Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Върхове за фидер?
Модератор: sapuna
Върхове за фидер?
Колеги взех си фидер 3.60 м. с два върха - единия до 40 гр. другия до 60гр.
Въпроса ми е мога ли да сложа връх с акция до 100 грама или повече.
И ако да от къде мога да си купя някакви читави върхове?
Благодаря!
Въпроса ми е мога ли да сложа връх с акция до 100 грама или повече.
И ако да от къде мога да си купя някакви читави върхове?
Благодаря!

- каридата
- учете се от него
Re: Върхове за фидер?
Аве баце те връхчетата нищо не изхвърлят,те са са отчитане на кълванетата.Останаката част от въдицата изхвърля тежеста.А колкото до продажбата на връхчета аз си взех от алфишерман.Връхчетата са на Браунинг има два чешита,ама трябва да си премериш диаметъра.Можеби на тебе ти трябва някой по-твърд от тези които имаш?
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

Според мен и върха има отношение към тежеста която се изхвърля - ще си взема 1-2 броя и ще пробвам пък каквото стане:)
Виждам че си от Бургас - и да попитам с фидера и подходяща макара няма проблеми за морски риболов от брега - тъкмо ще отчита кълванетооще по добре?
Виждам че си от Бургас - и да попитам с фидера и подходяща макара няма проблеми за морски риболов от брега - тъкмо ще отчита кълванетооще по добре?

-
- сериозен играч
Макар и да има някакво отношение то е толкова минимално че..
А ти ако сложиш корав връх то фидера ти вече не е фидер .Ще имаш проблеми с отчитане на кълването и опъването на линията .Най -коравите върхове ги ползват за реки с мощно течение и за риби които взимат по брутално .Бяла мрена например.Ако търсиш далечна достанция и по течки хранилки може би шаранджийския такъм си е в пъти по добре.
А ти ако сложиш корав връх то фидера ти вече не е фидер .Ще имаш проблеми с отчитане на кълването и опъването на линията .Най -коравите върхове ги ползват за реки с мощно течение и за риби които взимат по брутално .Бяла мрена например.Ако търсиш далечна достанция и по течки хранилки може би шаранджийския такъм си е в пъти по добре.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
като цяло фидера ще го ползвам по струма, но понеже все още не съм го ''сефтосал'' а ми се ще и по язовирите като ходя да го позлвам, а там ще имам нужда от по сериозна дистанция и за това си помислих че ако сложа връх с по сериозна акция ще си реша проблема.Нямам опим в риболова с фидер и може би пиша глупости, но човек се учи докато е жив:)

- каридата
- учете се от него
Римохит е много прав.Аз на затворени водоеми си ловя с най-мекия,особено ако съм за платика.Ако искаш сериозни замятания е редно да се съобразиш с заводските параметри на смата въдица защото ако надвишиш тежеста какъвто и връх да сложиш е много вероятно да спраскаш въдицата,
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

Toчно за платиките от яз.Искър си мислих понеже ми е близо - 15-20 гр. хранилка надявам се че ще е удачнакаридата написа:Римохит е много прав.Аз на затворени водоеми си ловя с най-мекия,особено ако съм за платика....
ако не става продавам тоя и си взимам нов.A за попчета и илaрии ще ми свърши ли работа тоя фидер?
Последно промяна от RAMIREZ на Пон Ное 24, 2008 1:27 pm, променено общо 1 път.

- каридата
- учете се от него
Предполагам да.A за попчета и илирии ще ми свърши ли работа тоя фидер
А в същност какъв ти е фидера,марка,модел ...
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

- каридата
- учете се от него
..
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

Погледни тия две теми (ако не си ги видял вече де) Тема 1 и Тема 2
Мисля че там ще намериш отговори на доста от въпросите си.
Мисля че там ще намериш отговори на доста от въпросите си.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
колега тази година на морето имах проблем с фидера и по точно дебелия връх(3oz./84гр.) с 30гр. тежест не се усещаха сафридчетата докато не дойдат на 15-20м.
Реших го по следния начин: взех подходящ по диаметър в основата връх (да не бастисвам оригиналните ) и започнах по метода проба грешка ,отязах върха до втория водач (като броим от въха надолу)после отрязах още веднъж така и се стигна до желания резултат.като цяло дължината на фидера въдицата намаля с около 12-13см. ,но за сметка на това дистанцията и усещането при закачена рибка се повиши също може да се контролира по-качествено воденето на чепарето. При тази интервенция с осакатения връх трябва много да се внимава с натоварването на пръчката и тежестите които се ползват щото има опасност да си останеш само с връхчета и дръжка за фидер.
Реших го по следния начин: взех подходящ по диаметър в основата връх (да не бастисвам оригиналните ) и започнах по метода проба грешка ,отязах върха до втория водач (като броим от въха надолу)после отрязах още веднъж така и се стигна до желания резултат.като цяло дължината на фидера въдицата намаля с около 12-13см. ,но за сметка на това дистанцията и усещането при закачена рибка се повиши също може да се контролира по-качествено воденето на чепарето. При тази интервенция с осакатения връх трябва много да се внимава с натоварването на пръчката и тежестите които се ползват щото има опасност да си останеш само с връхчета и дръжка за фидер.
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
колега, струва ми се че фидера не е подходяща пръчка за риболов на сафрид, на чепаре 

нямам живарник
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
абе може да не е подходяща , но на момента с това разполагах пък и не мисля да инвестирам в пръчка която ще ползвам 10дни в годината.
Пък и никой не ангажирам с поста си ,просто посказвам вариант за излизане от ситуацията.
Пък и никой не ангажирам с поста си ,просто посказвам вариант за излизане от ситуацията.
Колкото по-добър джип караш,