Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Арендаторите........?.......За или Против...?
Модератор: bobopeli
Арендаторите........?.......За или Против...?
...Ха сега колеги кажете какво мислите за тези който се мислят за чорбаджий по язовирите?.........Искам да ви вметна една много важна информация : няма 100% арендован водоем...по закон 40% са на арендатора
, 40% са за риболовците
, а 20% са за рибата(втичала)..за възстановяване на рибния ресурс
. Всичко друго са си гнусни инсинуаций. А г-н арендатора трябва да си сложи маркери(табели) уточняващи къде са неговите 40%. Очаквам активност по темата защото не е маловажна за всички ни !!!

Здрасти Жорка ! Ми да ти кажа мен по ме тревожат тия къде разрешават на арендаторите да праат кво искат ! Ш ма извинява Алеко ама ИАРА в това отношение освен че не си гледа работата ами и подава стабилно рамо на арендаторите . Ма може ли един арендатор да има разрешение за 200 мрежи , да ползва 500 и на никой тва да не му прави впечатление ( а и кво е това разрешително за 200 мрежи )? Слава богу че в новия закон се гласат да забранят промишления риболов във вътрешните водоеми ! Освен това требва да има некакъв контрол колко се хваща и колко зарибява ( ш кажете нема начин , аз па ще кажа че има !!! ) . Баси кат отидеш на повечето малко по - големи арендовани гьолове там е баси свинщината и то най вече около бунгалата на арендаторите - чисто сметище ! Та те тва ме тормози най - много щот " Не е луд този .......... " .
Re: Арендаторите........?.......За или Против...?
работих в ТЕЦ МАРИЦА ИЗ. 2 когато осъмнахме с новината че е взет под АРЕНДА работих там като рибовъд отглеждахме шаран и люпехме американски сом ; икталурус ; във водоема имаше , смадок, ;сулка; шаран, костур, платика, бабушка, европейски сом, каракуда и др. Учудването бе по голямо като разбахме че трябва да се плаща за спортен риболов за КОСТУР, ПЛАТИКА, БАБУШКА, СУЛКА при положение че не е зарибявано въобще!!! от тези видове риби Е КАК ДА СМЕ ЗА ТЕЗИ АРЕНДАТОРИ ?
-
- новобранец
пример за подражание
...искам само да ви разкажа за един човечец който не е арендатор: казва се Росен Киришев и е от Свиленград. Тоя човечец сам реши да зариби обезлюделия на шаран яз.Ивайловград....преди около месец пусна 75 000 малки шаранчета. А общото число което е решил да пусне - 300 000 бр. Та човечеца чак от Бургас ги докарва. Никой не му плаща...да не си помислите нещо. А сега си е организирал и горските да пазят язовира от бракониери...щото започнаха с мрежи да му ги излавят...това е то БЪЛГАРИНА.
Но и друго искам да споделя с вас: бракониерите унищожават 15-30 % от рибните запаси а водно стопанисване в комбинация с Нек 100%. Ще ме попитате как ?...и ще ви светна...в ранна пролет когато рибоците хвърлят хайверец, тия господа просто свалят нивото на язовирите заради опасност от препълване(оправдателната причина), а истината е производството на ток за износ и пълна липса на координация м/у институцийте..незайнтересованст и немукаед.
Кога сте чули някоя от тия организаций да се е допитала до ихтиолози, биолози итн светила относно хвърляне на хайвер...за да бъдат свалени нивата още през януари когато не хвърлен, а не през май когато не е излюпен???
И така...простичко казано: хайвереца си се пържи на слънце....после искаме да има нещо във водата?????????
....кажете ми Вие кой са основните виновници да пляскаме с ръчички пред празните гьолове?????????????
Но и друго искам да споделя с вас: бракониерите унищожават 15-30 % от рибните запаси а водно стопанисване в комбинация с Нек 100%. Ще ме попитате как ?...и ще ви светна...в ранна пролет когато рибоците хвърлят хайверец, тия господа просто свалят нивото на язовирите заради опасност от препълване(оправдателната причина), а истината е производството на ток за износ и пълна липса на координация м/у институцийте..незайнтересованст и немукаед.
Кога сте чули някоя от тия организаций да се е допитала до ихтиолози, биолози итн светила относно хвърляне на хайвер...за да бъдат свалени нивата още през януари когато не хвърлен, а не през май когато не е излюпен???
И така...простичко казано: хайвереца си се пържи на слънце....после искаме да има нещо във водата?????????
....кажете ми Вие кой са основните виновници да пляскаме с ръчички пред празните гьолове?????????????
Re: пример за подражание
Otlichno nabljudenie! Az sushto bjah izkazal tova stanovishte njakude iz forumite.Жоро Гоцов написа: ...в ранна пролет когато рибоците хвърлят хайверец, тия господа просто свалят нивото на язовирите заради опасност от препълване(оправдателната причина), а истината е производството на ток за износ
No precakvaneto na pejzazha ne spira tuk! Posle za da se napulni pak praznija jazovir se nalaga kaptazhite na vsichki reki iz rajona da vzemat 100% ot vodata prez cjaloto ljato, t.e. reki veche njama, i horata govorjat za "Uzhasna susha...vizh go jazovira PAK prazen!"
Sled tova v jazovira se puskat mrezhi vseki bozhi den ot tezi koito go "pazjat". A tehnite "prijateli" izvojuvali si pravo da "lovjat" v tozi jazovir turmuchat tolstolobite iz spadnalite vodi s "specialni" kovani trojki kato kotvi.
I tova GO ZNAE VSEKI. I posle se subirame iz forumite da govorim za "arendatorite", "IARA", "Riboopazvane", "Brakonieri", "Klubove" i prochie.
Tja rabotata e jasna otvsjakude, ami zashto ne vzemem prosto da pishem kude kakvo sme hvanali, ili ne sme hvanali i da puskame po njakoja snimka.
-
- новобранец
Ама нали се сещаш,
че след този добър човечец идват циганята на организирани групи с бомби и каруци....
То всяка революция почва с чисти помисли...
То всяка революция почва с чисти помисли...

Я ЯК! Изстебитель! Мотор мой звенит. Небо моя обитель...
-
- новобранец
Аз съм много доволен от един арендатор който има къща до язовира сега язовира е заграден целия с мрежи за да не могат да влизат бракониери входа е през двора на къщата му и зарибява редовно.Всеки ден го почиства.Недостатъка му е 4е е малък но на мен ми стига .
входа е 2 лв как да не го харесваш такъв човек.Язовира се казва МИНКОВО.

-
- новобранец
Според мен истински арендатор може да стане само от истински рибар,този който обича риболова и който знае на какво се радват рибарите.Арендатор от сорта "тежък бизнесмен с черен джип"fishfarm1 написа:Има АРЕНДАТОРИ и арендатори. Неможе да се слагат всички под един знаменател. ..

За един ден за риба,Господ два дни дава.