Малко помощ

Модератор: sapuna

Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Малко помощ

Мнение от Станимир Христов »

Колеги даите мнения коя от двете е по добра :) Смятам да я ползвам по марица и язовири за кефал , щука , костур4е :)

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2180 2.44 Акция 15-45

или

Ъгли стик / spinkast 2.40 Акция 20-50
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Малко помощ

Колеги 25 преглездания и никои нияо не споделя :(
Изображение
Изображение Изображение
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

shristofff написа:Колеги даите мнения коя от двете е по добра :) Смятам да я ползвам по марица и язовири за кефал , щука , костур4е :)

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2180 2.44 Акция 15-45

или

Ъгли стик / spinkast 2.40 Акция 20-50

Здравей!

Дължина 2,44 м.; тест 14/42 грама и влакно 12-20 либри , предполагат доста здраво ,,колче,, ,още повече като
познавам строя на този модел на Тика.. :) :wink:
,,Кефал,щука и костурче,, са рибки,които ,принципно,предполагат въдици с различни параметри..Не за друго,а за да ти по-лесно и удобно да ловиш,а и удоволствието е друго от добре подбраният такъм!

За кефали и костурета бих ти предложил това с дължина 2,40м и тест 5-25 :
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6579
Строят й е полупараболичен ,а тестовият диапазон също те устройва.

Ако държиш повече на щуките,то опитай със същият модел Тика,но с дължина 2,70м и тест 10/21 грама.
Поне аз бих предпочел въдица с подобни параметри за посочените от теб условия.

Поздрави!
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

а на 2.10м някоя да ми предлозите пак за горните рибки , ако се сещате де :)
Изображение
Изображение Изображение
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

shristofff написа:а на 2.10м някоя да ми предлозите пак за горните рибки , ако се сещате де :)
Сещаме се,но паричките за прилична въдичка вече са различни.. :)

Хвърли едно очо тук:
http://www.filstar.com/bulgaria/rods/58/

Аз ловя с Премиер - PS70MLF2 , дължината му е 2,10м. ,а теста 1/8 - 1/2 унция / 3,5 -14 грама/.
Купих го от ръка и съм много доволен от въдичката.

Поздрави!
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

St.Croix - USA :) :drinkers:
Markony
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Markony »

sandista написа:St.Croix - USA :) :drinkers:
Прав е сандиста Кроата е библията,макар че има доста кусури.но си е цифра.И аз съм начинаещ спинингист и почнах с ефтини сопи ,за да се ориентирам кое как.На практика от брега ако мяташ ти трябват 3 комплекта.2-15гр. 20-50гр,40-100гр.Блесничките и воблерчетата си имат тежест и се мяткат най добре със съответната акция.Не че с неподходяща няма да хвърлиш ,но ще е наблизичко.По мое мнение 20-50 грама произволен прът за 100 лв е универсален и въпрос на личен избор.Не ти помогнах май много с избора :oops:
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Зна4и за спининг пръ4ка в краина сметка тотално се отказах от Ъгли стик-защото е лигав до колкото разбрах, а аз не си падам по такива да ми се огъват ного :)

http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6580 спрях се в краина сметка на това - за средни щуки 3-4кг и кефали ще стане ли? смисал няма да се счупи ... или?

Много ми се иска пръчка с същата акция 10-40 дето да е по универслана но да е дълзина 2.10м щото по компактна някак си

Ако мозе някои да казе в краина сметка спрото става ли за гореспоменатите рибки и стабилна твърдичка пръчка ли е?

И второ ако случаино се сещате за 2.10 акция 10-40 До 100 лв ако мозе да помогнете мерси много
Изображение
Изображение Изображение
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

daiwa powermesh 210m 10-35gr около 100лв е
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мерсии мерсиии още моля :)
Изображение
Изображение Изображение
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

shristofff написа:Зна4и за спининг пръ4ка в краина сметка тотално се отказах от Ъгли стик-защото е лигав до колкото разбрах, а аз не си падам по такива да ми се огъват ного :)

http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6580 спрях се в краина сметка на това - за средни щуки 3-4кг и кефали ще стане ли? смисал няма да се счупи ... или?

Много ми се иска пръчка с същата акция 10-40 дето да е по универслана но да е дълзина 2.10м щото по компактна някак си

Ако мозе някои да казе в краина сметка спрото става ли за гореспоменатите рибки и стабилна твърдичка пръчка ли е?

И второ ако случаино се сещате за 2.10 акция 10-40 До 100 лв ако мозе да помогнете мерси много

Колега ,
По -горе ти писах,че ,,средната,, въдица за щука и кефал са различни,ала ти явно не си ме разбрал и настояваш да
установиш това от собствен опит.. Е,защо не.. :) Така най-добре се учи човек.. :wink:

Посочената въдица на Спро я определих като кефалова,защото строят й е полупараболичен! Сиреч, не е ,,стабилна,твърдичка пръчка,, ,както ти я търсиш..Това се вижда и от теста й - 5/25 или 10/40.. Когато един теглови диапазон е по-широк,както е в случая,това обикновено означава,че въдицата е полупараболик.
Още повече,че тази въдица я опитах в ръка - прилична ,полупараболична въдица.
За кефал ,аз бих избрах подобна въдица,но с тест 5/25. Тест 10/40 е подходящ за ,,средни щуки от 3..4кг,, ,но трябва да отчетеш два факта: - първо ,средни щуки от 3..4 килца далеч не се срещат толкова често,колкото ни се иска :),
и второ, за предпочитане е по-бърза/твърдичка/въдица за щуки,още повече за такива от 3..4 кг. :wink:

И как го измисли това - ,,тест 10/40 ,дето е по-универсална,но с дължина 2,10 ,защото е по-компактна,,?! :D
Въдица с посочените параметри никак не е ,,универсална,, ,напротив -много специфични цели обслужва.

Предлагам ти още веднъж да помислиш внимателно дали искаш да ловиш ОСНОВНО кефали и костурета или
ОСНОВНО щуки,макар и не всичките от 3..4кг..? :)
Това ти решение е предпоставка за по-лек път в усвояването на спининга,поне аз така мисля..

Поздрави!

п.с.Многото емотикони,които ползвам,означават единствено,че съм добронамерено настроен и искам да помогна. :wink:
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Ок мерси много :) пак по4вам пренасочване :)
Изображение
Изображение Изображение
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

Здравей колега
Ще се пробвам и аз, да ти дам малко помощ :)
Местата на които смяташ да ловиш - Марица и язовири, предполагат по-дълга въдица 2,40 - 2,70 а защо не и 3,0 м. Кефала , костура и щуките към които си се насочил , съжителстват, но много рядко се ловят заедно. Примамките а и такъмите, използвани за риболова им през различните сезони, са различни по вид и големина . Ако искаш помощ за избора на конкретен модел въдица ,не е лошо да посочиш горе долу какви примамки ще използваш.
Не знам дали си наясно какво представляват въдиците които си посочил в началото, но при риболова със средни и дребни блесни за кефал или костур, най голямо удоволствие и усещане се получава с пръчки с реален тест до 10-12 максимум 15 гр. Въдица с тест 15-45 ще направи риболова ти безмислена,,хамалогия,,
Ясно е че няма универсални неща, няма и въдица която да ти върши работа навсякъде и за всичко.
Ако спининга е твоя риболов, ще са ти необходими няколко различни пръчки .
Моя съвет е .. Постави началото с някоя 2,40 м. 5-15 гр. не за много пари. Полови с нея известно време и сам ще разбереш какво ти трябва .
:)
.........!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

shristofff написа:... пак по4вам пренасочване :)

Пренасочването уредено ! Пренасочвам темата към правилният подфорум :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”