но имало и над 2 кг.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
prokop4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от prokop4o »

тези гадове дали могат да ти грабнат воблера докато тролиш?аз също намерих едно шаранче към половинка полу мъртво.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”