Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

хитрост при мач риболова
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: хитрост при мач риболова
изхождайки от факта,че на всяка опаковка с конектори за щека на maver пише:използвайте само този възел!А именно overhand loop бих препоръчал него за вързване на ластика към вирбелите в гореспоменатия монтаж.За да го видите пуснете в google : overhand loop+pole elastic и кликнете на images
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Понеже Ваглера ви дава нещо ,което ще отнеме време да го търсите из безчет страници,ви спестявам това.Този възел е обикновен клуп,обикновен възел.И когато искате да помогнете с точна информация,поствайте линк,а не -търси в Google.И този възел е препоръчан за закачане на еластика към бънга-doble handloop knot.А възела паломар го показвам за евнтуален заместител на обикновенния възел,който правя два пъти ,и който после покривам с шлаухчето ,и който досега не ми се е отвързвал 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
опитвам се да кача снимка към поста, но нещо не се справям.погледни снимката в галерията ми 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
В тази тема се пишат неща свързани с тази"хитринка"-всичко извън темата и необоснователно подхвърлени идейки,без да "лежат"на здрава почва - в коша.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Някой плаче за червен картон,ако го искаш,нямаш проблеми.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Имам още малко търпение и бан.
peace!!
Щях да сложа линк но най-подходящите снимки излизат след 500 кликвания.успех на всички с монтажа!

Щях да сложа линк но най-подходящите снимки излизат след 500 кликвания.успех на всички с монтажа!
След като цял свят си врьзва конекторите с посочения от Waglerbg начин,нормално е и микровирбелите при този монтаж да се вьржат така.Най логично е.Дали ще е конектор или вирбел вьзела си е вьзел.А които не е сьгласен,ако иска и с Бимини туист може да пробва-всеки има право,нали!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Карабинката на щеката изобщо,ама изобщо не се връзва така,както и да е.А за бънга се прави двоен възел на клуп и се закача и се навива на скалетката на самия бънг.А и втая тема връзваме с ластик вирбели 

Със този възел,са свързани хиляди конектори,от мен и от мои приятели,и никога не е имало проблем.Апропо-Waglerbg имаше в предвид,че по същия начин се връзват вирбелите към ластика,което си е съвсем по темата.Иначе монтажа според мен,произлиза от испанските състезатели,които имат навика да ловят на супер дистанция със финни такъми и тежки ваглери-20-50гр.По този начин,колкото и силово да засичаш(което на тази дистанция е почти задължително),няма риск да скъсаш тънкия повод-0,10-0,08,още със засечката.Даже мисля,че през 2001 републиканският им шампион,работи точно с този монтаж.Аз също съм го ползвал,като намирам плюсове и минуси в него.
Знам,че мнението ми няма да се приеме добре,понеже е първо в този форум,за което се извинявам на засегнатите страни

Знам,че мнението ми няма да се приеме добре,понеже е първо в този форум,за което се извинявам на засегнатите страни

butnik,какво значение има дали врьзваш конектор или вирбел???Вьзела показан от wagler bg го препорьчват и тук http://www.vespe.com/X_techS.asp.Те сигурно разбират повече от ластици и как да ги врьзваме!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не видях показан възел,както и да е,аз пък изобщо не ползвам карабинки,защо ли,ами не искам да ми се удря карабинката във втулката,как ли става....
-
- учете се от него
И за бънга и за карабинката ползвам обикновен двоен възел , за бънга с малък клуб , за конектора -плътно стегнат в задния му край; и двата с много плюнка
До сега нямам нещо развързано или да не се е наместило както трябва
. Тези на вирбелите за шокабсорберите също са двойни възли с малук клуп ( има ги по-горе на снимка). Може да не е според книжките но на мен ми вършат работа перфектно
Само не слагам плюнка,те са си мазни,поне досега купените.А дали се сещат маладоците за плюнка,че то във сайта на Веспе,не го дават 

http://www.vespe.com/X_techS.asp Отстрани на втората картинка изрично препорьчват overhand knot.Темата нали беше за монтаж за мач?????????Какви карабинки ,какви втулки?!?!?!??butnik написа:Не видях показан възел,както и да е,аз пък изобщо не ползвам карабинки,защо ли,ами не искам да ми се удря карабинката във втулката,как ли става....