Първия ми спининг !

Модератор: sapuna

VGS
разбира нещата
разбира нещата

Първия ми спининг !

Мнение от VGS »

Привет на всички,
точно преди малко си направих подарък, първият ми истински спининг - SPRO Passion Light Spinning, 2-части, 2,40m/22-48g , маса -150г.
Ето го и него :
Изображение

И към него си взех една макара пак на Spro имам същата и съм доволен от нея а и цената не и е висока. ( SPRO Passion FD 740 )
По принцип не знам дали е походяща, моля за мнение и за двете ми придобивки .
Markony
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Първия ми спининг !

Мнение от Markony »

Честито,с здраве да ги ползваш и много риби на края на линията:).И аз го имам същия проблем,искам да си поръчам макара от нета,но не знам дали ще уцеля баланса :shock:
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от creativ »

Кога ще я пробваме по немските рибоци?
Със здраве да я ползваш и без риба да не ми се връщаш.
:smt079 :smt079 :smt079
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Proinov
фен клуб-скобар

Мнение от Proinov »

Да ти е честита.И все големи рибочи да вадиш с нея.Изображение
"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you." :D :D :D
injpetkov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от injpetkov »

Честито,много риба да хванеш с нея и то все елитна
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:D Честито и добре дошъл в групата !!! Да попитам , не е ли малко къса пръчката ? Макарата не е ли груба за този строй на пръчката ? Освен ако не си падаш по силови изпълнения ! Просто питам , иначе се радвам за теб и да си далече от капото с нея !!! :D
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Ами точно за това споделяс с вас , не само да се хваля.
Точно за макарата не съм сигурен дали ще пасне , не е толкова голяма, но пък можеше да е малко по лека.
Имам на един фидер една Шимано Катана, която мисля , че ще пасне по добре тук но не съм сигурен.
Имам и сщото спро намо , че 720 модела, него съм го изтъпанчил разбира се на мача.
Но и и дея си нямам как стоят нещата със спининга, не знам каде трябва да е баланса и как ще ми е по удобно.
Но при всички случаи на прът с маса 150г. каквато и макара да сложа пак ще е някак си по тежка.
Дали не сгеших с такъв лек прът ? :roll: или ?
Но при всички случаи като я пробвам ще се разбере.
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Абе до скоро и аз питах и Марко /бог да го поживи / ме светна в много неща , пиши му на лични или му звънни и той ще ти обясни цветно ! Аз му имам пълно доверие ! Друг достоверен източник е Сестрата или Павел Иванов , може и Кроки !!! Питай за да не сбъркаш !
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Здравей,колега VGS!

Опитах в ръка този модел ,но с по-малък тест,мисля,че беше..Направи ми много приятно впечатление като строй и тегло..
Дръжката е малко..авангардна за мен,но е удобна..

Сигурен ли си,че тестът на въдицата е 22/48 грама?! Това е сравнително голям тест и не подхожда много
на спинингова въдица с ,,light,, в заглавието..? :roll:
С какви примамки мислиш да ловиш с тази въдица?

Поздрави!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

rumbata написа:Абе до скоро и аз питах и Марко /бог да го поживи / ме светна в много неща , пиши му на лични или му звънни и той ще ти обясни цветно ! Аз му имам пълно доверие ! Друг достоверен източник е Сестрата или Павел Иванов , може и Кроки !!! Питай за да не сбъркаш !

Аз бих си дал мнението,но само за такъм който съм държал в ръце и имам директен поглед за това как се държи и прочие.Аз не бих се доверил на надписи по такъмите на различните фирми,защото на едни отговарят на 100% а на други са пълна измишльотина.Който и да даде мнение за нещо което не е държал,просто или лъже или си говори наизуст,истината е такава !!!Аз не се наемам да говоря за такъми които не познавам.Лесно е да се пишат акций и параметри на такъми,но разликите от фирма - до фирма са фрапиращи.За мен нещата са прости,взимам си такъм който мога да го ползувам за различни видове риби,проводки и примамки/поне за доста модели и големини примамки/.Пръчка на 2.10 може да се ползува за всякакъв вид риболов в зависимост от акцията,но не бих отишъл за сом и едра щука със нея защото не че не може,просто със 2.70 - 3.00 си е класика за такъв риболов.2.10м бих използувал за малки рекички където се ловят кефалчета и пъстървички до максимум 500гр - 1кг.Е,може да извади човек и по голяма риба със сигурност,но със по-дългата въдица е и по удобно и се замята по на далече и т.н.Тика и Спро,последно време извадиха доста добри такъми,но ако трябва да давам съвет за комплектоване на такъм,ще кажа - слагайте макарите на пръчката и си правете сами преценката дали е балансирана или не.Съвети от рода на на тази пръчка/спининг/ сложи еди-каква си макара става само когато си я пробвал и знаеш от личен опит кое как е и си ловил със точно такава комбинация,пръчка и макара.Това е моя съвет и така мисля че е най-правилно.Успех !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Така като гледам обаче май съм взел прът с доста голяма акция , в смисъл ако искам да я използвам с малки воблерчета или силиконки .
Или според вас няма да имам проблем при изхвърлянето.
А до макарата ще я наглася имам още 2-3 макарички които биха могли да паснат но коя от тях ще е , ще го преценя на гьола при практика.
Само се чудя кое е по подходчщо монофил до 0,20 или плетено до 0,12.
Никога не съм правил излети само на сининг и този вид риболов общо взето ми е мъгла за сега.
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Ми , да кажа ! За блесни и малки воблери - акция 5-15 , за нормални блесни и воблери -10-25 или 15/40 за големи историй, следва и големи акций ! Ако това дето го пише на твоя прът е вярно , то ти попадаш в "силовия риболов" - лошо нема , ама е къса ! За силов риболов си трябва и силна макара - нещо от порядъка на F серия/преден аванс/ и размер 4000 и нагоре ! Не давай пари за глупости , купи нещо проверено и изпитано в битка ! Пръчката ти вярно е авангардна и щом ти е и удобна - това е твойта пръчка ! За баланса сигурно знаеш как се проверява ,така че....! Абе Свети Никола да е с теб ! :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Убеден съм,че ако тези пръчки ги имаше тук,до сега щеше да имаш отговор на въпроса си,за нещастие обаче,явно ги няма много-много.Аз съм със Katfish 3000 на SPRO и я ползувам за сом на кльонк,но тази пръчка няма нищо общо със това което си си купил.Общите ми впечатления обаче за марката-SPRO са много добри и мисля че ще намериш правилното решение на проблема дали-или !!! Успех и няма да се плашиш,вече си ги купил и връщане назад няма.Със здраве да си ги ползваш и много риби да хванеш !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Честита гега.Дръжката е точно мой тип. :lol: За едрите хищници на едри примамки е добра като акция.Пък че била къса не слушай. Като си вземеш втори спининг някога,тая може да ми я пратиш. :lol: Майтап си прая,пази я и пожелавам много и големи риби с нея.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Айде и тая отива във "Въдица и макара" :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”