Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз.Тракиец
-
- сериозен играч
яз.Тракиец
В четвъртък вечерта отидох на яз.Тракиец с намерение да преспя и в петък да влезна рано и да ги направя дарперан,сърсапат и мусмундар.Но се замотахме и станахме късно (в 10 часа )
.Значи обикалям си в "Караманския ръкав" и на сонара нищо,ята корморани и тук-там някакви бели гадове вероятно гларуси, и си викам: където са те,там е рибата.Започнах да се насочвам към ятата и верно ,на сонара риба. При едно от приближаванията видях един гларус да кълве нещо.Когато се приближих видях,че е шаран,гада му с гад беше изкълвал очите и част от хрилете.Понеже още показваше признаци на живот го кепнах и прибрах,ел.кантара показа 4,500 кг.Друга риба не хванах.Цял ден си мисля,(уж не съм тъп) и не успях да открия една причина да се закрилят тези птици.Дали са толкова редки в света,щом вече са многобройна напаст у нас.Явно не са заплаха само за малките риби.Колко ли риба на ден осакатяват?

-
- сериозен играч
Re: яз.Тракиец

-
- вече хвърля и на тежко
Според мен не е възможно птиците да убиват шараните. Не може една глупава сухоземна птица да е по-пъргава и бърза от един най-малко 200g шаранче 

-
- сериозен играч
sexy_klo6ar написа:Според мен не е възможно птиците да убиват шараните. Не може една глупава сухоземна птица да е по-пъргава и бърза от един най-малко 200g шаранче
http://www.vbox7.com/play:4ae0b52f Да бе извинявай,бях забравил,че основната им храна е обелки от картофи и кочани от зеле.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Хе ,които не бил свидетел как корморан хвашта риба,ништо не знае
Аз сам бил свидетел как корморани хваштат пред очите ми каракуди от кило,а не пак от 200 грама 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- kapsula
- вече хвърля и на тежко
Аз също съм виждал по Марица как се хранят тея гадове. Вярвай ми страшен хищник е това корморана.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Бащата на един приятел лови с мрежи в Дунав. Ведели голямо ято корморани в реката и застанали на 150-200 метра под него....единият гребе колкото да държи лодката на едно място, а другият събира рибата. Кормораните нападат наред, по-малките риби изяждат, а останалите немогат да погълнат и изплуват надолу по течението зашеметени или мъртви /рибите/. Резултата е 50-тина килограма риба за 15 минути, като преобладавали риби около и над кило, но имало и над 2 кг.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- prokop4o
- ще става разбирач
тези гадове дали могат да ти грабнат воблера докато тролиш?аз също намерих едно шаранче към половинка полу мъртво.