какво е това ?????

Модератори: Павел Иванов, sestrata

puma
новобранец
новобранец

какво е това ?????

Мнение от puma »

здравеите колеги помощ даите информация за тази макара http://gallery.nariba.com/uploads/29079/Picture_4_.jpg дам 1392 така пише на нея какъв клас е какво да сложа на нея и за каква пръчка е благодая .
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: какво е това ?????

Мнение от muerter »

Щом си пуснал темата тук,значи се досещаш за какво се използва това :D
Подходяща е за почти всички класове мухарски прьти,а доколко ще има баланс е друг вьпрос"това зависи от теглото'
А това какво ще навиваш на нея ,зависи от типа риболов които харесваш,няма определен шнур които е за тази макара.
Още повече че в този риболов макарата изпьлнява функцията на мотовилка :D :D :D колкото да има кьде да навием шнура след риболов
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
lambri
новобранец
новобранец

Мнение от lambri »

Здравей колега,
както казва един много известен майстор в мухарството "за разлика орт всички други типове риболов, макарата не е толкова важна". Тя ти служи само и единствено (освен ако не е накой каламбак) за навиване на шнура. Back up може и да не ползваш - лично мое мнение. В БГ нямаме тооолкова големи риби които да те мъчат и да не можеш да извадиш само с дължината на шнура (пак лично мое мнение понеже най голямата риба която съм вадил на муха е около 3 кг). Така че слага й и пробвай - не пилей пари за глупости като макара. По добре инвестирай в хубава, лека пръчка която да не ти тежи след 100 замятания и подходящ шнур за да не се чудиш как да стигне онзи камък зад който се крие някоя красавица. Ааааа и разбира се - хубави мухи. ами това е моето мнение. На слука.
puma
новобранец
новобранец

Мнение от puma »

мерси за саветите имам мухарка 6и7 клас какъв шнур да си зема ще ловя с стримери мухарката е дълга 2.70 и е лекичка начинаещ съм и тепърва започвам какво да си зема за напред .
puma
новобранец
новобранец

Мнение от puma »

puma написа:мерси за саветите имам мухарка 6и7 клас какъв шнур да си зема ще ловя с стримери мухарката е дълга 2.70 и е лекичка начинаещ съм и тепърва започвам какво да си зема за напред .
мухарката е 5и6 клас извинявам се . :oops:
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

lambri написа:...Back up може и да не ползваш - лично мое мнение...
A какво представлява този "Back up" може ли да разберем, ако не е тайна, разбира се? Такъв елемент, в системата на мухарския такъм като цяло, не съм срещал до момента, признавам си честно! Да не е някакъв български принос към мухарския риболов, което без никакво съмнение е повод за гордост!
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
fly_fisher
новобранец
новобранец

Мнение от fly_fisher »

"Back up"
Мунчо са двамата дето тичат след тебе да ти носят шнура :D
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

А-а-а-а, че съм проздт! Ама защо колегата използва чуждици, да ме обърква, вместо да ми каже просто "Пешо и Гошо"? :D :D :D
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

lambri
новобранец
новобранец

Мнение от lambri »

Жалко Мунчо,
доста елементарно като коментар. ДА, грешка е използването на чуждици - и грешката си е моя за което се извинявам!!!! но отностно коментарите ви- ами жалко. Ако трябва да се търси елементарен (като за хора ) повод за разговор - мисля че всичко е много добре. Само че ако си толкова наясно с нещата - просто напиши това което питат хората, а не да остроумничиш за да погъделичкаш смачканото си его. Това го правят 90% от хората в БГ. между тегленето на поредния кредит за поредната простотийка съпроводено с вечерното напиване с ментак.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Не намирам за нужно да пиша на хора, които не нямат нужда да четат! Написано е достатъчно и тук и в други форуми, развито достъпно и нагледно от колеги. Когато някой не иска да си помогне сам, и Господ е безсилен!

lambri написа:...а не да остроумничиш за да погъделичкаш смачканото си его. Това го правят 90% от хората в БГ. между тегленето на поредния кредит за поредната простотийка съпроводено с вечерното напиване с ментак.
За смачканото его не споря, но за всичко останало, си в грешка! :D

steydi_gb
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от steydi_gb »

fly_fisher написа:
"Back up"
Мунчо са двамата дето тичат след тебе да ти носят шнура :D
Не шнура, а рибата,която Му тежи в живарника
SUPERWOBBLERS.Dir.bg
fly_fisher
новобранец
новобранец

Мнение от fly_fisher »

Ако трябва да се търси елементарен (като за хора ) повод за разговор - мисля че всичко е много добре. Само че ако си толкова наясно с нещата - просто напиши това което питат хората
МММ дааааа, сега и аз да кажа Мунчо си седна на задника и написа няколко пъти как стават нещата - даже и схемички черта, даже и за внимание помоли само за справка ТУК,
аз също доста пъти съм се опитал да кажа по нещо, не че някой ще го прочете, жалко за труда.
Мунчакис като пак ти дойдат идеи да обясняваш на някой нещо, седни пии една ракия и почакай да ти мине.

А ако седннете да прочетете колеги няма поне да викате на Бекинга- бейк ъп. И щяхте да знаете, че не служи само за да удължава линията а и за да попълва шпулата, шнура де седи на меко, увеличава диаметъра на макари с малка шпула и по този начин намалява паметта на шнура. Бекинга трябва да е хубав за да не пие и задържа вода.

Дано поне някой го прочете това, за да не съм си търкал клавишите на клавиатурата напразно.
puma
новобранец
новобранец

Мнение от puma »

Изображение така това ми е чеизза разполагам с мухарка шекспир 6и7 клас макара фам 1392 шнур wf6-f значи направих си линията която се састои от бекинг шнур след шнура има клубче от плетени влактна след това ми е повода които е от дебел кам тънак и след това ми предстои точната муха примерно така ли е линията ицелил ли съм сичко както тряя?
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Осрахте темата, нито един сериозен отговор. Колега, аз имах такава макара - пълно дърво е. Тя се продаваше навремето с едни стъклопластови мухарки на ДАМ, каквато ми беше първата. Имам сантименти към тази макара, ама нищо повече. по-добре отдели 30-40 лева и си вземи някоя по-нормална. Конкретно на тази излизат дефекти като например този, че между шпулата и тялото се образува един луфт, в който шнурът се пъха и става мазало.
puma
новобранец
новобранец

Мнение от puma »

Бат Стан написа:Осрахте темата, нито един сериозен отговор. Колега, аз имах такава макара - пълно дърво е. Тя се продаваше навремето с едни стъклопластови мухарки на ДАМ, каквато ми беше първата. Имам сантименти към тази макара, ама нищо повече. по-добре отдели 30-40 лева и си вземи някоя по-нормална. Конкретно на тази излизат дефекти като например този, че между шпулата и тялото се образува един луфт, в който шнурът се пъха и става мазало.
виж колега тази макара я имам от поне 3 4 години казаха ми че става поне кои клас е макарата ?
Публикувай отговор

Обратно към “Мухарски риболов”