хитрост при мач риболова

Модератор: Paublo_Eskobar

waglerbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: хитрост при мач риболова

Мнение от waglerbg »

изхождайки от факта,че на всяка опаковка с конектори за щека на maver пише:използвайте само този възел!А именно overhand loop бих препоръчал него за вързване на ластика към вирбелите в гореспоменатия монтаж.За да го видите пуснете в google : overhand loop+pole elastic и кликнете на images
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Понеже Ваглера ви дава нещо ,което ще отнеме време да го търсите из безчет страници,ви спестявам това.Този възел е обикновен клуп,обикновен възел.И когато искате да помогнете с точна информация,поствайте линк,а не -търси в Google.И този възел е препоръчан за закачане на еластика към бънга-doble handloop knot.А възела паломар го показвам за евнтуален заместител на обикновенния възел,който правя два пъти ,и който после покривам с шлаухчето ,и който досега не ми се е отвързвал :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
waglerbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от waglerbg »

опитвам се да кача снимка към поста, но нещо не се справям.погледни снимката в галерията ми :wink:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

В тази тема се пишат неща свързани с тази"хитринка"-всичко извън темата и необоснователно подхвърлени идейки,без да "лежат"на здрава почва - в коша.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Някой плаче за червен картон,ако го искаш,нямаш проблеми.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Айде сега , що трябва да се прее....ва хубавата тема :roll: :?
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Имам още малко търпение и бан.
waglerbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от waglerbg »

peace!! :prayer: :smt102
Щях да сложа линк но най-подходящите снимки излизат след 500 кликвания.успех на всички с монтажа!
green
новобранец
новобранец

Мнение от green »

След като цял свят си врьзва конекторите с посочения от Waglerbg начин,нормално е и микровирбелите при този монтаж да се вьржат така.Най логично е.Дали ще е конектор или вирбел вьзела си е вьзел.А които не е сьгласен,ако иска и с Бимини туист може да пробва-всеки има право,нали!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Карабинката на щеката изобщо,ама изобщо не се връзва така,както и да е.А за бънга се прави двоен възел на клуп и се закача и се навива на скалетката на самия бънг.А и втая тема връзваме с ластик вирбели :wink:
Аватар
Попа
новобранец
новобранец

Мнение от Попа »

Със този възел,са свързани хиляди конектори,от мен и от мои приятели,и никога не е имало проблем.Апропо-Waglerbg имаше в предвид,че по същия начин се връзват вирбелите към ластика,което си е съвсем по темата.Иначе монтажа според мен,произлиза от испанските състезатели,които имат навика да ловят на супер дистанция със финни такъми и тежки ваглери-20-50гр.По този начин,колкото и силово да засичаш(което на тази дистанция е почти задължително),няма риск да скъсаш тънкия повод-0,10-0,08,още със засечката.Даже мисля,че през 2001 републиканският им шампион,работи точно с този монтаж.Аз също съм го ползвал,като намирам плюсове и минуси в него.
Знам,че мнението ми няма да се приеме добре,понеже е първо в този форум,за което се извинявам на засегнатите страни :wink: :!:
green
новобранец
новобранец

Мнение от green »

butnik,какво значение има дали врьзваш конектор или вирбел???Вьзела показан от wagler bg го препорьчват и тук http://www.vespe.com/X_techS.asp.Те сигурно разбират повече от ластици и как да ги врьзваме!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Не видях показан възел,както и да е,аз пък изобщо не ползвам карабинки,защо ли,ами не искам да ми се удря карабинката във втулката,как ли става....
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

И за бънга и за карабинката ползвам обикновен двоен възел , за бънга с малък клуб , за конектора -плътно стегнат в задния му край; и двата с много плюнка :D До сега нямам нещо развързано или да не се е наместило както трябва :idea: . Тези на вирбелите за шокабсорберите също са двойни възли с малук клуп ( има ги по-горе на снимка). Може да не е според книжките но на мен ми вършат работа перфектно :idea: :DСамо не слагам плюнка,те са си мазни,поне досега купените.А дали се сещат маладоците за плюнка,че то във сайта на Веспе,не го дават :D
Изображение
green
новобранец
новобранец

Мнение от green »

butnik написа:Не видях показан възел,както и да е,аз пък изобщо не ползвам карабинки,защо ли,ами не искам да ми се удря карабинката във втулката,как ли става....
http://www.vespe.com/X_techS.asp Отстрани на втората картинка изрично препорьчват overhand knot.Темата нали беше за монтаж за мач?????????Какви карабинки ,какви втулки?!?!?!??
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”