РЕЛИЙЙЙЙЙЗ ????!!!???

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Красимир Кюрпеков

Re: РЕЛИЙЙЙЙЙЗ ????!!!???

Мнение от Красимир Кюрпеков »

На платено не пускам. Бабите в махалата едвам чакат събота и неделя :lol:
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

Marco Polo написа:
dian написа:от арендованиа водоем рилииз в тунджа
А ако трябва да си платиш шарана по 4-5 лв килото, дали ще го рилийзнеш, а? ;)
рилийзвам го в фризера или на масата ако не плащам рибата в тунджа до тенево
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
vells
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vells »

само да попитам кои арендатори са пуснали 20т риба.Те ако могат и пясъка ще изгребат.Но ние вървимв по примера на тъпите англичани.Там като хванеш 5кг шаран все едно тука си хванал каракуда около 600г.-толкова са борбени.Те почти са ги опитомили.За съжаление няма ги старите искърски и жребчевски шарани.пък даже и лобушки.като удари .Въдицата във водата.А някои спомняли си СЛАКОВЦИ.По 8-10кг имаше.А сега .........детската градина.Положението е трагично.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Ми що се мъчите по платените? Като погледнете разходите за захранки ,арендаторски такси, родподове,счупените носачи и падналите ауспуси на колите , и ред други разходи и ядове ,най добре ще е да се разходите /по магистралата/ до морето. Хем доволно риба /ядлива/ ще си хванете,хем не ви трябва риболовен билет,хем ще си осолите и дупетата. Разхдите са еднакви-удоволствието........в пъти повече.Никой няма да ти пее на главата колко си хванал и колко си пуснал /аман от примадони/ ,докато ловите - цици бол,ще си хапнете морски дарове/миди,рапани , скариди/ , пък и с някоя "полякиня" може да ви излезе късмета......
Тази вечер , например преядох с рапани,дето изискват само 15 минути да се съберат /замезвах с бира/,пък утре ще наобиколя старите бойни места /почти до вкъщи/ , ще помятам бомбардата,ще си побъбря с колегите и за "адмиралския час " ще съм в къщи.Кеф ти спининг,кеф ти дъно...... 'айде стига толкова,че жабчето пак заквака за бира.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Paublo_Eskobar написа:Стига с тея консерви!Тук не трябва ли да се обсъди манталитета и възпитанието на рибаря?Гледайте на рибата,като на живо създание,а не като начин за прехрана.Всеки има право на избор какво да прави със улова си,но с тея консерви и тем подобни нищо смислено не виждам.Хората на запад плащат високи цени за билети и отделно и на водоемите и пак си пускат рибата на свобода.А и вече по язовирите частни или не частни стана такова меле от риболовци,че понягога се чудиш дали да не си останеш вкъщи,защото няма да си намериш место на водоема или в най добрия случай да се гъчкаш с компанията ти на 2 квадратни метра:( .Поздрави
Това за консервите ми дойте,на езика од ЯД.Кой какво знае да ги прави рибите.думата ми ми беше,ча на аренда/когато ходя,а то е доста рядко/риба не пускам и мисля,че подробно се обосновах защо.А що се однася до манталитета и възпитанието на рибаря,човек,ако разгледа внимателно Форума,ще добие достатъчно ясна представа за тях.НО няма да разбере нищо за" манталитета и възпитанието "на "Арендатора",ако изобщо имат такива.Това се разбира от опит,аз имам такъв/горчив/и го споделям с вас.Т.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Хора на платено и аз не пускам нямам жежание да пъля гушите на никого :lol: ....
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Хора на платено-не пускам риба,защо да пълня гушата на арендаторите- :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .Ей,ако Алеко Кнстантинов беше жив от тази тема страшно фейлетонче би си спретнал :D :D :D И не можем ви разбра,като е толкова скъпо хобито с какъв кеф ходите за риба като трябва постоянно да мислите колко пари сте дали :?: :?: :?:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

На теца,"Бургазлията с белия камион" го знаят дори и пружинкаджиите!А защо ли?

Аз и да искам да си взема всичките 20 шарана,просто нямам тази възможност!Първо,защото си има правила и закони и второ,защото няма къде да ги събера в колата си! :wink:

Един съвет-в темите си не пускайте снимки с "фалшив рилийс"! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Един въпрос,защо на арендовани водоеми където рибата се плаща на килограм всички искат да я рилийсват :lol: Атам където дават5-10лв.на ден искат да си заминат с 10-20кг.риба-защо :?: :?: :?:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

А там където хем рибата се плаща , хем задължително не може да се "рилийзва" , или другия вариант- плаща се 10-15 лева такса и в гьола няма друго освен каракудки и слънчаци , щото арендатора е тарикато момче , или трети вариант- плаща се такса и има един вид риба ( освен плевелките) , но...тя вече не може да се лови... Баси простащината и пълната липса на законово уреден регламент за т.н. "арендни водоеми"- скубане до дупка , където може , колкото може и както може ( и в двете посоки).
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

За момента има 2 арендовани язовира които ме интерсуват,теца и Кастел.Всичко друго е компромис.Иначе истената е проста,ако някъде арендатора е мошеник не ходя и не се тровя :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

тва да пуснеш на свобода,хваната от теб риба е хубаво нещо и има смисъл!!!маломерните връщам винаги!не си заслужава просто да се вземе шаранче 200-300 грама,бяла рибка около педя или пък някоя писалка(щукичка).тия риби стават доста големи и носят голяма радост на риболовец хванал,някой дърт рибок.предпочитам да се прибера,няколко пъти без риба,ама като хвана,да е такава,че да мога да се похваля с нея,а не да ме е срам да кажа,че съм бил за риба!релийз на свободните водоеми е пропоръчително(нещо нормално)според мен,нека всеки си взема някоя рибка да си пръжне ама тва за консерви,фризери не го разбирам.после някои колеги се чудят що нямало едра риба?ми как да има,кат всичко са прибира още маломерно!като се научат повече риболовци да пускат дребосъците,ще има повевече снимки в трофейни съответно :lol:
друга гледна точка:пускането обратно на стойностна риба,носи душевна наслада на риболовеца(поне при мен).хващам,снимам,целувка и обратно във водата,просто супер.
риба вземам разбира се и за ядене.обичам да си я хапвам доста,така че щом си уловя,винаги има и за тигана. :D
каракуди и костур не връщам,освен ако не са,като гупи :lol: от арендовани водоеми вземам доста риба,ама нали си ги плащаме,що да не вземем!
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

като гледам мненията на повечето колеги иэлиэа че ходите эа риба эа да си иэбиете парите които сте дали -много тъпо и жалко :lol:
аэ пускам рибата эаради самата риба не ме интересува дали е платен или свободен водоем рибата е еднаква навсякъде
наи-лесното решение да не сте вътре при капо е да ходите на риба в магаэина :mrgreen:
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

аз лично понякога взимам .. понякога пускам.. понякога зарибявам и смятам че никой няма право да си налага мнението .. все пак си има закон и той трябва да се спазва , дори в някои страни вече е забранено със закон: хвани и пусни, понеже една риба ражда много и няма храна за всички, закърняват , разболяват се и др. Хората сме родени убийци.... убиваме мухата която ни пречи ... мишката .. змията и темп подобни. За да се завъди сладководна риба трябва да се намали консумацията с някаква пропаганда като: яжте само морска риба. Тези които неядат риба като мен ... пускането неим пречи. Обаче ще призная само тези , които се откажат от свинското,овчото и изяждането на всяко живо сащество. Все пак това е само мое мнение, макар че в България противоречието ражда омраза.
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

carpsliven2 написа:.......Обаче ще призная само тези , които се откажат от свинското,овчото .......
Абе от овчото съм се отказал ама от агнешкото ми е много трудно. :lol: :lol: :lol: а за свинското.... това вече са революционерски идеи. :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”