Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Спинер
Модератор: sestrata
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Спинер
Как съм го пропуснал тва не знам .И аз същия проблем с тройките.Кроки винаги с свежи идеи!В няколко теми видях ,че се налага оправяне на халкичките с клещички за да се подобри играта ,та ако не е проблям би ли постнал няколко макро снимки за кво иде реч.
- krokibg
- учете се от него
За халките на спинерите ли говориш или за халките на воблеритеMarkony написа:Как съм го пропуснал тва не знам .И аз същия проблем с тройките.Кроки винаги с свежи идеи!В няколко теми видях ,че се налага оправяне на халкичките с клещички за да се подобри играта ,та ако не е проблям би ли постнал няколко макро снимки за кво иде реч.

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги от какво правите калъпите за спинерите?От силикон наливате восък и след това наливате в глина ли или по друг начин.Благодаря ви предваително
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Информацията е копирана от http://www.asp-fishing.com/gmurkacha написа:Колеги от какво правите калъпите за спинерите?От силикон наливате восък и след това наливате в глина ли или по друг начин.Благодаря ви предваително
Как да си направим Tail Spinner
АВТОРЪТ е Асен Асенов - ac.hooligan
Лом
Изработване на калъп за Тейл-СПИНЕРИ
Материали:
1.1 STOMAFLEX SOLID + Втвърдител / Катализатор
Пояснение използва се от зъботехниците за изработка на калъпи за направа на изкуствени зъби.

1.2 Олово
1.3 Вирбел по избор - Обикновен или Лагерен
1.4 Стоманена тел - 0,07 или 0,08 mm. за изработване на халката
Технология:
1.1 Взимаме от STOMAFLEX SOLID около 2 супени лъжици, същият се омесва и се прави на питка, след което от шишенцето с Втвърдител / Катализатор капваме няколко капки сгъваме питата и започваме да месим докато течността се смеси със STOMAFLEX SOLID след което я правим наново на пита.
1.2 Вземаме оригинален Тейл-СПИНЕР, но преди това сме разглобили халката с листото и халката с куката и правим с Тейл-спинера отпечатък като натискаме на половината същият в питата за да може всички извивки да се врежат в питата, и се оставя 10 мин. да се втвърди като не вадим Тейл-СПИНЕРА
1.3 Вече на втвърдената първа половина на калъпа изрязваме така наречените ключове най-малко 2 бр.
1.4 Изолираме внимателно вече готовият силиконов калъп с вазелин, крем, олио, гел, ако не се изолира може да се свържат двата отпечатъка.
1.5 Повтаряме точка 1.1, след което втората пита е налагаме върху първата като натискаме леко за да може всички извивки на Тейл-спинера да се врежат отново в питата, а също и да се вреже в ключовете на първата половина на калъпа, и отново се оставя 10 мин. да се втвърди.
1.6 След като вече имаме изработен калъп, на двете половини се прави отвор през, който ще изливаме разтопеното олово.

Отливане:
1.1 Вземаме вече извитата халка, като същата я поставяме в калъпа в очертаните гнезда
1.2 Вземаме вирбела, който също поставяме в гнездото
1.3 Заклапаме с втората половина на калъпа.
1.4.Вече разтопеното олово наливаме в калъпа и след 50 сек. имаме вече готов Тейл-Спинер.
1.5 Оформяме го от излишните издатъци на олово и му закачваме халкичката с листенцето и халката с куката.

Мерки за безопасност !!!
1.1 Задължително при изливането калъпа се хваща с ръкавици, който да предпазят ръцете от евентуален допир с горещото олово.
1.2 При ползване на катализатора внимаваме да не ви пръсне в очите, пораженията могат да бъдат сериозни, ако това стане, продължително плакнене с студена вода. След употреба затворете добре катализатора , иначе ще се наложи да го изхвърлите
1.3 Хубаво е оловото да се топи на открито заради изпаренията при топенето.
1.4 Най важното никакви деца покрай Вас!!!
Коментар:
Перфектен материал за направа на Тейл-Спинер и джиг глави тъй като един калъп може да се използва многократно. Оловото не и влияе на силиконовият калъп тъй като Издържа на високата температура на разтопеното олово.
Благодарим за труда на автора

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- и господ не е толокова добър
А откъде мога да закупя този материал за калъпите 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
snegk написа:А откъде мога да закупя този материал за калъпите
На Марко жена му продаваше медицинско оборудване питай го

http://www.gloriaint.com/articledetails ... icleID=227
Всеки стоматолог има в кабинета си.... от това се взимат мерки за протезите

Ако не се смесва материала е с голяма трайност

Па ко не го бързаш.... другия път като се видиме ще ти донеса

Ма сега като дойде зимата и трябва да си оплътняваме времетоq поне да е за хобито

-
Благодарско,наистина зимата е дълга 

-
Адреса който е дал мафиоза има склад и в Бургас.Сега копувам и запуквам воблери,спинери,всичко.
-
- вече хвърля и на тежко
Дали от дърво ще стане този калъп? Струва ми се, че ще ми бъде по-лесно да го дялна от дървесина. Ще пробвам тия дни и ще пиша.
- maranzika
- сериозен играч
Според мен ще стане,ама малко ще ти е трудно дялането.
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Ето и моето предложение.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=19609
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=19609
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

дървото няма ли да се запали от оловотоrmstanev написа:Дали от дърво ще стане този калъп? Струва ми се, че ще ми бъде по-лесно да го дялна от дървесина. Ще пробвам тия дни и ще пиша.
кьоркефали
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Няма, ма трябва да се разбирате от дърворезба!chopara написа:дървото няма ли да се запали от оловотоrmstanev написа:Дали от дърво ще стане този калъп? Струва ми се, че ще ми бъде по-лесно да го дялна от дървесина. Ще пробвам тия дни и ще пиша.

стари времена...

Поздрав
-
- вече хвърля и на тежко
Преди малко направих едната половина от калъпа от дърво. Дялках с длетата за дърворезба после с пирографа доизчистих ръбовете и се получи ето това
( ба, колко ми била мръсна клавиатурата!? ) Обаче май ще пробвам с гипс и фолио както казва AL KAPONE. Горе долу добре се получи ама май не става. Там където съм дялкал ще останат по отливката грапавини и няма да е гладка, то може да не пречи ама...

- maranzika
- сериозен играч
А пък според мен се е получила перфектна.Направи и другата половина и отлей няколко броя.Според мен ще са хубави.