Да поговорим за СПИДИТА

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Да поговорим за СПИДИТА

Мнение от rimohit »

Здрасти!
От доста време съм се наточил за такова пръчле.И като видях в недя Локалси да ръкомаха с едно такова пръчле и рибите да му играят по свирката и съвсем се надъхах
Става дума за телескоп
4-4.5 м ( в тези граници) който да е с максимално малко сечение и лекота.Разбира се последните две понятия малко не са съвместими но има добри предложения на пазара.
Идеята ми е пръчката да ми е продължение на ръката .Разбирайте тапата на телескопа да ми се намира опряна в китката а не в предмишницата.
На последния ни риболов ЛОКАЛ ми показа една четворка на една култова марка АЛБА СТАР, за към 40 кина .Хареса ми като цяло.
Пръчката беше "бърза" .Е аз понеже няма да се състезавам не държа на последното .Важното е лека и тънка.
Има едни СПРОТА в магазина .(Чух някакви отзиви че са малко "лигави")
На 4,5 хвърлих око но все пак нито съм я държал.. нито съм хващал други подобни. :mrgreen:
Та дайте да обсъдим
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Да поговорим за СПИДИТА

Мнение от Бачо Илия »

Изображение
MEDINA

Нова серия от къси телескопични пръчки(т.нар. "спийди"), произведени от високоякостен карбон, предназначени специално за бръз риболов по време на състезание. Перфектно балансирани, с плътен връх и неопренова дръжка. Здрави и леки, те се предлагат с дължини: 1.5-1.75-2.00-2.25-2.50-2.75-3.00-3.50 и 4.00 метра. При закупуване на целия комплект от 9 пръчки се предлагат в специален чохъл(на голямата снимка)

код: CAME01I MEDINA - 1.50 mt. 22.00 лв.
код: CAME09 - комплект 9 бр. пръчки от 1,50 до 4м. 435.00 лв

Изображение
SPRO - Clubwinner Speedstick CF
Перфектен телескоп за бърз риболов. Това са много леки карбонови въдици с много бърза акция. Точно това, от което се нуждаете, когато става дума за бързо засичане.

Кол. Кат. ном Дълж. Тр. дълж. Секции Акция Тегло Цена
S2523 350 3.50 м. - - м. 6 твърда 075 гр. 55.25
44.20 лв.
S2523 400 4.00 м. - - м. 6 твърда 110 гр. 73.70
58.96 лв.
S2523 450 4.50 м. - - м. 7 твърда 121 гр. 87.50
70.00 лв.
S2523 500 5.00 м. - - м. 7 твърда 130 гр. 105.20
84.16 лв.
S2523 550 5.50 м. - - м. 8 твърда 138 гр. 121.30
97.04 лв
8) 8) 8)
Изображение
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

е тъй де тъй
И аз за туй спро говоря.Ама някакви впечатления
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

rimohit написа:е тъй де тъй
И аз за туй спро говоря.Ама някакви впечатления
От доста време и аз съм се замислил за СПРО-то , само че 5.0 или 5.50 ( конкретно и най-вече за уклей на Душанци). Много добре ще е ако някой има нещо от тази серия и постне мнение за тези спидита :roll:
Изображение
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

колега rimohit махаш от 5-6 м. директен първите 2 колена и си готов.при риболова "на късо" обикновенно се ловят дребни рибета така че няма опасност от счупване...
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

а тва е приказка :D
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

колега rimohit махаш от 5-6 м. директен първите 2 колена и си готов.при риболова "на късо" обикновенно се ловят дребни рибета така че няма опасност от счупване...
:lol: :lol: :lol: :lol: колената на кеп ли да ги правя :lol: :lol: :lol:
То може и на болото да му одялкам водачите и пак да му махна 2 коленца ама ... :lol: :lol: :lol:
Дайто по съществото на същноста :lol:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Преведено от английски спиди си значи бърз, това смятам всеки ги го знае. Чел съм доста по английските форуми за този тип пръчки, пръчката трябва да е лека, много стегната и здрава , дори са по дебелостенни от другите карбонови директни (зависи кои де). С нея се засича бързо и рязко, самата пръчка те предразполага да практикуваш по-бърз тип риболов. Вярно е, че по-скоро са ориентирани към състезалтения риболов, но лично на мен много ми допадат.

Дори съм си харесал ето този комплект на Sensas

http://aquasport-n.com/index.php?p=get_ ... ubgroup=53

А относно разглабянето на директен и махането на секции , това е доста досадна работа, питайте Боцмана, който бе с мен в неделя. Плюс това той беше махнал 4 секции от неговата 8-метрова Tica Adventure , една пръчка която хич не е от нисък клас. И с нежния шпиц вадеше рибите 2-3 пъти по-бавно от мен (нали говорим за спидита) :wink:

ПС: Наистина и няколко секции от директен вършат работа, но все пак нали говорим за спидита, нека се придържаме към темата.
Клавиатура риба не лови!!!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

И според мен не е препоръчително да се разглобява директен и да се лови с по-малко секции , особено ако е от скъпите леки и сравнително тънкостенни модели. Не става дума дали рибите са малки , едно по силно стискане и снадката ще се спука :idea: Най-долното коляно на директните винаги е подсилено , включително се използват и специални многопластови карбонови бои :idea: :idea: :idea: Отделно като се разпарчалоса телескопа , моше да попадне пясък в него и т.н. 8)
Изображение
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:wink: :wink: :wink: :wink:

Имах едно спиди преди години на 4 метра, някаква японска марка беше. Ползвах го предимно за риболов на уклей (по-точно на популярните искърски скумрии) от лодка, а и от брега работеше, стига да се доредя на понтона. Иначе му нямах вяра на това пръчле и въпреки, че не беше ефтино, накрая го подарих на някой. Бързо му се нарадвах.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Локи ... туй тойту колко секции беше , че не обърнах внимание :?:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

rimohit написа:Локи ... туй тойту колко секции беше , че не обърнах внимание :?:
4 секции
Клавиатура риба не лови!!!
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Питам щото спрото е на 6 да го еба.Начи май албастара за сега мачка наред :shock:
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

ща вземаме по една алба май и така.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=5782 тука някаква алтернатива .Малък диаметър 4 секции
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”