РЕЛИЙЙЙЙЙЗ ????!!!???

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

РЕЛИЙЙЙЙЙЗ ????!!!???

Мнение от Бисо »

Абе колеги,/извинявайте за обръщението/но съм бесен.Чета си разни теми,ходя от време на време на някой арендован гьол а то какво става???Беше 3-4лв. ,беше 5лв :( ,беше7лв. за 24ч :x .,стана 7лв.за 12ч. :evil: ,а сега гледам-11 ЛЕВА :!: :!: :!: -сигорно за една седмеца!!!После РЕЛИЙЙЙЙЗ !!!Какъв релийз,бе хора,що не отидете в Метро да си купите една есетричка,снимайте се с нея и я РИЛИЙЗНЕТЕ обратно в аквариума.РЕЛИЙЗ-ДА.В реката-ДА,в държавен водоем/колкото и малко да са останали/-ДА,но на платените гьолове съм им късал джуките и ще ги късам колкото мога повече, а след това,както и до сега,ще ги раздавам на съседите да си слагат консерви.Или аз не съм нормален или не мога да разбера колеги,които дават маса пари за такъми,захранка и всекакви други щуротий а после отиват на някоя аренда хващат риба която са си платили и после я РЕЛИЙЗВАТ.По тоя начин релийзваме единствено парите си и според мен ставаме за смях на АРЕНДАТОРИТЕ,които в повечето случаи пускат повече слухове отколкото риба.Уважавам и прилагам идеята"ХВАНИ И ПУСНИ",но когато и където трябва а както вече казах това не са водоемите на които се плаща.От лични разговори с колеги и пускани теми от съфорумници,разбирам,че не само аз мисля така.НО...нека да видим.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Re: РЕЛИЙЙЙЙЙЗ ????!!!???

Мнение от zapalen_92 »

Риба няма!!!!!!Бракониери има!Измамници има!!!Глупаци като нас-има!!!Разбирайте го както искате!Това от мен!
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Баце,нацелима по болна тема.Релийз на платено не правя с изкючение на маломерни шаранчета,сомчета и други по-специални риби,сърце не ми дава да ги мора.Иначе всеки преценява сам за себе си как да постъпи.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

Моето виждане по в-са е:нека спазваме законовите изисквания и разпоредби,а оттам насетне,дето има една приказка,-"Всеки да си е**е магарето, както намери за най-добре" :!: :!: :!: :D :D :D ...........................................................................П.П./не съвсем в темата,но ОКОЛО нея/Кой може с чиста съвест и ръка на сърцето да твърди,че не е БРАКОНИЕР,т.е.-изпълнявал е ВСИЧКИ ЗАКОНОВИ разпоредби,и не е ловил с 1 кукичка повече,и не е ползвал непозволени средства/лодки,рачило.../,а???А законът важи и за арендованите,нищо,че си плащаш таксата като поп,и то без да знаеш защо,след като веднъж вече си си платил билета...Скапана държава-скапан народ,и обратното,ха :drinkers: :drinkers: :drinkers: !!!
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Понеже четох темата за Езерово и Брягово и може би от там колега, Янек си се афектирал заради таксата от 11 лв. Става въпрос за язовира на Любо - Кроки. За тези 11 лв. можеш да си вземеш шаран до 3-4 кг (Любо, поправи ме, ако не е така!)+ минимун 10 кг каракуда или колкото си хванеш - има я в изобилие! За уклея няма да споменавам! Та тези 3-4 кг. си ги сметни в левове(ако ще правим сметка за парите и разходите) и ти излизат доста повече от 11 лв. А и никой не те кара ТАМ да пускаш обратно рибите - това е въпрос на лична гледна точка! Поздрави!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

С тези теми,освен скандали друго няма да постигните.Докато не се научим на културен риболов нещата ще са така.Казвате,че арендатора лъже.Може и да има такива,но в повечето случаи в началото водоема държи риба и като отидат 1000 човека и си зминат с по 20 кг.риба каво става.20 тона по 5лв са 100хл.лева а той е взел 10 000лв.Много е лесно да се плюят хората,но винаги има 2 гледни точки.Тези цифри ги давам само като пример.Научетесе да бъдете толерантни с другите и тогава имайте притенции да бъдат толерантни с вас.Не визирам никой от форума,просто говоря като цяло.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Ехо привет от Съединените Американски Щати ...миии то тук почти никой не ходи за риба частни водоеми почти няма или са изключително рядко. До квартирата ми има малка рекичка буквално е претъпкана със шарани и всякаква риба, скоро обещавам да ви пратя и снимки ...
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Поради честите грешки при изписване на думата, нека ви осветля :idea: :D -

Глаголът е RELEASE, произнася се [ri'li:s], т.е. рИлийС и едно от многото му значения, е:
пускам (на свобода), освобождавам.

Просто филологът в мен не се сдържа (вече). :mrgreen: :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
veso
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от veso »

Темата е бая спорна ,рибата не трябва да се разхищава.
Снег е прав и все пак арендаторите се стремят да имат повече шарани около гьола отколкото в него !
Верния път е най-къс!
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

До преди да стана член на форумът ни пусках само маломерките обратно във водата! Независимо къде- в язовир или река. Много рядко ходя на платено. Само веднъж пролет за каракуда и на есен късно за пъстърва. Целта ми е била - хайверът им. Сега започнах по примерът на Илия, Краси, Жоро, Кърца, Иво и много други да пускам и мерни ценни риби. Вземам си това, което ми се иска, другото обратно. И ми е кеф, който по-рано не бях изпитвал. :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

аз съм на същия принцип, плащам ли ето това се получава целия блок да заповяда на трапезата??? :mrgreen:
Изображение
Изображение
Изображение
нищо лично, но на арендатор риба не вращам :finga:
вижте ИВКО какво е писал рекичката пред нас е пална със шаран говорим за щатите. преди 17 години какво браконери ли нямаше .преди 99% от язовирите да се арендоват нашите язовири се пукаха по шевовите от риба макар да не се пазеха както "арендованите" ? или по малко бяха преди рибарите.преди да земат Брягово или пак Езерово какво там да не би да нямаше риба. или пък яз.Сушица говоря само за нашите си язовири понежи сам от 30 години по тях.наистина можи да спорим до безкраи по този вапрос, моито мнение е че със нищо не доказват тези арендатори че си заслужават таксите, защото и преди тях пак сащата риба си хващахме със тая разлика че имах 10-11-12-лева повиче във джоба.но когато направиш 5-10 излета за един месец почва да бърка на джоба.а като сметниш за година сумата става много добра за арендатора обаче.ИВКО седи си в щатите брато хващаи си шарани от балкона защото при нас зеха да стават златни.
п.п."нищо лично мнението си е мое а и наблюдението сащо а и джоба се ми е празен от риболова" :mrgreen:
Последно промяна от chestarfield на Пет Юли 18, 2008 9:57 am, променено общо 1 път.
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

от арендованиа водоем рилииз в тунджа
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Мен ме дразнят малки развъдничета ,направо локви,наредени 4-5 едно след друго.Обикновенно едната локва пълната със риба не е разрешена за риболов освен Вип.В другите се разкарват 10-20 мерни шарана и хиляди 200грамки.Пускат хората там да ловят и им мърморят на главите ,като хванат дребно да го пускат обратно :evil: А на повечето рибари друго не им кълве освен дребосък.А тези арендатори имат възможност да отделят дребните и където са те да не се хваща.Само ,че локвата ,ще остане с 20-тина наплашени шарана и на 10 рибаря ще има 3 хванати риби.И като не ти дрънчат звънците цял ден ,друг път няма да има.
А сега де? :roll:
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Колаги,моля,разберете ма правилно.Не искам да предизвиквам спорове и раздори нито визирам някого .Просто изказвам моето лично мнение,което не е лишено от обосновки.Наистина има добросъвестни арендатори,които се грижат за водоема и дори го облагородяват.Да ама това се нищожна част от всичките тях.Повечето са неуспели мутри,които нямат бъкел понятие от риба и риболов.Та имено такива хора са ме докарали до това крайно мнение.Имам познат/от горе посочените арандатори/,който" стопанисва"язовирче.Какво прави той,отива на намиращия се наблизо голям държавен язовир,врътва две дри мрежи и хоп в "неговия"гьол,а от широко рекламираните шарани,амури и прочее риби няма и помен.Друг поставил някаква ел. джаджа ,която е....а мйката на рибата.За мое щастие видях насинените лица на "собствениците",когато извадиха урудката.Трети ,пълни цяла седмица язовира си а петък почва да го изпуска със сичка сила,всички знаем какво става тогава.Имам и още примери за мизерийте на подобни "арендатори",но стига толкова.Е аджеба,токато ни :ANAL: така и увеличават таксите постояно-РИЛИЙС-нямада има,поне от мен.А...дали е "РЕЛИЙЗ"или"РИЛИЙС"неам идеа,а и едва ли е толкова важно.А относно пускането рибата,г-н Диканаров,истина,голям кеф и не пропускам възмост да си го доставя.Както писах СЪМ за пускането на рибата,НО когато това има смисъл.Ловим на някоя аренда,но неще да пипне,колегите около мен/не всички/псуват като хамали и проклинат и майчиното мляко на "Собственика" а на другия ден пак са там и като хванат някое оръфано шаранче става страшно.То не са снимки,то не са хвалебствия,то не е чудо,и после РИЛИЙС /дано съм го написал правилно/Е това,ако е нормално,то АЗ СЪМ ЛУД.Та те зеради тия нещица ще им спуквам гъзовете/на рибите/ по платените и ще ги раздавам на бабите да си слагат консерви.От лични разговори с колеги,мисля,че не само аз съм на това мнение,НО....ще видим... А....Шараните в щатите ги водят плевелни :!:
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
jdbc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jdbc »

Лично аз не мога да отговоря еднозначно ... от една страна сте прави - плащате си рибата, при това на твърде високи цени и не е необходимо да я подарявате на арендаторите на водоема за да я препродадат на друг, отново със същата висока надценка.
Би било чудесно, ако ареднаторите предлагаха опцията за пускане обратно, но повечето не го правят - от една страна щото държат непременно да вземат паричките ... обаче от друга са прави да не искат рибата да се пуска обратно, защото често е наранена сериозно и скоро умира, а това си е 100% загуба за тях.
Прав е колегата Диканаров за кефа от рилийза ... е кеф е наистина !
Ходил съм на Казичене много,много отдавна (тогаз тулупите бяха съвсем пресни - по 4кг) и тогава имаше опцията да прегледат рибата и ако е ОК да я оставиш в един басейн с вода ако не искаш да я вземаш/плащаш сега не знам как е.
Все едно де, та това което исках дакажа е че има различни гледни точки ...
Та така ... в крайна сметка всеки сам си решава
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”