Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Дунав-всичко за и по реката
Същата ситуация е валидна и за места на 10 метра едно от друго...., но важното в случая е на какво и как се търси рибата! Принципно при определен вид риболов, от значение са 10 см. в дълбочината, при риболова на спининг, значение има каква примамка използваш, как я водиш, а също и това че на едно място по-подходящо е да използваш туистер вместо воблер и тн.sestrata написа:Това не е вярно и затова обмяната на информация от сорта "кълве ли" за Реката е бесмислена, още повече от Лом да питат в Силистра "ТРЪГНА ЛИ РИБАТА"
Общо взето при относително еднакви условия, на различни места на около 300 км. едно от друго може и да има значение от обмяната на конкретна информация.......
Рибата в Дунав е една и съща, мигрира целогодишно по цялото поречие на реката и бъдете сигурни, че ловува по един и същи начин на сходни места!
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
-
- ще става разбирач
sestrata написа: Ей затова я обичам аз тая Река.
Има хазарт в тази игра- със спининг в ръка край Реката, и това страшно ми харесва..

Вярно е ,че много точки за риболов си приличат като типаж и рибата има едни и същи особености в поведението си и в Силистра и във Видин, но също така е много вероятно днес,в ден с активно кълване от страна на хищника, аз да ловя много добре в една точка,а друг колега да не регистрира никакви риби в друга,също така перспективна точка за същият вид хищник..И това не е,защото аз съм по-умел от него,а просто хищникът в този момент не се появява там..На едно място излиза,прави заход,взема добре, а на друго подобно- нищо.. Кой може да каже къде е ключа към успеха?!

Прочетох хубава мисъл в една американска статия: ,,Опитните риболовци на бяла риба знаят,че в този риболов,
успехът често пъти е игра на шансове..хазарт..Знаейки това,те дават най-доброто от себе си всеки път, и приемат
резултата с усмивка..,, Добре казано..

Моят резултат днес : Избягах от нулата с две бели рибки-маломерки.. Не беше лесно,особено втората трудно я изчоплих..

Поздрави!
И моят беше труден - две расперчета 40 и 42 см и едно сторване от сутринта. И по-редки ще стават.Речния човек написа: Моят резултат днес : Избягах от нулата с две бели рибки-маломерки...

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Уикенда и аз ще се пробвам ,ама на Малък Преславец ,че след 1 капо не е хубаво да се прибирам с друго ...почват въпроси
.Там поне ако не даде Реката отзаде е сигурно.

до crasi 74. не им се врьзвай бе човек като не могат да хващат -пишат.пускай снимки и да не ти пука. 

- dalgia
- вече хвърля и на тежко
и аз съм на това мнение...давай Краси пускай още снимкиpaco_lz написа:до crasi 74. не им се врьзвай бе човек като не могат да хващат -пишат.пускай снимки и да не ти пука.
Здравейте колеги, реших, че въпреки броженията на някой колеги, все пак повечето ще искат да получат информация за риболова по река Дунав
Тук съм готов за подвизи
.
Следващата снимка я пуснах защото ми хареса пейзажа.
На тези тук е заснет улова от миналия четвъртък, започнах риболова към 13.00часа и го приключих към 16.30часа, риболова беше труден защото распера не гонеше стръвно, обяснимо за сезона, студено е вече, не е така бърз и се групира по дънните ями в близост до някой много дълбок бързей, с доста ходене накрая го намерих и почти всяко хвърляне завършваше с удар, но както споменах вече студено му е и не е така активен по тази причина си обяснявам и това, че имах и 5-6 празни удара, просто захапва с върха на устата и не се закача, тук е мястото да спомена и това, че някакъв звяр ми изправи куката на спинера като медна тел, двете жила бяха почти идеално прави. Премамките които използвах и най-вече дадоха резултат са: спинер, въртяща блесна "Моска", Солмо-Трил-един распер- но тази примамка иска по-бързо водене и вероятно с нея ще работа следващата година.
,
.В събота реших да пробвам распера пак, станах рано така, че около 6.00часа да съм на мястото, знаех, че съм луд ама викам си поне да хвана място, което иначе заемат дънарите и до там, пристигнахме с колегата по тъмно и направо зяпнах от учудване
- народ- много народ- един вари качамак на запален огън, други спят в палатки, трети пият вино, ракия+ кафе, а пък един спал в закотвена в Дунав лодка, абе с две думи лудница. Имаше въдици през няколко метра в продължение на около километър, но най-интересното мястото което ми трябваше беше свободно и имах около 15-20 метра свободен периметър. През целия ден лудницата беше пълна- едно цопане с топки качамак почти колкото футболна топка
, естествено до към 14.30 нищо не хванах. За капак на всичко един кораб беше заседнал и един влекач цял ден бучеше и хвърляше стълбове вода в стремежа си да го избута във фарватера
По едно време се появиха ловци, но и тяхната слука беше като моята, а този малък приятел се опитваше всячески да влезе в колата.
А това е почти целия улов от деня,като се има в предвид че, дружената по брега се укроти и спря да цапа, хванах още 2 распера, ама снимката я направихме преди това и после съм забравил да ги снимам и тях.
С поред мен стана хубав риболов, като се има в предвид тежките условия от гледна точка на цапането и присъствието на много хора по брега. Поздрави и наслука на всички колеги. 

Тук съм готов за подвизи

Последно промяна от krasi74 на Съб Ное 22, 2008 4:41 pm, променено общо 1 път.
-
- и господ не е толокова добър
Хубаво за риболова,но снимките не се виждат
Вече се виждат.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
каква ти риба? докато чакате някое рибенце да ви се закачи, Първанката и Седнишев отдавна са ви прибрали в кепчето.Сега ще ви изкормят и ще ви изпържат...
--------------
Объркал си форума друже!
sapuna
--------------
Объркал си форума друже!

браво краси .аз закрих сезона така че остава само да гледа м слуката на колегите в форума.така че пиши и снимки.
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
Браво Краси!За пореден път потвърждаваш че си майстор в риболова на распер с изкуствени примамки
,Русенския риболов с фоторазкази взе да избледнява пред твоя
Тая гърбава платика (или по скоро деверига)на какво я хванахте?Тук при нас такива платики се срещат много рядко,чат пат някой хване на качамак на дъно,но с тая ниска вода и изключително бистра нищо не помръдва-само по тъмно някоя бяла се поразмърда и това е.

Краси, приеми и от мен най-искрени поздрави за поредния си успех с расперите! Чудесен резултат за това време на годината, който се отдава на малцина дунавски риболовци
Аз също имам доста боб да изям до подобни улови...
Ще си позволя обаче, на свой ред да ти обърна внимание на нещо, влагайки в него само добри чувства: Виждам и усещам, че си човек свързан здраво с реката и нейните рибки... Сигурен съм че по свой начин я обичаш, скъпа ти е и цениш времето прекарано с нея! И все пак те моля следващия път да помислиш и да прецениш нужно ли е да задържаш всичките си уловени рибки
Пробвай да пуснеш половината от тях или хайде да не е половината, нека да е само едничка, ей така от благодарност към Реката и към емоциите, които ти е подарила в този ден! Сигурен съм, че каквато и да е причината да вземаш улова си, то една или 2 рибки няма да объкрат намеренията ти... Дори напротив, убеден съм че ще се почувстваш по-добре
Моля те да не ме разбираш погрешно! Не става дума нито за закони, нито за норми или за това, че ще затриеш с въдица рибата в Дунав. Ако щеш дори не ства дума за морал...
Става въпрос за примера, който даваме и начина, по който възпитаваме у другите отношението им към Реката! Нашата Река и нашите рибки, Краси!!! А това вече е важно, повярвай ми 
Още веднъж поздрави и пожелания за успешни излети!

Ще си позволя обаче, на свой ред да ти обърна внимание на нещо, влагайки в него само добри чувства: Виждам и усещам, че си човек свързан здраво с реката и нейните рибки... Сигурен съм че по свой начин я обичаш, скъпа ти е и цениш времето прекарано с нея! И все пак те моля следващия път да помислиш и да прецениш нужно ли е да задържаш всичките си уловени рибки

Моля те да не ме разбираш погрешно! Не става дума нито за закони, нито за норми или за това, че ще затриеш с въдица рибата в Дунав. Ако щеш дори не ства дума за морал...

Още веднъж поздрави и пожелания за успешни излети!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Ще изразя леко несъгласие с предпоследния пост, колегата от Русе е голям майстор и неговите теми са ежедневие и считам, че са много полезни на всички, не може всеки ден да лови по много бройки, нали трябва и на работа да ходи човека
, а и тази година колегата освен распери имаше и сом, все пак не мога да кажа, че ми е неприятно, че приравнявате моите постижения с неговите
за което благодаря, но моята цел е повече колеги да разберат за подходящите за сезона примамки и тяхното по-специфично водене във връзка със сезона и съответно да имат повече слука. Тука е мястото да кажа, че в казаното от колегата Стефко има истина и ще си взема поука.Така, че наслука на всички колеги.
П.П. Платиката я хванах на спинер, и не беше само тя имаше още една доста по-голяма, ама нали пиша за распера и нея въобще не я споменах, и двете се хванаха около очите, не мога да си го обясня съвсем
, но явно нещо я дразни спинъра, и го гони и това е резултата.

П.П. Платиката я хванах на спинер, и не беше само тя имаше още една доста по-голяма, ама нали пиша за распера и нея въобще не я споменах, и двете се хванаха около очите, не мога да си го обясня съвсем

dalgia,
Алоо Видин, репчите се а...няма лошо..нека, че да има стимул и да са пълни
живарниците.Ама само с едни распери не става , па и бройките засега са малко...наблегнете на асортимента - бяла риба, щука,сом и т.н., че време не остана.
Годината си отива - нека догодина да ни размажете като маче у дирек. Това ви пожелавам.
A на Краси още по големи тупалки !
Алоо Видин, репчите се а...няма лошо..нека, че да има стимул и да са пълни
живарниците.Ама само с едни распери не става , па и бройките засега са малко...наблегнете на асортимента - бяла риба, щука,сом и т.н., че време не остана.
Годината си отива - нека догодина да ни размажете като маче у дирек. Това ви пожелавам.
A на Краси още по големи тупалки !
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Pedro написа:...нека догодина да ни размажете като маче у дирек. Това ви пожелавам.

Отсега ги сънувам!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...